Ludovic Orban este noul preşedinte al formaţiunii după o victorie zdrobitoare. „Încetaţi să faceţi blat cu PSD! Liberali, la luptă!"
Postat la: 17.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Ludovic Orban: E o încredere care mă onorează şi mă obligă. De azi viaţa o să fie mai grea. Victoria de azi nu e victoria mea, este victoria PNL şi conţine germenii viitoarei victorii a PNL pentru România. Vreau să vă spun câteva lucruri clare."
"PNL sub conducerea mea va fi un partide de dreapta liberal-conservator şi se va bate cu toate forţele să implementeze politici de dreapta. PNL va fi un garant al îndeplinirii tuturor angajamentelor pe care le are România faţă de partenerii noştri: parteneriatul strategic al SUA, membru al NATO şi membru al UE. Vom rămâne un stâlp şi o oază de certitudine în această zonă frământată a EUropei. PNL va fi de azi un partener loial, corect, transparent, pentru Klaus Iohannis şi pe punerea în practică a obligaţiilor pe care ni le-am luat când am câştigat alegerile din 2014. Mă voi bate ca în 2019 să obţinem alelegerile prezidenţiale, apoi să câştigăm locale.
Obiectivul meu fundamental e câştigarea alegerile parlamentare şi să face noul Guvern care să arate cum trebuie să fie o ţară liberală. Aşa să ne ajute Dumnezeu! Vă mulţumesc pentru efortul deosebit. Mulţumesc mai ales colegilor din diaspora care au venit de la mii de kilometri care au venit. Declar închise lucrările acestui Congres. Liberali, la luptă!
UPDATE Buşoi: Îl felicit pe Ludovic Orban. Vă mulţumesc că am avut ocazia să vorbesc cu dumneavoastră. Am înţeles că sunt multe lucruri care trebuie schimbate în felul în care comunică PNL. PNL trebuie să rămână o echipă unită, puternică.
UPDATE Ludovic Orban, după victoria sa: Îl invit la microfon pe Cristian Buşoi
UPDATE Mircea Toader, preşedintele Comisiei de numărare a voturilor: Congresul a stabilit: voturi exprimate - 4498, voturi nule 34, 952 voturi Cristian Buşoi, 3518 de voturi Ludovic Orban.
UPDATE Rezutatele finale, după cum au declarat surse politice pentru "Adevărul", sunt: Ludovic Orban - 3518; Cristian Buşoi - 952; voturi nule - 34. În procente, Ludovic Orban a primit aproximativ 78% din voturi, în timp ce Buşoi aproximativ 21%.
UPDATE Ludovic Orban a fost ales noul preşedinte al PNL, acesta fiind ales la o diferenţă considerabilă faţă de contracandidatul său, Cristian Buşoi, au precizat surse politice pentru „Adevărul". Orban ar fi obţinut aproape de 80% din voturi.
UPDATE A început procesul de vot al celor doi candidaţi la şefia PNL.
UPDATE Ludovic Orban: Vă spun atât: să-mi dea Dumnezeu forţa, energia, inspiraţia, inteligenţa, tăria, caracterul, ca să pot face faţă aşteptărilor dumneavoastră, aşteptările celor civilizaţi, cei care îşi doresc o Românie puternică, respectată în lume. Nu e altcineva în România care să poată să ducă la capăt misiunea. Sunţeţi singurii. Am început campania cu 4-5 prieteni. Încetul cu încetul am chemat cu mine membrii simpli de la baza partidului, am chemat oamenii cu performanţă. Am chemat oameni care adevărat să readucă PNL în fruntea României.
Dacă mă alegeţi veţi avea un om care e exigent cu sine însuşi şi va fi exigent cu voi. Îmi voi pune toată energia la dispoziţia dumneavoastră. Vreau ca PNL să fie la guvernare, dar nu printr-un nou USL. Vreau să ajungem la putere prin votul oamenilor. Să susţinem anticipate, să facem opoziţie pe toate fronturile, om la om, cu luptă la baionetă.
Am trăit doi ani cu conduceri numite care nu au beneficiat de legitimitatea de la baza partidului. Fără interimate prelungite. Niciun stranier, niciun stranier care să fie picturalizat pe o funcţie pe care PNL poate să depună candidat sau să numească, în locul celor merituoşi în PNL. Chiar dacă-l va chema Dacian. Există mii de Dacieni Cioloş în PNL care nu au beneficiat de posturi de comisari europeni.
Niciun blat cu PSD! Să fie clar. Cunosc bine acest partid. Ştiu foarte bine cine face blaturi cu PSD. Să înceteze negocierile de culise, orice joc pe sub masă. Niciun Agamiţă Dandanache trimis de centru să candideze în filiale. Niciun membru nu va mai avea de suferit în urma exprimării opiniei.
UPDATE Ilie Bolojan, aplaudat de delegaţii liberali: Sunt onorat să fiu azi alături de dumneavoastră. E prima dată când am onoarea să vorbesc în faţa unui Congres aşa de mare. Îi salut pe preşedinţii care sunt în sală, dar şi pe cei care nu sunt în ţară. Fiecare a pus o piatră de temelie. Vă vorbesc în calitate de susţinător al moţiunii Orban. Nu am luat decizia pe baza unei prietenii. M-am consultat cu primarii şi cu organizaţia. Vrem un partid care să guverneze România, nu partid balama. Dacă vreţi partid mare, votaţi Orban.
UPDATE Raluca Turcan, preşedinte interimar al PNL şi susţinătoare a moţiunii Orban: Am optat în mod asumat şi asumat pentru Orban preşedinte al PNL după ce am fost mult în teritoriu. Am ascultat, am înţeles ce nu a mers. Am încercat să găsesc soluţii pentru PNL. Astăzi PNL are nevoie de un preşedinte care să ofere autoritate maximă şi reprezentativitate. Din experienţa lui Orban, din relaţia sa cu baza partidului, rpin competiţiile politice la care a participat consider că e liderul politic cu cea mai mare autoritate câştigată pe care PNL o are în momentul de faţă.
UPDATE Au început discursurile celor din echipa Orban. Primul vorbitor a fost profesorul universitar Vlad Nistor, fost senator. Acesta a punctat faptul că PNL a scăzut de la 40-45% în 2014 la 20% cât a obţinut la parlamentarele din decembrie 2016 cauza fiind lipsa de lideri.
Al doilea vorbitor a fost Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova. Acesta a subliniat că în echipa Orban sunt cele mai multe „furnicuţe", adică aduc voturi, iar în echipa Orban ar fi „greierii", adică oamenii care ar profita de voturile „furnicuţelor".
UPDATE: Cristian Buşoi, unul dintre cei doi candidaţi pentru şefia PNL, a ţinut discursul de susţinerea a moţiunii sale, în care a vorbit despre traseul pe care trebuie să-l urmeze PNL pentru a putea învinge stângă şi să atragă alegători. „PNL are nevoie de un nou suflu, de o nouă viziune, de un lider, o nouă echipă. Daca nu se schimbă, va fi foarte greu sa învingă stânga. Trebuie să întărim legătura cu preşedintele şi să construim un partid puternic, solid, cu propria sa foarţă. Avem nevoie să-i aducem pe cei care au votat cu noi în 2014,la prezidenţiale, care au ieşit în stradă în ianuarie, dar care nu ne-au votat în decembrie 2016. Doar cântând refernul anticorupţiei, nu vorm reuşi să atragem alegători. PNL trebuie sa fie asocat cu măsuri clare despre viitorul României, cu măsuri pentru creşterea veniturilor. Să fim în starea sa atragem fonduri europene şi să avem solutii mult mai bune pentru sistemul educaţional şi de sănătate. S-au făcut multe promisiuni în patid care nu au mai ajuns să fie respectate. Îmi asum ca toate promisiunile care se vor face sa fie îndeplinite, sa revitalizăm comsiile de specialitate, sa susţinem aleşii locali.
Cristian Buşoi la Congresul PNL. FOTO Mediafax
Mi s-a spus de către un coleg că nu vorbesc tare, că nu mă exprim cu tupeu că ar trebui să dau înainte cu mai mult tupeu. Pot sa dau tonul mai tare şi să fiu mai ferm, dar oare Ludovic Orban poate da înapoi cu critica la adresa unor colegi de partid? Ludovic, te-ai înconjurat de oameni în care nu crezi şi nu care nu cred in tine, si nu vei reusi în ceea ce-ţi propui."
UPDATE Au mai ţinut discursuri de susţinere a moţiunii lui Cristian Buşoi şi: Mugur Cozmanciuc (preşedinte PNL Neamţ), Alin Tişe (preşedinte Consiliu Judeţean Cluj), Nicolae Robu (primarul Timişoarei), Dan Motreanu (fost secretar general al formaţiunii).
UPDATE Au început discursurile susţinătorilor celor două moţiuni. Primul e Theodor Stolojan, fost preşedinte al PNL, susţinător al moţiunii Buşoi: Acest Congres poartă responsabilitatea alegerii şefului PNL. Moţiunea modernă care răspunde problemelor actuale ale PNL, ale societăţii româneşti este moţiunea lui Cristian Buşoi. Cea mai mare calitate a lui Buşoi e caracterul.
Pliant cu „Echipa Buşoi", adică liberalii care cer votul colegilor delegaţi pentru a fi aleşi la conducerea formaţiunii.
UPDATE Candidaţii la funcţia de preşedinte al Curţii de Arbitraj îşi prezintă platformele. Aceşti candidaţi sunt Daniel Buda, Ion Cupşa şi Paul Cotta.
UPDATE Raluca Turca, lider interimar al PNL: Momentul de bilanţ e legat de ceea ce a făcut PNL până a ajuns aici. Începutul e cel pe care ni-l dorim cu toţii: să ne alegem un preşedinte, o echipă, să finalizăm fuziunea între PNL şi PDL, două din cele mai mari partide. Unirea face puterea. Acesta a fost scopul fuziunii între PNL şi PDL şi aceasta trebuie să fie provocarea la acest congres. După eşecul de la parlamentare misiunea a fost să ţin partidul unit. Trebuie să recunosc că multora nu v-am fost simpatică. Cred că politica se măsoară în voturi şi eficienţă. Am urmărit să imprim nişte crezuri. Uneori ne-a lipsit şi respectul între noi. Să pui politica în interesul public mai presus de interesul personal. Mulţi au vorbit de moartea PNL. Însă PNL are constant peste 27% în toate sondajele de opinie din ultima vreme.
UPDATE Virgil Guran a prezentat mesajul lui Mircea Ionescu-Quintus: Din pricina vârstei înaintate sunt împiedicat să fim împreună la acest eveniment din viaţa partidului nostru. E pentru prima dată în 30 de ani când nu conduc lucrările congresului nostru. Vă îndemn să votaţi pe cei mai vredinici şi devotaţi liberali. Vă rog să nu uitaţi că sunteţi membrii unui partid istoric care şi-a slujit ţara în momente de cumpănă şi sunteţi urmaşii Brătienilor. Aşa să vă ajute Dumnezeu!
UPDATE Consilierul prezidenţial Laurenţiu Ştefan a transmis un mesaj din partea lui Klaus Iohannis. „Îmi doresc şi preşedintele Iohannis îşi doreşte acest lucru, ca această energie să se transforme în zilele, lunile şi anii viitori în proiecte pentru România şi pentru cetăţenii acestei ţări. România are nevoie azi, mai mult ca oricând, de partide puternice. Prin partid puternic nu înţelegi însă un partid unde liderul său este puternic, ci un partid unde democraţia internă este reală, unde există dezbatere, unde toate resursele partidelui sunt folosite la potenţialul lor maxim", se arată în mesajul lui Klaus Iohannis, transmis de consilierul său Laurenţiu Ştefan.
UPDATE Primul invitat care ţine un discurs e Antonio Lopez Isturiz, secretar general al PPE: La aproape trei ani de la alegerea sa, daţi-mi voie să vă felicit din nou pentru alegerea Preşedintelui Klaus Iohannis în funcţia de şef al statului. El devine o personalitate internaţională, care apără România şi UE în politica internaţională, asa cum a demonstrat recent în timpul întâlnirii cu Preşedintele Trump la Washington.
Astăzi vă veţi alege un nou lider. Dragi prieteni din PNL, sunt convins că în deplină concordanţa cu istoria partidului, noii lideri vor continua menţină România ca membru activ în UE şi vor păstra ţara în sistemul european de valori.
În România, ca şi în alte ţări europene, promisiunile făcute de socialişti în campania electorală se dovedesc a fi simple baloane de săpun. Socialiştii au plătit un preţ mare pentru această strategie în toată Europa. Iar acest preţ este cel al fragmentării şi marginalizării. PNL trebuie să promoveze o politică fermă, responsabilă şi anti populistă. O politică a acţiunii, o politică a rezultatelor şi nu una a promisiunilor vagi. Când am aterizat la Bucureşti, un bun prieten mi-a spus că nu s-a mai întâmplat în politica românească ca un partid să depună moţiune de cenzură împotriva propriului guvern. Ei bine, i-am raspuns că acest lucru nu s-a mai întamplat nicăieri în lume.
Acest guvern socialist este demn de Cartea Recordurilor în materie de politică greşită şi politicieni nereuşiţi. În cinci luni de guvernare, singura lor realizare o reprezintă cele mai mai mari proteste anti-guvernamentale din 1989 încoace. Şi va fi guvernul cu cea mai scurtă durată de viaţă din istoria recentă a UE. Nu mai e nevoie să spun din nou ca acest lucru va fi din cauza propriului partid. Într-adevăr, acest guvern bate toate recordurile, dar cel mai important este faptul că este rău pentru România şi este rău pentru UE.
UPDATE A fost votată componenţa comisiei de numărare a voturilor.
UPDATE În sală se află mai mulţi foşti lideri ai PNL: Petre Roman, Emil Boc, Vasile Blaga, Alina Gorghiu şi Raluca Turca (încă interimar). Lipseşte Crin Antonescu, fost preşedinte al PNL şi fost candidat la preşedinţia României.
UPDATE A început Congresul PNL. Sala este ocupată doar pe jumătate, numeroşi delegaţi fiind la intrare sau în preajma locului unde se desfăşoară evenimentul. Amfitrionul evenimentului, Nelu Bălan, a declarat că 3.100 de delegaţi sunt în sală. Numărul total de delegaţi cu drept de vot ar fi de aproximativ 5.000.
Vor susţine discursuri, la congresul PNL, Antonio López-Istúriz White, secretar general al PPE, Laurenţiu Ştefan, consilier prezidenţial, Attila Korodi, liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor şi preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan. De asemenea, va fi citit un mesaj al preşedintelui de onoare al partidului, Mircea Ionescu Quintus.
UPDATE Alina Gorghiu, înainte de Congres: Se încheie astăzi procesul de unificare a PNL prin alegerea preşedintelui unic al partidului. Am avut o campanie internă de ţinută, suntem singurul partid politic stabil în acest moment, care a organizat alegeri interne democratice, fără tulburări inutile. Klaus Iohannis este acum în cel mai puternic moment al acestui mandat prezidenţial şi are posibilitatea să dea un impuls reformelor ? Chiar aşa şi este, aş fi vrut ca eu şi Vasile Blaga să facem anul trecut în aşa fel încât să îi dăm Preşedintelui un context politic atât de favorabil.
Organizaţiile performante la alegeri vor avea un cuvânt greu de spus, în condiţiile în care, potrivit numărului de delegaţi, primele 10 organizaţii au peste 33% din numărul celor care vor vota.
„Podiumul" organizaţiilor, ca număr de delegaţi, e împărţit de următoarele filiale: Suceava, Bihor, Alba, Cluj. Lista celor mai puternice organizaţii la Congresul de sâmbătă e completată de Prahova, Arad,Sibiu, Constanţa, Timiş, Ilfov.
Din organizaţiile în care s-a dat votul în Comitetul Director Judeţean, Ludovic Orban a obţinut cel mai mare număr de voturi în: Suceava, Bihor, Sibiu, Buzău, Dâmboviţa, Argeş, Satu Mare, Mehedinţi, Gorj, Tulcea, Olt, Mureş, Iaşi, Braşov, Bistriţa Năsăud, Prahova, Vaslui, Vrancea, Sector 6, Botoşani, Bacău, Constanţa.
Pe de altă parte, Buşoi a obţinut cu moţiunea sa cel mai mare număr de voturi organizaţiile Timiş, Ilfov, PNL Sector, 1, PNL Sector 3, PNL Sector 4, PNL Sector 5, Caraş Severin, Ialomiţa, Maramureş.
Consiliul Naţional, a doua zi după Congres
PNL va ţine a doua zi după congres şi Consiliul Naţional în cadrul căruia va fi completată echipa de conducere a formaţiunii. Duminică, delegaţii din Consiliul Naţional vor alege cei 4 prim-vicepreşedinţi, 16 vicepreşedinţi şi 16 membri ai Biroului Executiv, precum şi trezorierul PNL.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Alinierea a șapte planete în 2025, data când o poți vedea pe cer. Fenomen fascinant foarte rar care uimește lumea
Pasionații de astronomie sunt foarte entuziasmați, deoarece în perioada următoare din 2025 au ocazia să observe un fenomen absolut fascinant, foarte rar, pe cerul nopții: alinierea a șapte planete. Conjuncția lui Saturn, Mercur, Neptun, Venus, Uranus, Jupiter și Marte poate fi văzută în seara zilei de 28 februarie 2025.
-
VLC revoluționează redarea multimedia. Subtitrări și dublaje, în orice limbă, generate în timp real cu inteligență artificială
VLC, una dintre cele mai populare aplicații de redare multimedia din lume, pregătește o inovație majoră. La CES 2025, echipa VideoLAN a anunțat integrarea inteligenței artificiale în player-ul open source, ceea ce va permite generarea în timp real a subtitrărilor și dublajelor pentru orice tip de conținut video.
-
Mediatorul Orban - Întâlnirea dintre Putin și Trump ar putea avea loc în Ungaria
Președintele ales al SUA Donald Trump și liderul rus Vladimir Putin s-ar putea întâlni în Ungaria, a declarat jurnaliștilor ruși Vladimir Djabarov, prim-vicepreședinte Comisiei pentru afaceri externe al Consiliului Federației ruse (camera superioară a Parlamentului rus).
-
Politica lui Căcărău - Antonescu nu regretă că l-a ajutat pe Iohannis să devină președinte al României: "Am avut o relație impecabilă"
Crin Antonescu, fost președinte al PNL și potențial candidat la prezidențiale din partea PSD+PNL+UDMR, nu regretă că l-a promovat pe Klaus Iohannis, cel care din 2014 avea să devină președinte al României.
-
Medicul Vlad Ciurea avertizează: Aceste dispozitive electronice pot cauza tumori la creier
Medicul Vlad Ciurea avertizează că multe dispozitive electronice pe care le folosim ne pot cauza boli extrem de grave, precum tumorile pe creier. Ciurea a dat exemplul unui afacerist care a făcut o astfel de tumoră, fiindcă vorbea foarte mult la telefon, folosind urechea stângă.
-
Porți un smart watch? Ai risc crescut de cancer din cauza unor substanțe toxice despre care companiile nu scot o vorbă
Ceasurile inteligente câștigă încrederea a din ce în ce mai multor utilizatori. Cu ele este posibil să ne monitorizăm activitatea fizică, să redăm muzică, să conversam, să facem apeluri și, practic, să realizăm orice funcționalitate a smartphone-urilor noastre.
-
Se cere cenzură extremă - Organizațiile de internet din Olanda vor ca guvernul să blocheze accesul la rețelele sociale
Organizațiile olandeze de internet cer guvernului să închidă rețelele de socializare Instagram, Facebook și X. Platformele reprezintă o amenințare la adresa statului de drept și a libertății noastre, susțin acestea, deoarece companiile-mamă caută "cu nerușinare" "puterea politică".
- Crin Antonescu a anunțat Coaliția de la putere cum vrea să fie eliminat Călin Georgescu de la prezidențiale
-
Oamenii sunt dați la o parte: Inteligența Artificială dezvăluie modele ciudate de cipuri, descoperind în același timp noi funcționalități
Inteligența artificială reduce costurile și timpul de proiectare a cipurilor, dar asta nu este tot. Designul AI prezintă modele de circuite neobișnuite și eficiente. Microcipurile specializate care gestionează semnalele la vârful tehnologiei fără fir sunt lucrări uimitoare de miniaturizare și inginerie. Ele sunt, de asemenea, dificil și costisitor de proiectat.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
- 3.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 4.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
- 5.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 6.Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
- 7.Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
- 8.„Președintele Iohannis devine o vulnerabilitate pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei"
- 9.Mandatul Președintelui României încetează de drept în 21 decembrie 2024, nici o clipă peste ora 00:00!
- 10.Colegi de globalism: Klaus Iohannis îl cunoaște pe Călin Georgescu de peste 20 de ani. Cei doi discutau despre implementarea "Agendei 21"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu