Listele candidaţilor la ALEGERILE PARLAMENTARE 2016 din toate judeţele
Postat la: 03.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Partidele se laudă cu oamenii noi de pe liste, dar liderii uită, totuşi, să vorbească despre candidaţii cu probleme penale care au prins locuri eligibile, mulţi dintre ei fiind chiar cap de listă.
De la preşedinţii de partid urmăriţi penal sau condamnaţi, Liviu Dragnea (PSD), Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) şi Traian Băsescu (PMP), la figuri cu dosare grele, ca edilul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu (prima pe lista PSD Dolj pentru Camera Deputaţilor), Victor Ponta (cap de listă în PSD Gorj la Cameră) sau Tudor Pendiuc (fostul primar al Piteştiului care a ajuns pe listele ALDE la Argeş), politicienii nu sunt incomodaţi de „detaliile" penale şi nu se feresc să ceară, din nou, voturile alegătorilor. Între timp, criteriile de integritate au rămas mai degrabă cu rol consultativ şi se aplică „pe alese".
Bătălia parlamentară a numelor cu notorietate se dă în Bucureşti, unde partidele au ales să trimită în lupta electorală fie lideri ai formaţiunii, fie policitieni cu experienţă şi cu multe mandate la activ. PSD deschide lista pentru Camera Deputaţilor cu o surpriză venită din tabăra tineretului social-democrat, liderul TSD, Gabriel Petrea. Acesta este urmat de nume cunoscute din partid, precum Georgian Pop, parlamentar şi în actuala legislatură, dar şi de figuri noi, ca Diana Tuşa, politician care în vară a fost la un pas să fie nominalizată drept candidat al PNL la Primăria Sectorului 1. Petrea intră în competiţie direct cu actualul purtător de cuvânt al PNL, Adriana Săftoiu, prima în opţiunile liberalilor pentru Cameră. Aceasta este urmată de politicieni cu notorietate, precum Eugen Nicolăescu, Ovidiu Raeţchi sau Sulfina Barbu.
Şi PMP vine tare din urmă în lupta pentru Bucureşti, acolo unde pentru Camera Deputaţilor candidează cap de listă cei doi preşedinţi executivi ai partidului, Valeriu Steriu şi Eugen Tomac. Tot lideri de partid trimite în cursa pentru Cameră şi ALDE, care deschide lista prin copreşedintele Daniel Constantin, urmat de Damian Florea, fostul ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu, preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor şi rector al USAMV Bucureşti. Pe lista pe Bucureşti de la Cameră se află şi prof. univ. dr. Anton Anton. Miza de la Bucureşti este extrem de mare, motiv pentru care din partea USR, lista va fi deschisă de liderul formaţiunii, Nicuşor Dan, urmat de fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.
Pentru un mandat de deputat în Bucureşti s-a înscris şi Elena Udrea, în calitate de independent, ea reuşind să adune 19.000 de semnături, afirmând că bucureştenii sunt cei care trebuie să decidă dacă merită să-şi contine mandatul şi nu „sistemul" care o încearcă să o împiedice să candideze. Udrea a precizat că nu candidează pe listele PMP pentru că nu vrea să dea naştere la interpretări şi că nu este contracandidata lui Băsescu, ci sunt „aliaţi". În ceea ce priveşte lista pentru Senat în Bucureşti, partidele au ales strategii diferite: în vreme ce social-democraţii au ales să meargă cu figuri foarte cunoscute, cei de la PNL au decis să vină cu unele surprize şi să trimită în cursa electorală oameni noi.
PSD deschide lista cu Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educaţiei, urmărită penal, de altfel, în dosarul licenţelor Microsoft. Aceasta este urmată îndeaproape de Şerban Nicolae şi Robert Cazanciuc. Tot în Capitală va candida şi senatorul Mihnea Costoiu, dar şi fostul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, şi fostul ministru al Culturii în guvernul condus de Victor Ponta, Ionuţ Vulpescu. Cea mai mare surpriză în Bucureşti a venit, însă, din partea liberalilor, care la Senat deschid lista cu neurochirurgul Leon Dănăilă. Acesta este urmat de economistrul Florin Câţu şi de arhitecta Hildegard Helene Brandl.
Tot la Senat vine tare din urmă şi PMP, acolo unde fostul preşedinte Traian Băsescu este primul pe listă. Liderul formaţiunii şi-a anunţat decizia la depunerea listelor, afirmând că că nu îi este ruşine să candideze în Bucureşti, după ce a câştigat două mandate de primar general şi două de preşedinte şi că va duce în Senat toată experienţa acumulată. Băsescu s-a arătat încrezător într-un rezultat favorabil în Capitală, pentru că „a rămas ceva în urma lui de pe vremea în care a fost primar general".
În bătălia pentru un mandat de parlamentar în Bucureşti intră şi Călin Popescu Tăriceanu, cap de listă la ALDE pentru Senat, urmat, de pe locul doi de senatorul Daniel Barbu, candidatul ALDE la Primăria Capitalei la alegerile locale. Şi USR vine cu o propunere cu notorietate pentru Senat, şi deschide lista prin fostul ministru al Culturii în Guvernul Cioloş, Vlad Alexandrescu.
Liviu Dragnea rămâne pe poziţii la Teleorman şi, în ciuda condamnării sale cu suspendare şideschide lista la Camera Deputaţilor. Contracandidatul său direct este Mara Daniela Calista, fost consilier al premierului Dacian Cioloş. În fapt, criteriile de integritate au creat mari dispute în PSD înaintea depunerii listelor. La capitolul integritate, conform celor anunţate de Dragnea, doar doi dintre social-democraţii cu probleme, în acest sens, au fost eliminaţi de pe listele de candidaţi, fiind vorba de Ioan Cindrea, preşedintele demisionar al organizaţiei judeţene a PSD Sibiu, şi de Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj.
În locul său, însă, a fost pus pe lista de candidaţi un social-democrat care are, la rândul său, probleme în justiţie, fiind vorba de Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu, urmărit penal pentru fapte asimilate celor de corupţie. Totodată, fostul premier, Victor Ponta, a fost validat de CEx pentru a candida pentru un nou post de deputat la Gorj, deşi este urmărit penal şi pus sub control judiciar într-un dosar penal. Potrivit Codului de etică al PSD, membrii care au probleme cu legea nu pot candida.
Un alt social-democrat condamnat definitiv care ar putea ajunge în Parlament este senatorul Sorin Lazăr, aflat pe lista PSD Buzău la Cameră. El are două condamnări definitive, una pentru abuz în serviciu, cealaltă pentru conflict de interese. Şi listele de candidaţi ai PSD din Prahova includ două persoane trimise în judecată pentru fapte de corupţie. Primul este senatorul Radu Oprea (trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani) , care candidează pentru un nou mandat de parlamentar, iar a doua este fiica fostului baron prahovean, Mircea Cosma, acuzată de complicitate la abuz în serviciu în privinţa vânzării ilegale ale unor terenuri.
Deputaţii PSD Lucian Şova şi Iulian Iancu, ambii plasaţi pe locuri eligibile la alegerile din 11 decembrie, sunt cercetaţi penal în dosarul fostului judecător de la Curtea Constituţională, Toni Greblă, iar lista de candidaţi PSD din Bacău este deschisă de Gabriel Vlase, deputat din 2004, care este cercetat de DNA pentru trafic de influenţă. Radu Babuş, deputat de Constanţa şi al patrulea pe lista de candidaţi din acelaşi judeţ pentru un nou mandat, este cercetat alături de Radu Mazăre în dosarul privind vânzarea unor suprafeţe de teren din judeţul Constanţa. Un alt candidat cu probleme penale este şi Cătălin Nechifor, ocupantul locului trei pe lista de candidaţi ai PSD din Suceava la Camera Deputaţilor. El este suspectat de abuz în serviciu şi luare de mită, iar pe listele PSD Olt pe locuri eligibile, apar trei fraţii Paul şi Alexandru Stănescu, candidaţi pentru un post de senator, respectiv deputat, dar şi despre Dan Ciocan, care vizează şi el reînnoirea mandatului de deputat. Firmele controlate de cei trei au fost percheziţionate de DNA, dar încă nu a fost pus sub urmărire penală niciunul dintre ei.
Alţi aspiranţi la fotoliul de parlamentar din partea PSD pe care problemele penale nu i-au împiedicat să ajungă pe liste sunt şi Lia Olguţa Vasilescu, trimisă în judecată pentru luare de mită, care deschide lista PSD Dolj pentru Camera Deputaţilor. În acelaşi dosar cu Lia Olguţa Vasilescu a fost trimis în judecată şi Radu Preda, cel care ocupă locul doi pe lista de candidaţi PSD din Dolj la Senat, cu şanse maxime de a fi ales. Preda, administratorul public al Craiovei, a fost deferit justiţiei pentru două infracţiuni de complicitate la luare de mită şi instigare la spălare de bani. Mircea Drăghici, trimis şi el în judecată într-un caz de corupţie şi ajuns pe lista PSD Argeş la Cameră, pe locul al doilea. La Giurgiu, la Senat, deschide lista un alt candidat PSD cu probleme cu legea, acuzat de trafic de influenţă, Niculae Bădălău, în vreme ce în Constanţa cap de listă la Camera Deputaţilor este Iulian Iancu, şi el cercetat penal.
Tot în categoria celor care vor să fie parlamentari dincolo de mult invocatele criterii de integritate intră şi Titus Corlăţean, fostul ministru de Externe a cărui urmărire penală a fost blocată de senatori şi care acum este pe lista PSD la Dâmboviţa. Problemele cu legea nu l-au împiedicat nici pe preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, să prindă un loc de candidat la Senat, chiar dacă este cercetat pentru trafic de influenţă şi urmărit penal pentru abuz în serviciu. Nici PNL nu i-a scos complet de pe listă pe candidaţii „penali". Dumitru Verginel Gireadă, unul dintre candidaţii liberali la Botoşani pentru Camera Deputaţilor, are la activ o condamnare la 3 ani de închisoare cu suspendare pentrru abuz în serviciu.
Candidatul PNL la Senat care ocupă locul doi pe lista PNL Prahova, actualul deputat Virgil Guran, a fost condamnat de Judecaătoria Turda, în anul 2005, la o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, patru ani de închisoare pentru fals intelectual şi trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Guran a contestat senţinta cu apel, iar procesul a fost tergiversat doi ani, până când Tribunalul Cluj, a constatat că faptele pentru care a fost condamnat s-au prescris, încetându-se astfel procesul penal.
ALDE defilează la parlamentare cu o pleiadă de politicieni cu probleme cu legea, primul dintre ei fiind chiar copreşedintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, cap de listă la Senat în Bucureşti. Tot un post de senator, dar în Argeş, vrea şi fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc, trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi luare de mită, care a ajuns pe lista ALDE după ce social-democraţii l-au scos din joc chiar din cauza problemelor penale.
La Sibiu, formaţiunea îl trimite în cursă pe Ion Ariton. Trimis în judeacată în Dosarul Gala Bute, Ariton vrea acum să ocupe un scaun de senator. Cu o figură cunoscută pe scena politică merge ALDE şi la Iaşi, acolo unde Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, candidează la Camera Deputaţilor, chiar dacă procurorii DIICOT au cerut urmărirea sa penală, solicitare respinsă senatori.
Pentru trafic de influenţă este urmărit penal şi Ovidiu Silaghi, candidat pentru Camera Deputaţilor la Satu Mare, iar la Suceava, Ilie Niţă vrea un loc de senator, chiar dacă a fost urmărit penal pentru înşelăciune. La Gorj, cap de listă la Cameră este tot un politician cunoscut pentru problemele penale, Dian Popescu, condamnat chiar la închisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu. Gigi Chiru, primul pe lista de la Senat în Constanţa (condamnat la închisoare cu suspendare), Steluţa Cătănciu, pe listă la Cluj pentru Cameră (declarată incompatibilă şi în conflict de interese), dar şi Eugen Dubarcă, aspirant la un loc de deputat în Galaţi (cercetat pentru instigare la abuz în serviciu) sunt alţi politicieni ALDE care candidează la parlamentare, deşi au probleme de integritate.
Şi PMP, partidul lui Traian Băsescu, se laudă cu oameni noi, care n-au mai făcut politică, cu toate că pe liste au rămas şi politicieni cu state vechi, intraţi în vizorul procurorilor. Primul pe listă este chiar fostul preşedinte al României, urmărit penal pentru spălare de bani în dosarul terenului din Aleea Privighetorilor, care deschide lista la Senat în Bucureşti. La Bacău, pentru un post de deputat candidează Valerian Vreme, urmărit penal în Dosarul Microsoft II, iar la Alba Iulia cere votul pentru un post de senator Haralambie Vochiţiu, urmărit penal pentru fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Dosar penal pentru vătămare corporală are şi Mircea Manolache, fapt care nu l-a împiedicat să fie primul pentru un post de senator în Iaşi, la fel cum nici Aurel Olărean, candidat la Suceava, nu s-a lăsat încurcat de arestul preventiv din 2014, sub acuzaţia de abuz în serviciu şi şantaj.
La Giurgiu, PMP trimite în cursa pentru Camera Deputaţilor un alt candidat cu probleme cu legea. Cap de listă este Dan Andronic, trimis în judecată în dosarul „Ferma Băneasa", alături de Remus Truică, prinţul Paul, dar şi de milionarii israelieni Tal Silberstein, Benny Steinmetz şi Moshe Agavi. Acesta este acuzat de acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă. Şi la Timiş PMP trimite în cursă un politician cu probleme cu legea, pe Titu Bojin, trimis în judecată pentru coflict de interese şi abuz în serviciu.
Printre candidaţii cu notorietate, parlamentari de Bucureşti care au ajuns să candideze în circumscripţii mai lejere se află Anca Boagiu care, din deputat de Bucureşti, a fost inclusă pe lista PNL la Maramureş. Aceata nu a prins, totuşi, primul loc, acesta fiindu-i acordat Vioricăi Cherecheş, mama primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, ales din închisoare. Boagiu vine pe locul al doilea în lista PNL pentru un loc de deputat.
La PSD suprize vin şi de la Tulcea acolo unde pe listele partidului a fost pus Eugen Teodorovici (care în actuala legislatură a fost senator de Buzău). Explicaţia lui Liviu Dragnea a fost aceea că „probabil, s-a uitat în toată dinamica comunicaţională, acolo există sume din bugetul UE alocat pentru Deltă şi cea mai mare parte (...) de aproape un miliard de euro pentru sistemul ITI. E important pentru autorităţile de acolo şi pentru cetăţeni ca să fie un Parlament cu experienţă atât în fonduri europene, cât şi în bugetul de stat care să îi ajute pentru că implementarea acelui program e vitală".
Nici fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, nu a mai fost în cărţi pentru un loc de parlamentar în Bucureşti, acesta fiind pus pe listă la Iaşi. „În programul nostru economic, sănătatea are prioritatea zero. Iaşiul este şi un centru universitar important, dar şi unul din locurile unde vom dori să realizăm unul din cele opt spitale regionale mari din România. Nicolae Bănicioiu este un om cu experienţă, care a lucrat şi lucrează la proiectul de guvernare", a afirmat Dragnea.
Şi în PNL stabilirea candidaturilor s-a lăsat „cu cântec", mai ales după unele decizii surprinzătoare luate la vârf. Cea mai contestată candidatură a fost cea a tinerei de 24 ani care va deschide lista Camerei Deputaţilor la Braşov, Mara Mareş, cea care i-a luat locul fostului ministru al Finanţelor din „vechea gardă", Gheorghe Ialomiţianu.
Singurul lider PMP trimis să candideze în afara Bucureştiului este preşedintele executiv al partidului, fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu, cel care deschide lista de la Senat în Argeş, în concurenţă directă cu politicienii partidelor consacrate, PSD ŞI PNL, dar şi cu primul în opţiunile ALDE, fostul primar Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteştiului, eliminat de pe listele PSD întrucât a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie.
Un alt lider de partid care candidează în provincie este preşedintele PNL, Alina Gorghiu, prima pe lista de la Senat în Timiş, în locul lui Vasile Blaga. În actuala legislatură, şefa PNL obţinuse un mandat de deputat de Bucureşti. Gorghiu intră acum în concurenţă directă cu Eugen Dogariu, cel care deschide la Senat lista PSD Timiş, fost prefect şi fost subprefect de Timiş, care şi-a dat demisia, în luna septembrie, din funcţia de subprefect pentru a putea candida la alegerile parlamentare.
Listele candidaţilor la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016
BUCUREŞTI
Lista PSD Bucureşti pentru Camera Deputaţilor
1. Gabriel Petrea (liderul TSD)
2. Carmen Moldovan
3. Georgian Pop
4. Oana Florea
5. Varză Mihăiţă
6. Diana Tuşa
7. Chiriţă Dumitru
8. Beatrice Tudor
9. Pleşoianu Liviu
10. Furtună Mirela
11. Manole Florin
12. Aida Crăceru
13. Necula Ciprian
14. Gabriela Podaşcă
15. Geantă Daniel
16. Botoianu Daniel
17. Bărbuceanu Bogdan
Lista PSD Bucureşti pentru Senat
1. Ecaterina Andronescu
2. Şerban Nicolae
3. Robert Cazanciuc
4. Mihnea Costoiu
5. Ionuţ Vulpescu
6. Graţiela Drăgichi
7. Vasile Gherasim
Lista PNL Bucureşti pentru Camera Deputaţilor
1. Adriana Săftoiu (politician)
2. Eugen Nicolăescu (doctor în Ştiinţe Economice)
3. Ovidiu Raeţchi (politolog, scriitor)
4. Cristina Trăilă (avocat)
5. Florin-Alexandru Alexe (economist)
6. Sulfina Barbu (inginer geolog)
7. Marius Vintilă (economist)
Lista PNL Bucureşti pentru Senat
1. Leon Dănăilă Medic (academician)
2. Florin Câtu (economist)
3. Hildegard Helene Brandl (arhitect)
Lista PMP Bucureşti pentru Camera Deputaţilor
1. Valeriu Steriu
2. Eugen Tomac
3. Vasile Ştefănescu
4. Ştefan-Viorel Florescu
5. Costin Sebastian Moise
6. Răzvan Rotaru
Lista PMP Bucureşti pentru Senat
1. Traian Băsescu
2. Radu-Mihai Cristescu
3. Gheorghiţă-Liviu Goncea
4. Ştefan-Ion Vlaston
5. Ioan Gherghină
6. Constantin Strugaru
7. Ion-Cristinel Marian
Lista USR Bucureşti pentru Camera Deputaţilor
1. Nicuşor Dan
2. Cristian Ghinea
3. Cristian Seidler
4. Oana Bîzgan-Gayral
5. Matei Dobrovie
6. Claudiu Năsui
7. Cristina Prună
Lista USR Bucureşti pentru Senat
1. Vlad Alexandrescu
2. Cristian Ghica
3. Florina Presadă
4. Silvia Dinică
5. Catrinel Trofin
6. Irina Wagner
7. Andreea Vasilescu
ALBA
Lista PSD Alba pentru Camera Deputaţilor
1.Ioan Dîrzu
2.Cornel Suciu
3. Gheorghe Damian
4.Marcela Dărămuş
5.Horaţiu Clepan
6. Gabriel-Dan Bărbuleţ
7. Aurel Costică Ispas
Lista PSD Alba pentru Senat
1.Valer Daniel Breaz
2. Ioan Călin Andreş
3.Cornel Murg
4.Elena Aron
Lista PNL Alba pentru Camera Deputaţilor
1. Florin Claudiu Roman (economist, 42 de ani)
2. Corneliu Olar (jurist, 57 de ani)
3. Claudiu Vasile Răcuci (inginer, 45 de ani)
Lista PNL Alba pentru Senat
1. Alexandru Pereş (inginer agronom, 64 de ani)
Lista ALDE Alba pentru Camera Deputaţilor
1. Josan Mihai-Horatiu
2. Bora Gheorghe
3. Herlea Dacian
4. Spatariu Nadia-Maria
5. Arion Cosmin
6. Demenic Daniel
7. Popescu Marius-Ciprian
Lista ALDE Alba pentru Senat
1. Rusu Daniel-Gheorghe
2. Oprea Maria-Elena
3. Forda Onoriu-Pompiliu
4. Mărginean Daniel
Lista PMP Alba pentru Camera Deputaţilor
1. Clement Negruţ
2. Fănel-Bucurel Boncea
3. Gheorghe-Iustin Petrean
4. Angela Moldovan
5. Paul-Lucian Hariton
6. Lucian-Simion Panţa
7. Dorel-Valer Corcheş
Lista PMP Alba pentru Senat
1. Traian Nicolae Ursaleş
2. Vasile Sorin
3. Barstan Filofteia
4. Florea Emil
Camera Deputaţilor
Lista USR Alba pentru Camera Deputaţilor
1.Christian Schuster
2. Beniamin Todosiu
3. Constantin Grosu
4. Ioana Raveca Gordeş
5. Ioan Emil Cetean
6. Gheorghe Bogdan
Lista USR Alba pentru Senat
1.Eugen Ioan Cornea
2. Ioana Mihaela Todoca
ARAD
Lista PSD Arad pentru Camera Deputaţilor
1. Dorel Căprar
2. Florin Tripa
3. Adrian Todor
4. Cristian Videscu
5. Florina Vasilescu
6. Marius Sulincean
7. Dan Pocrişer
8. Cecilia Irimie
9. Alexandru Tăşedan.
Lista PSD Arad pentru Senat
1. Mihai Fifor
2. Gheorghe Furău
3. Ioan Vodicean
4. Daciana Gianina Ignuţa
5. Ioan Herbei.
Lista PNL Arad pentru Camera Deputaţilor:
1. Glad-Aurel Varga
2. Eusebiu-Manea Pistru-Popa
3. Boghicevici Claudia Boghicevici
4. Ovidiu-Sergiu Bîlcea
Lista PNL Arad pentru Senat
1. Cristina Ioan
2. Ion Şcheanu
Lista ALDE Arad pentru Camera Deputaţilor
1. Calimente Mihăiţă
2. Dihel Mariana Daniela
3. Vasii Nicolae
4. Şimon Ioan Dan
5. Stoica Valentin Cristian
6. Tuturici Ioan Liviu
7. Magda Marius Mihai
8. Lucoaie Ionică Marcel
9. Junjan Marioara
Lista ALDE Arad pentru Senat
1. Galiş Florin
2. Mădăluţă Ramona Carmen
3. Trifon Daniel
4. Onel Alexandru Fica Mircea
Lista PMP Arad pentru Camera Deputaţilor
1.Florin Remeţan
2. Ramona Rus
3. Camelia Eugenia Craivan
4. Alexandru Vlasiu
5. Mircea Iştoc
6. Edith Lengyel
7. Ioan Cordoş
8. Ionela Maria Muntean
9. Ciprian-Ioan Matica
Lista PMP Arad pentru Senat
1.Silviu Sorin Dimofte
2.Petru Gherman
3. Aurica Margea
4. Alexandru Paul
5. Pasc Nicu Stanciu
Lista USR Arad pentru Camera Deputaţilor
1. Vlad Sergiu-Cosmin
2. Sfărăilă Dan-Mihai
3. Stan Ion
4. Costea Ioan-Cătălin
5. Cotos Elena
6. Răpcău Daniel-Ioan
7. Rus-MiţcoIoan-Dorin
8. Preda Ovidiu-Alin
9. Barz Marius-Costel
Lista USR Arad pentru Senat
1. Wiener Adrian
2. Postăveanu Vasile-Bogdan
3. Stana Carmen-Maria
4. Vornicu Ciprian
5. Ciobanu Elena-Simona
ARGEŞ
Lista PSD Argeş pentru Camera Deputaţilor
1. Radu Vasilică (deputat)
2. Mircea Drăghici (deputat)
3. Simona Bucura Oprescu (deputat)
4. Nicolae Georgescu (consilier judeţean)
5. Cătălin Rădulescu (deputat)
6. Nicolae Velcea (consilier judeţean)
7. Daniel Stancu (membru al organizaţiei PSD Costeşti)
8. Marius Pîrvu (consilier judeţean)
9. Dorin Mărăşoiu (fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş).
Lista PSD Argeş pentru Senat
1. Şerban Valeca
2. Gheorghe Marin
3. Cristina Stocheci
4. Maria Dobrea
5. Marian Clipici
6. Gheorghe Sîrbu
Lista PNL Argeş pentru Camera Deputaţilor:
1. Dănuţ Bica (inginer mecanic)
2. Ioan Sîrbu (medic)
3. Lidia Constantinescu
Lista PNL Argeş pentru Senat
1. Ioan Popa (inginer agronom, liderul PNL Argeş)
2. Olimpia Doru (contabil)
Lista ALDE Argeş pentru Camera Deputaţilor
1.Gerea Andrei-Dominic
2.Ivan Marius-Bogdan
3. Scarlat Ilie
4. Matei Florian-Codruţ
5. Pana Nicolae
6. Pavel Elena-Rodica
7. Mazilu Nicolae
8. Molea Gheorghe
9. Vasile Ion-Dan
10. Zenovie Manuel
11. Fulga Marian
12. Florea Daniel
Lista ALDE Argeş pentru Senat
1.Pendiuc Tudor
2. Bratulescu Simona-Mihaela
3. Tudorache Iulian-Robert
4. Iacsa Aurel
5. Ungureanu Maria-Liliana
6. Mataoanu Narcis-Nicolae
Lista PMP Argeş pentru Camera Deputaţilor
1.Cătălin Bulf (preşedinte PMP Argeş)
2. Alina Frătică
Lista PMP Argeş pentru Senat
1.Cristian Diaconescu (prim-vicepreşedinte PMP)
2. Nichifor Bălan (prim-vicepreşedinte PMP Argeş)
Lista USR Argeş pentru Camera Deputaţilor
1. Liviu Moşteanu
2. Daniel Marinac
3. Carmen Boloşteanu
4. Ionel Şerban
5. Marius Ilie
6. Adrian Cîrstea
Lista USR Argeş pentru Senat
1. Laurenţiu Mihăescu
2. Daniel Niculescu
3. Doina Tuţă-Osman
4. Irina Forgo
BACĂU
Lista PSD Bacău pentru Camera Deputaţilor
1. Petru-Gabriel Vlase (deputat, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor)
2. Theodora Şotcan (inspector general şcolar)
3. Ionel Floroiu (vicepreşedintele Consiliului Judeţean)
4. Lucian Şova (deputat PSD)
5. Claudiu Ilişanu (consilier judeţean PSD)
6. Costel Neculai Dunava
7.Elena Hărătău
8. Radu Gheorghe Antohe
9. Alina Herghelegiu
10. Gabriela Pahoncea
11. Constantin Darie
12. Romil Botezatu
13. Codrin Costan
Lista PSD Bacău pentru Senat
1. Adrian Dragoş Benea (preşedintele PSD Bacău)
2. Miron Smarandache (deputat ales pe listele PPDD)
3. Ioana Dinu (consilier local PSD Bacău)
4. Carmen Dima
5. Eugen Spătaru
6. Corneliu Ciobăniţa
La PNL, liberalii au stabilit listele de candidaţi, iar pentru Bacău primul loc la Senat este principala surpriză a alegerilor parlamentare.
Lista PNL Bacău pentru Camera Deputaţilor
1. Ionel Palăr (manager, 44 de ani)
2. Tudoriţa Lungu (economist, 54 de ani)
3. Claudiu Constantin Năstasă (inginer mecanic, 38 de ani)
4. Narcis Jitaru (economist, 31 de ani)
Lista PNL Bacău pentru Senat
1. Daniel Fenechiu
2. Constantin Lazăr
3. Florin Diaconu
4. Gabriel Griţcu
Lista ALDE Bacău pentru Camera Deputaţilor
1. Avram Constantin
2. Coşa Maricica-Luminiţa
3. Toma Viorel
4. Constantin Toma
5. Humulescu Vasile
6. Gheorghiţă Marius Gabriel
7. Tifan Ştefan
8. Nuţu Costache
9. Umbrărescu Ştefan Sorin
10. Cojocaru Ovidiu Relu
11. Franţ Mihaela
12. Gherasim Constantin
13. Chiriac Marian
Lista ALDE Bacău pentru Senat
1. Ilie Viorel
2. Popa Gheorghe
3. Stefan Daniel Dragoş
4. Chiciu Laurenţiu Nicolae
5. Geaboc Badic Rodica Mihaela
6. Cojocaru Cristian
Lista PMP Bacău pentru Camera Deputaţilor
1. Valerian Vreme
2.Cristinel Manolache
3. Cătălin Filip
4. Mircea Alexandru Blănaru
5. Florin Dumitraşcu
6. Constantin Darie
7. Petru Popa
8. Daniela Filip
9. Dimitrie-Eduard Cîrciuleanu
10. Eduard-Ionel Bălăiţă
11. Cosmin Vîlcu
12. Mihai-Romeo Stoean
Lista PMP Bacău pentru Senat
1. Ion Melinte - dr. ing. horticol
2. Cristian Dumitrescu - economist
3. Ion Mîcîială - economist
4. Liviu Mititelu - conducător auto
5. Cristinel Albu - economist
6. Bogdan Ionuţ Gociu - psiholog.
Lista USR Bacău pentru Camera Deputaţilor
1. Lucian Stanciu-Viziteu
2. Liliana Boholţeanu
3. Gheorghe Tomozăi
4. Silviu Cernat
5. Adrian Adumitresei
6. Daniel Popovici
Lista USR Bacău pentru Senat
1. Irina Iuţuc
2. Cristian Scripcaru
3. Alin Boholţeanu
BIHOR
Lista PSD Bihor pentru Camera Deputaţilor
1. Gheorghe Bogdan (deputat)
2. Marina-Adelina Coste
3. Ioan Roman (deputatul)
4. Dumitru Gherman
5. Florin Chirilă
6. Ioan Ţară
7. Octavian Caciora
8. George Fărăianu
9. Alina Popa
10. Liviu Sabău Popa
11. Ioana Mariana Rus
12. Lucian Ropa
Lista PSD Bihor pentru Senat
1. Florian Bodog
2. Felix Cosma
3. Dorel Dume
4. Sorin Cipleu
5. Stela Babău
6. Marcel Sas-Adăscăliţii
Lista PNL Bihor pentru Camera Deputaţilor
1. Gavrilă Ghilea (economist, 59 de ani)
2. Florica Cherecheş (inginer economist, 56)
3. Ioan Cupşa (inginer, avocat, 51 de ani)
4. Janos Kiss (avocat, 41)
Lista PNL Bihor pentru Senat
1. Cornel Popa (profesor de fizică, 65)
2. Nicolae Suciu (doctor, 62)
Lista ALDE Bihor pentru Camera Deputaţilor
1. Doca George-Ovidiu
2. Blejan Ciprian-Mircea
3. Mateaş Julien- Dumitru
4. Kadaş Simona-Fulga
5. Turle Traian
6. Babău Ioan-Liviu
7. Cuc Florian
8. Onea Dorin-Dumitru
9. Sala Ruxandra-Mihaela
10. Cuş Alexandra-Teodora
11. Horvath Oana-Dorina
12. Mohuţ Adrian-Sorin
Lista ALDE Bihor pentru Senat
1. Bodea Traian
2. Mintaş Ioan
3. Bara Octavian
4. Cuc Gheorghe
5. Gaciu Otilia- Camelia
6. Duma Florin
Lista PMP Bihor pentru Senat
1.Paul Purea
Lista USR Bihor pentru Camera Deputaţilor
1.Silviu Dehelean
2.Nadia Pal
3.Mihai Ţenţ
4.Răzvan Păuta
5.Iulia Băgăian-Nicula
6.Mihai Şvab
7.Octav Sim
8.Ionuţ Robea
9.Aristica Berca
Lista USR Bihor pentru Senat
1.Cristian Rusu
2.Alexandru Flora
3.Oana-Eva Cosman
4.Cristian Clapan
BISTRIŢA-NĂSĂUD
Lista PSD Bistriţa-Năsăud pentru Camera Deputaţilor
1. Adriana Doina Pană (deputat, fost ministru al Mediului)
2. Vasile Daniel Suciu (deputat)
3. Alexandru Pugna (vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud)
4. Ana Gabriela Burduhos
5. Daniel Cotul
6. Liana Nedelea
7. Petru Traian Pavel
Lista PSD Bistriţa Năsăud pentru Senat
1. Ioan Deneş (senator)
2. Ioan Claudiu Grigore (inspeector de asigurări)
3. Gabriela Onul
4. Ciprian Ceclan Oprea
Lista PNL Bistriţa-Năsăud pentru Camera Deputaţilor
1. Robert Ionatan Sighiartău
2. Doris Gabriela Moldovan
3. Vasile Marc
4. Sorin Hognogi
Lista PNL Bistriţa-Năsăud pentru Senat
1. Ioan Turc
2. Dorin Dobra
Lista ALDE Bistriţa-Năsăud pentru Camera Deputaţilor
1. Ţintean Ioan
2. Moniţa Ioan
3. Simionca Traian
4. Vlad Mariana
5. Roşu-Mareş Claudiu-Sorin
6. Cocean Pompei
7. Popescu Petru-Nicolae
Lista ALDE Bistriţa-Năsăud pentru Senat
1. Simionca Ioan
2. Oltean Dorel
3. Cifor-Tiniş Ioan-Sebastian
4. Konradi Simona
Lista PMP Bistriţa-Năsăud pentru Camera Deputaţilor
1.Ionuţ Simionca (preşedintele PMP Bistriţa Năsăud)
2.Diana Orşan (vicepreşedinte PMP Bistriţa
3. Oana Andreea Săcălean (preşedintele organizaţiei de femei PMP Bistriţa Năsăud)
4. Ioan Vasile Bindea prim-vicepreşedinte PMP BN
5. Adrian Mihai Bodiu, preşedintele organizaţiei PMP Năsăud,
Lista PMP Bistriţa-Năsăud pentru Senat
1. Ioan Caius Cârcu, secretarului general al PMP Bistriţa-Năsăud
2. Grigore Iuga, vicepreşedintele PMP Bistriţa-Năsăud
Lista USR Bistriţa-Năsăud pentru Camera Deputaţilor
1. Cristina Iurisniti
2. Ovidiu Dumitraşcu
3. Ana Maria Bulbuc
4. Dorel Margarint
5. Tudor Ştefănuţ
6. Călin Stan
Lista USR Bistriţa-Năsăud pentru Senat
1.Lorand Toth
2. Ileana Crişan
3. Constantin Bodescu
4. Claudiu Nistea
BOTOŞANI
Lista PSD Botoşani pentru Camera Deputaţilor
1.Tamara Ciofu
2. Mihaela Huncă
3. Marius Budăi
4. Răzvan Rotaru
5. Costel Lupaşcu
6. Cristina Anton
7. Sorin Dănilă
8. Dan Deleanu
Lista PSD Botoşani pentru Senat
1. Doina Federovici
2. Lucian Trufin
3. Albert Tănasă
4. Cătălin Olaru
5. Cristian Nistor
Lista PNL Botoşani pentru Camera Deputaţilor
1. Cristian Achiţei
2. Cristian Roman
3. Verginel Gireadă
4. Mariana Saucă
5. Gabriel Alecsandru
6. Eduardt Cozminschi
7. Marcel Corneliu Maxim
8. Radu Lebădă
Lista PNL Botoşani pentru Senat
1. Costel Şoptică
2. Viorel Grigoraş
3. Cătălina Lupaşcu
4. Cătălin Rotundu
5. Sorin Cornilă
Lista ALDE Botoşani pentru Camera Deputaţilor
1. Mincă Liliana
2. Dalca Ştefan-Petru
3. Vătui Elisabeta-Georgeta
4. Pavel Mihai
5. Cîrligeanu Cristian-Constantin
6. Ursan Constantin
7. Ţapu Diana- Elena
8. Nechifor Ioan
Lista ALDE Botoşani pentru Senat
1. Clipa Margareta
2. Alexandrescu Radu-Sorin
3. Plamadă Maria
4. Lovin Cătălin Marian
5. Pricop Mihai Marius
Lista USR Botoşani pentru Camera Deputaţilor
1. Valentin Simion
Lista USR Botoşani pentru Senat
1.Antonio Andrusceac
BRĂILA
Lista PSD Brăila pentru Camera Deputaţilor
1. Mihai Tudose
2. Nicu Niţă
3. Emilia Meiroşu
4. Florin Mircea
5. Cristiana Voineag
6. Marius Caranica
7. Virgina Badiu
Lista PSD Brăila pentru Senat
1. Ion Rotaru
2. Doiniţa Ciocan
3. Sorin Boşneag
4. Ionuţ Pisică
Lista PNL Brăila pentru Camera Deputaţilor
1. Antoaneta Ioniţă
2. Vasile Varga
Lista PNL Brăila pentru Senat
1. Florin Eugen Cîrligea
Lista ALDE Brăila pentru Camera Deputaţilor
1. Obreja Gheorghi
2. Rădulescu Daniela-Elena
3. Pavlovschi Nicolae
4. Turiac George
5. Dudulea Mircea-Lucian
6. Bogdan Relu
7. Mihalache Titel-Ionuţ
Lista ALDE Brăila pentru Senat
1. Ruse Mihai
2. Băncilă Dănuţ
3. Niculaie Mariana
4. Drăguţ Gabriel
Lista PMP Brăila pentru Camera Deputaţilor
1.Marioara Nistor (preşedintel PMP Brăila)
2. Ionel Adetu (secretarul general al PMP)
3. Coman Sarafolean (preşedintele organizaţiei municipale),
4. Emilian Dumitru (fost vicepreşedinte al CJ Brăila în mandatul trecut)
5. Virginia Koler (inginer)
6. Gabriel Silviu Botea (consilier local în comuna Măximeni)
7. Ionuţ Ţiparu
Lista PMP Brăila pentru Senat
1. George Cristian Ancuţa (fost consilier judeţean PNl, iar din iunie 2016 consilier local în comuna Vădeni, ales pe listele ALDE),
2. Viorel Botea (profesor, consilier judeţean)
3. Virginia Stăncescu (viceprimar al oraşului Făurei, fost primar în mandatul 2008-2012 din partea PDL),
4. Tudorel Gâscă (primar al comunei Racoviţa)
Lista USR Brăila pentru Camera Deputaţilor
1. Ionuţ Stancu
2. Leonard Oprea
3. Nuţi Findrihan
4. Silviu Vlad
5. Florin Milea
Lista USR Brăila pentru Senat
1. Ionel Mocanu
BRAŞOV
Lista PSD Braşov pentru Camera Deputaţilor
1.Mihai Popa
2.Viorel Chiriac
3.Roxana Mânzatu
4. Mihai Mohaci
5. Ariana Oana Bucur
6.Lucian Pătraşcu
7.Ioan Coman
8. Marius Bălăşescu
9. Radu Cosmin Bădiţă
10. Horia Stancu
11. Maria Codruţa Moise
12. Paul Mihai Câmpeanu
Lista PSD Braşov pentru Senat
1. Marius Dunca
2. Ovidiu Orţan
3. Marian Iulian Rasaliu
4. Maria Adela Diaconu
5. Marius Coste
6. Marius Mateescu
Lista PNL Braşov pentru Camera Deputaţilor
1. Mares Mara
2. Andronache Gabriel
3.Top - Ferghete Floriana Carmen
4. Neculoiu Marius
Lista PNL Braşov pentru Senat
1. Zamfir Daniel Catalin inginer contructor
2. David Dragos Florin inginer mecanic
Lista ALDE Braşov pentru Camera Deputaţilor
1. Remus Borza
2. Ioan Ghişe
3. Ştefan Ciolan
4. Iancu Boeriu
5. Bogdan Motoc
6. Ionuţ Busuioc
7. Catalin Cârje
8. Hosu Viorel
9. Diana Onu
Lista ALDE Braşov pentru Senat
1. Laura Bratosin
2. Marius Oprea
3. Radu Puşcariu
4. Gheorghe Popa
Lista PMP Braşov pentru Camera Deputaţilor
1. Luminiţa Adam - deputat, purtător de cuvânt PMP, face parte din fostul UNPR
2. Mihai Costel - vicepriamrul Braşovului, preşedintele PMP Braşov
3. Todoran Grigore - reprezentantul COTAR , forum cu care PMP are protocol de colaborare
4. Manolache Mihai - jurist,
5. Melinte Silviu
6. Antohe George Adrian - presedintele organizaţiei de tineret
7. Huţanu Sergiu - consilier local Hărman
Lista PMP Braşov pentru Senat
1. Antohe Gheorghe Gabriel - economist, primvicepresedinte PMP Braşov
2. Pop Laurian - secretar general PMP Braşov
3. Stoea Gheorghe - consilier local şi preşedinte PMP Săcele
4. Radu Ana Maria - cancelarul organizaţiei
Lista USR Braşov pentru Camera Deputaţilor
1. Tudor Benga
2. Bogdan Popovici
3. Andrei Miftode - economist
4. Daiana Colceriu
5. Mihai Tatu
6. Cezar Crican
7. Ciprian Dascălu
8. Adrian Sabău
9. Nicoleta Cîrjan
Lista USR Braşov pentru Senat
1. Allen Coliban
2. Ovidiu Paraschivescu
3. Camelia Clem
4. Paul Ciocan
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Adoratorii de femei voluptoase care vânau uriași ai Epocii de Gheață. Ce moștenire genetică ne-au lăsat după 32.000 de ani
Primii oameni moderni care au trăit în Europa erau extrem de înalți și au lăsat în urmă, pe lângă moștenirea genetică, numeroase statuete enigmatice cu femeie voluptoase și arme cu ajutorul cărora vânau uriași ai Epocii de Gheață.
-
Giganticele râuri din cer. Un fenomen atmosferic foarte puțin cunoscut în România, care uneori produce inundații catastrofale
Râuri nu există doar la sol, ci și în atmosferă, iar meteorologii vorbesc despre „râuri atmosferice", practic despre benzi de mii de kilometri lungime, care conțin foarte multă apă ce aduce ploi record în diverse locuri de pe Terra. Cum iau naștere aceste întinse râuri cerești? De ce sunt puțin cunoscute în România și cum le schimbă clima tot mai caldă?
-
Panică în industria IT; Ce tăieri salariale vor fi în anul 2025
În România anului 2025 vor exista ajustări salariale, în sens negativ, în anumite domenii, respectiv posturi. Zona IT este prima "bântuită" de austeritate, un domeniu privilegiat de guvern, până de curând, prin scutirea plății unor impozite.
-
Cercetătorii au descoperit de ce tot mai mulți oameni fac cancer. Pe primul loc nu e mâncarea de proasta calitate asa cum se credea
În urma unei revizuiri ştiinţifice ample, cercetătorii afirmă că au identificat o cauză pentru mai multe tipuri de cancer, pentru care nu există explicaţii genetice sau legate de dietă şi stilul de viaţă.
-
Românii pot călători în SUA fără viză - Dar cât costă de fapt să ajungi în America. Nu mai punem cat cheltuiesti cu masa si casa
Din 31 martie 2025, cetățenii români vor putea călători în Statele Unite ale Americii fără viză, după includerea oficială a României în Programul Visa Waiver. Decizia a fost anunțată de Secretarul american pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, în consultare cu Secretarul de Stat, Antony Blinken, consolidând parteneriatul strategic dintre cele două țări.
-
Serviciile de informații occidentale avertizează asupra unei posibile amenințări devastatoare din partea Rusiei
Serviciile de informații occidentale avertizează asupra unei posibile amenințări din partea Rusiei: o armă electromagnetică capabilă să reproducă efectele devastatoare ale fenomenului Carrington din 1859.
-
Incendiile din California se intensifică. Sunt grav amenințate zonele Brentwood și Bel Air
Pompierii încearcă totul pentru a preveni ca cel mai mare dintre incendiile mortale care amenință Los Angeles să se răspândească într-unul dintre cele mai exclusiviste cartiere ale orașului, relatează BBC.
-
Furtună pe piața energiei regenerabile din cauza lui Donald Trump
Noile declarații ale președintelui ales al SUA, Donald Trump, despre turbinele eoliene au creat confuzie și îngrijorare pe piața energiei verzi. Cu două săptămâni înainte de a prelua oficial mandatul, el a spus că va încerca să se asigure că nu vor fi instalate noi turbine eoliene în timpul mandatului său.
-
Zuckerberg se gudură la Trump: Acuză că oficialii administrației Biden țipau și înjurau când solicitau cenzurarea Facebook
Într-un episod al emisiunii "The Joe Rogan Experience" difuzat vineri, Mark Zuckerberg, directorul general al Meta, a prezentat o imagine a funcționarilor administrației Biden care certau personalul Facebook în timpul cererilor de eliminare a anumitor conținuturi de pe platforma social media.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
- 3.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 4.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
- 5.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 6.Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
- 7.Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
- 8.„Președintele Iohannis devine o vulnerabilitate pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei"
- 9.Mandatul Președintelui României încetează de drept în 21 decembrie 2024, nici o clipă peste ora 00:00!
- 10.Lovitură pentru Guvern chiar înainte de ședință: Ordonanța de austeritate are aviz negativ de la Consiliul Economic și Social
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu