Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












La ce-a stat "drepți, să trăiți, am înțeles" Iohannis la Bruxelles: Liderii UE au votat o Guvernanță Globală în domeniul Sănătății!

Postat la: 23.10.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liderii UE au avut ieri o reuniune a Consiliului, ale cărei concluzii valorează greutatea lor în aur pe traiectoria Marelui Reset. În special, în ceea ce privește lupta împotriva pandemiilor, care se preconizeaza interminabile, șefii Uniunii decid să renunțe la competențele lor (pana acum suverane) în favoarea OMS - printr-o Agenție Europeană -, care va fi atotputernică în a decide asupra măsurilor care trebuie aplicate pe teritoriile naționale. Marea globaizare sanitara este preluat politic și oficializată. La reuniune a participat și Klaus Iohannis, presedintele României.

Liderii europeni s-au întâlnit ieri pentru a discuta problemele zilei. O mare parte din atenția publică s-a concentrat asupra problemei Poloniei, care atrage furia Olandei și, în mod secundar, a Franței și Germaniei. Cu toate acestea, cel mai important subiect a fost... COVID 19 și gestionarea pandemiilor. Iar concluziile nu sunt prea rele, scrie Le courriere des Strateges într-un articol pe care îl treaducem în cele ce urmează:

Liderii UE împotriva suveranității: Guvernanța Globală a Sănătații

Prin urmare, în ceea ce privește pandemiile, iată care sunt concluziile Consiliului:

1. Campaniile de vaccinare din întreaga Europă au înregistrat progrese bune în lupta împotriva COVID-19. Cu toate acestea, situația din unele state membre rămâne o preocupare serioasă. Pentru a crește și mai mult ratele de vaccinare în UE, ar trebui intensificate eforturile pentru a depăși neîncrederea în vaccinuri, inclusiv prin combaterea dezinformării, în special pe platformele de socializare. Este necesar să rămânem vigilenți în ceea ce privește apariția și răspândirea unor posibile noi variante.

2. Având în vedere evoluția situației epidemiologice, Consiliul European solicită continuarea coordonării în vederea facilitării liberei circulații în interiorul și în interiorul UE și o revizuire a celor două recomandări ale Consiliului. Acesta încurajează Comisia să își accelereze activitatea privind recunoașterea reciprocă a certificatelor cu țările terțe.

3. Pe baza experienței crizei COVID-19, trebuie să se consolideze capacitatea de rezistență și pregătirea orizontală a UE în fața crizelor. Pentru a asigura o mai bună prevenire, pregătire și răspuns la viitoarele urgențe sanitare în UE, Consiliul European solicită încheierea negocierilor privind pachetul legislativ privind Uniunea sănătății și implicarea corespunzătoare a statelor membre în guvernanța Autorității pentru pregătirea și răspunsul la urgențe sanitare (HERA). Acesta reamintește necesitatea de a avansa rapid în ceea ce privește accesul la medicamente în toate statele membre.

4. Consiliul European reafirmă angajamentul continuu al UE de a contribui la răspunsul internațional la pandemie și de a asigura accesul tuturor la vaccinuri. Acesta solicită eliminarea rapidă a barierelor din calea introducerii vaccinurilor la nivel mondial și invită Comisia să continue dialogul direct cu producătorii în această privință. Acest lucru va permite statelor membre să accelereze livrarea de vaccinuri către țările care au cea mai mare nevoie de ele. UE va continua să sprijine producția de vaccinuri și vaccinarea în țările partenere.

5. În contextul viitoarei reuniuni a G20 și în perspectiva sesiunii extraordinare a Adunării Mondiale a Sănătății din noiembrie, Consiliul European își subliniază sprijinul pentru un rol puternic și central al Organizației Mondiale a Sănătății în viitoarea guvernanță globală în domeniul sănătății și susține obiectivul de a conveni asupra unui tratat internațional privind pandemiile.

Iata și obiectivele-cheie ale Guvenanței Globale a Sănătații, pentru șirul interminabil de pandemii viitoare:

- "creșterea în continuare a ratelor de vaccinare";
- "depășirea neîncrederii prin combaterea prin orice mijloace a dezinformării pe rețelele de socializare";
- "coordonarea pentru facilitarea liberei circulații" (dar prin introducerea unui "Pașaport de sănătate");
- "măsuri legislative privind Uniunea în domeniul sănătății";
- "accesul la medicamente în toate statele membre";
- "acces la vaccinuri pentru toți";
- "un rol puternic și central pentru OMS în viitoarea Guvernanță Globală în domeniul Sănătății, printr-o Agenție Europeană a Sănătații";
- "Tratatul internațional privind pandemiile".

Această listă arată măsura în care guvernele europene sunt unite în jurul unui "curent principal" comun în ceea ce privește pandemiile, cu același limbaj folosit în fiecare etapă. "Consiliul European va rămâne în istorie pentru că a avut ca scop și pregătirea reuniunii G20, în cadrul căreia va fi abordată problema pandemiei.", se laudă liderii UE după reuniunea cu ușile închise.

Către o Guvernanță Global și Marea Resetare a Sănătății

Textul aprobat de liderii UE, prezentat deocamdata ca o "propunere" care trebuie sa parcurga restul procedurilor pentru a deveni realitate, dar votat "de facto" cu ușile închise la reuniune, exprimă "o preocupare și o dorință în domeniul sănătații pentru cetatenii europeni, impreuna cu un trata internațional si o guvernanță globală", dupa cum se arata intr-un comunicat oficial. Îngrijorarea este că Autoritatea pentru pregătirea și răspunsul la urgențe în domeniul sănătății (HERA) va fi creată la nivel european fără o consultare reală. Acesta este motivul pentru care liderii europeni solicită urgența.

Mai presus de toate, descoperim că liderii europeni vorbesc despre pregătirea "viitoarei guvernanțe globale a sănătății" împreună cu OMS. Practic, prin citirea concluziilor Consiliilor Europene înțelegem ce se plănuiește multilateralismului. Ideea dominantă este de a transforma Organizația Mondială a Sănătății într-o structură de guvernanță globală pentru pandemii. OMS ar decide apoi totul: vaccinuri, tratamente, măsuri de urgență.

Evident, un astfel de transfer de suveranitate nu este explicat popoarelor din Uniune și nici nu este discutat cu acestea. Decizia a fost luată și tot ce rămâne de făcut este să o aplicăm. Astfel, pandemia va fi servit, de asemenea, la privarea popoarelor de drepturile lor și la favorizarea apariției unei caste multilaterale atotputernice. Democrația ar beneficia, fără îndoială, de o explicație clară a acestei abordări.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE