ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Liberalii anunţă că o parte din vaccinurile ce revin României vor fi donate Republicii Moldova

Postat la: 26.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

A început livrearea primelor doze de vaccin anti-COVID-19 Comirnaty produs de Pfizer/BiNtech, într-o campanie care va dura luni şi luni de zile, acoperind treptat în UE toată populaţia doritoare de imunizare (contractul este pentru 200 milioane doze până în decembrie 2021).

Ce se întâmplă în Republica Moldova deoarece cota de infectări provocate de traficul zilnic de frontiera de est a ajuns la un nivel alarmant. Conform unui comunicat oficial, vaccinurile împotriva COVID nu pot ajunge în R. Moldova mai devreme de luna mai deoarece țara e la sfârşitul listei de aşteptare dintre cele 92 de state din alianţa globală pentru vaccinuri, ce prevede gratuitate pentru 20% din populaţie, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică. Pentru restul de populatie, R. Moldova va trebui să-şi cumpere acest vaccin. Sunt estimaţi ca să fie vaccinaţi în prima tranşă 700 de mii de oameni, câte două doze.

Viorel Badea, preşedintele PNL Diaspora, anunta ca "Proiectele comune din domeniul sănătăţii care lega cele doua maluri ale Prutului dau basarabenilor o veste bună. Uniunea Europeană a contractat o primă tranşă de 30 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, România urmând sa beneficieze de 4% din totalul acestor doze. Din cantitatea care revine ţării noastre, guvernul liberal a decis să doneze o parte Basarabiei. Numai împreună, uniţi, putem trece peste această provocare!". Asta după ce si europarlamentarul Cristian Buşoi solicita intervenţia CE în acest proces.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE