ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Ludovic Orban le-a dat o țeapa de 200 de milioane de euro celor de la USR PLUS

Postat la: 01.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

PNL, USR-PLUS și UDMR, partidele care au ajuns sa guverneze România după alegerile parlamentarele din 6 decembrie 2020 și-au împărțit, după cum se stie,  ministerele, iar recent liderii celor trei formațiuni au trecut impartirea functiilor de secretari de stat. Multe posturi, dar și mai mult de muncă.

Ludovic Orban a reușit o mică lovitură in coasta "partenerilor-adversari" din USR PLUS. Rămas fără fotoliul de la Palatul Victoria, liderul PNL le-a oferit funcția de șef al Cancelariei prim-ministrului la schimb cu Secretariatul de Stat pentru Culte. Dan Barna și Dacian Cioloș și-au frecat mâinile de bucurie, dar nu se așteptau la ceea ce a urmat. Florin Cîțu a semnat, la scurt timp, o decizie prin care îl trimite pe șeful Cancelariei sale sa facă figuratie: toate domeniile pe care le coordona șeful Cancelariei au fost mutate în sarcina directorul său de cabinet.

PNL a rămas insă cu Secretariatul de Stat pentru Culte (SSC). Însă, la SSC, liberalii nu au un om al lor care să fie competent în domeniu, așa că îl vor menține pe secretarul de stat numit de Victor Ponta în februarie 2013, Victor Opaschi. Decorat de Ion Iliescu, căruia i-a fost și consilier prezidențial, dar și de Traian Băsescu, Opaschi, 73 de ani, decan de vârstă absolut în Guvern, are sprijinul minorităților naționale, care au condiționat susținerea guvernului în Parlament de menținerea acestuia în fruntea SSC, unde bugetul este de peste 200 de milioane de euro anual.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE