Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Lavinia Șandru îl taxează dur pe primarul Allen Coliban: Nu a facut nimic pentru memoria lui Andrei Mureșanu și casa versurilor „Deșteaptă-te, române!"

Postat la: 11.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Lavinia Șandru, președintele Institutului de Studii Social Liberale al PUSL, i-a înmânat primarului Allen Coliban o diplomă, pentru „succesul" său în lupta pentru păstrarea culturii brașovene.

Edilul nu a făcut niciun demers pentru ca municipalitatea să cumpere imobilul în care a locuit, în ultima parte a vieții sale, Andrei Mureșanu, imobil în care au fost scrise versurile pentru „Deșteaptă-te, române!".

„Cred că este inadmisibil să nu miști un deget pentru a încerca să aduci în patrimoniul orașului unul dintre cele mai semnificative fragmente din istoria românilor. Proprietarii vor să vândă casa, iar ea ar trebui să intre astfel în proprietatea brașovenilor și, prin ei, în proprietatea românilor. Să nu uităm faptul că poezia lui Andrei Mureșanu a fost cea care a răsunat în momentele grele. Brașovenii au cântat acest imn și în timpul revoltei anticomuniste din 15 noiembrie 1987 și în zilele Revoluției din 1989. E important să vorbim despre imnul național, despre valorile naționale, într-un moment în care toată lumea se ferește să vorbească despre aceste valori. Toate popoarele lumii se mândresc cu valorile lor naționale. La fel, trebuie și noi să fim mândri de ale noastre", a transmis Lavinia Șandru de la Brașov.

Potrivit unui comunicat de presă al PUSL, lângă Lavinia Șandru s-au aflat reprezentanți ai PUSL Brașov, PUSL Sector 6 și liderul filialei, Bogdan Pintileasa, PUSL Sector 5, respectiv PUSL Prahova - Băicoi.

„Deșteaptă-te, române!", numit de către Nicolae Bălcescu „Marseilleza românilor", a fost scris în iulie 1848 și publicat în „Foaie pentru minte, inimă și literatură", fiind imediat adoptat drept imn al revoluționarilor români din Transilvania. După Revoluția din 1989 a devenit imnul de stat al României.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE