Lăcomia parlamentarilor care au sufocat instanțele cu reclamații prin care își cer pensiile speciale înapoi
Postat la: 20.10.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Instanțele civile din întreaga țară sunt sufocate de dosarele foștilor senatori și deputați ai României care au depus acțiuni pentru recuperarea pensiilor speciale, anulate în februarie 2021.
Aproape că nu există Tribunal sau Curte de Apel din întreaga țară unde să nu fi fost înregistrat cel puțin un dosar prin care nume grele din politica autohtonă să ceară recuperarea indemnizațiilor pierdute. Foștii politicieni, cei mai mulți retrași de ani de zile din activitatea parlamentară, dar și din spațiul public, s-au unit și au mers împreună la judecată. Sunt unele dosare care au și câte 40, 50 de reclamanți, în special din București.
Primele dosare de acest fel au fost înregistrate în instanțe în primăvară, dar începând cu luna iunie, numărul acestora s-a dublat cel puțin. Astfel pe rolul secțiilor civile din cadrul Tribunalelor din Constanța, Tulcea, Galați, Brăila, Buzău, Iași, Suceava, Bistrița, Cluj, Sibiu, Mureș, Brașov, Prahova, Craiova, Caraș Severin, Timișoara, Arad etc trebuie să judece acum solicitările foștilor parlamentari români. O parte dinte instanțele din cadrul Tribunalelor s-a pronunțat invocând lipsa de competență în soluționarea unor astfel de cauze în favoarea Curților de Apel, astfel că procedura a fost reluată.
"Admite excepţia necompetenţei materiale de ordine publică a Tribunalului Arad - Secţia a III -a contencios administrativ şi fiscal litigii de muncă şi asigurări sociale invocată din oficiu şi de către pârâtul Parlamentul României - Camera Deputaţilor. Constată competenţa Curţii de Apel Timişoara - Secţia contencios administrativ şi fiscal în soluţionarea prezentei acţiuni (...), declină în favoarea Curtea de Apel Timişoara - Secţia contencios administrativ şi fiscal acţiunea formulată de reclamantul Kiraly Andras - Gyorgy în contradictoriu cu pârâtul Parlamentul României - Camera Deputaţilor şi Secretarul General al Camerei Deputaţilor având ca obiect: -anularea Ordinului nr. 708/03.2021 şi menţinerea ca temeinic şi legal a Ordinului nr. 855/17.05.2016 emise de Secretarul General al Camerei Deputaţilor; -obligarea pârâtului Parlamentul României - Camera Deputaţilor la plata indemnizaţiei pentru limită de vârstă în condiţiile ar. 49 din Legea nr. 96/1996 din 21 aprilie 2006 republicată privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor începând cu luna mai 2021, data la care a intervenit încetarea plăţii indemnizaţiei sus menţionate în baza Ordinului nr. 708/03.2021 emis de pârât; - invocarea excepţiei de neconstituţionalitate a Legii nr. 7/2021 pentru modificarea Legii nr. 96/2006 evocate. Trimite dosarul Curţii de Apel Timişoara - Secţia contencios administrativ şi fiscal. Fără cale de atac", este încheierea Tribunalului Arad, în cazul parlamentarului Andras Kiraly.
Același lucru se întâmplă acum în toate dosarele parlamentarilor care își cer acum din nou pensiile speciale. Este un conflict de competență între Tirbunal și Curți de Apel, care cel mai probabil va fi rezolvat de Înalta Curte de Casație și Justiție.
În mod normal un dosar pe litigii de muncă nu se întinde pe ani de zile, așa cum se întâmplă în cazul proceselor penale, doar că în cazul de față, judecătorii din teritoriu par că ezită să se pronunțe și așteaptă o decizie de la Curtea Supremă.
O parte dintre aceste cauze au primit deja un prim termen de judecată, pentru decembrie 2021 sau ianuarie 2022, după ce au fost declinate la Curțile de Apel.
Sunt sute de parlamentari care așteaptă decizia instanțelor cu privire la situația pensiilor lor speciale. Pe lista reclamanților am găsit nume importante din politica românească a anilor trecuți, iar mulți dinte foștii deputați sau senatori au averi de milioane de euro. Printre ei i-am regăsit pe Adrian Năstase și Călin Popescu Tăriceanu, dar lista este cu mult mai lungă.
Astfel, conform portalului instanțelor de judecată, se judecă cu SECRETARUL GENERAL AL CAMEREI DEPUTAŢILOR, respectiv SECRETARUL GENERAL AL SENATULUI:
COZMÂNCĂ OCTAV, BLAGA VASILE, LIFICIU PETRU, LOGHIN IRINA, MOHORA TUDOR, NICOLAESCU GHEORGHE EUGEN, NICOLAI NORICA, VOICU MĂDĂLIN ŞTEFAN, VĂCĂROIU NICOLAE, SEVERIN ADRIAN, SASSU ALEXANDRU, SÂRBU ILIE, RUŞANU DAN RADU, PRIGOANĂ SILVIU, PRIBOI RISTEA, POPESCU TĂRICEANU CĂLIN, POPESCU DAN MIRCEA, HONCESCU ION, BACALBAŞA NICOLAE, IORDĂNESCU ANGHEL, BABIUC VICTOR, STUPARU TIMOTEI, NĂSTASE ADRIAN, OLTEAN IOAN, PETRE DAEA, CIOCÂLTEU ALEXANDRU, ŞTIREANU OCTAVIAN, ASZTALOS FERENC, ANTAL ISTVAN, BRĂTIANU I. ION, MOREGA DAN ILIE, TABARA VALERIU, acestea fiind doar o mică parte din numele parlamentarilor români care își vor pensiile speicale înapoi.
Parlamentul a adoptat pe 17 februarie 2021, în ședință comună, propunerea de desființare a pensiilor speciale pentru foștii deputați şi senatori. Proiectul adoptat presupunea abrogarea a două articole din Legea 96/2006, cea a statutului deputaților şi senatorilor. Parlamentul a adoptat cu 357 de voturi pentru, niciun vot împotrivă inițiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Cei 30 de parlamentari ai UDMR au fost prezenți în sală, însă nu au votat.
Ca urmare a modificării legii, secretarii generali ai Camerei Deputaţilor şi Senatului au emis până pe 10 martie ordine de încetare a plăţii „indemnizaţiei pentru limită de vârstă" către foștii parlamentari.
Pensiile speciale pentru parlamentari au fost reintroduse în 2015, după ce fuseseră anulate în timpul guvernării Boc. Conform legii 96/2006 un parlamentar primea o indemnizație specială în valoare de 2000 de lei pentru un mandat, existând cazuri în care pensiile speciale ajungeau chiar și la 10.000 de lei în cazul senatorilor și deputaților care au avut mai multe mandate.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
Preşedintele ales Donald Trump analizează posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională pentru a pune în aplicare politicile sale tarifare, potrivit unor patru surse familiare cu situaţia, citate de CNN.
-
O ipoteza controversată: capul Sfinxului din Egipt ar fi fost locul de aterizare și decolare a unui OZN
Originea Sfinxului continuă să fie un subiect intens dezbătut, iar data construcției, autorii și scopul său real rămân printre cele mai mari enigme ale Egiptului antic.
-
Un pahar de lapte pe zi reduce riscul de cancer intestinal cu aproape 20%
Într-o lume în care vegetarianismul devine o modă aproape impusă cu forța, oamenii de știință vin cu vești uriașe despre produsele lactate, care ar putea ajuta organismul să lupte contra cancerului. Un pahar cu lapte pe zi scade drastic riscul de cancer, anunță specialiștii.
-
Studiu: Cafeaua de dimineață reduce riscul de deces cauzat de bolile cardiovasculare
Un nou studiu a constatat că persoanele care beau cafea dimineața au un risc mai mic de a muri din cauza bolilor cardiovasculare decât consumatorii care beau cafea pe timpul zilei, relatează BBC.
-
Cum au fost folosite ca spioni de către agențiile de informații animalele și animalele false
CIA și alte agenții de informații au folosit animale, precum porumbei, pisici, balene și pești pisică robotizați, ca spioni de-a lungul istoriei.
-
Presa din SUA îi face portretul lui Călin Georgescu și susținătorilor acestuia: Noii Rasputini!
Pini împodobiți cu zăpadă se înșiră pe malul unui lac cu apă glacială. Ninge; în surdină se aude o melodie ca de spa. Un bărbat grizonat cu un chip plăcut se află lângă lac. Începe să se dezbrace.
-
Cele 10 crize care vor decima omenirea in urmatorii 50 - 80 de ani. Este aproape inevitabil ca rasa umana va fi o amintire peste 100 de ani
Omenirea se afla intr-un declin fără precedent, iar in urmatorii 50 pana la 80 de ani populatia umana a planetei va ajunge la cateva zeci de mii de supravietuitori, conform ultimelor statistici oferite de Census USA. Intrebarea pe care si-o pun specialistii este daca nu cumva este prea tarziu ca rasa umana sa se mai salveze si sa nu fie inlocuita de roboti si masinarii coordonate de inteligenta artificială. Si iata de ce:
-
Șocante și îngrozitoare - 44 de statistici din 2024 care sunt aproape prea nebunești pentru a fi crezute
Autorul american Michael Snyder rezumă statisticile din 2024 care sunt șocante. De la mărimea datoriei naționale a Americii și datoria totală a gospodăriilor americanilor, la scăderea numărului de spermatozoizi și cât de mult se umple creierul nostru cu plastic.
-
Producătorii de carne de porc folosesc Terapia Genică pe bază de ARNm pe animale încă din 2018
Dr. Joseph Mercola, medic osteopat, evită carnea de porc din 2018. Mercola are o abordare a stării de bine „la nivelul întregii persoane", ajutându-și pacienții să dezvolte atitudini și stiluri de viață care îi pot ajuta să preia controlul asupra sănătății lor. Acesta este motivul pentru care îi îndeamnă și pe aceștia să evite consumul de carne de porc.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.Lui Iohannis îi arde de operatii estetice după ce a operat democratia anulând alegerile din România
- 3.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 4.Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
- 5.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
- 6.Șoșoacă acuză că a fost forțată să îl susțină pe Georgescu: "Aici, pe fraierirea voastră, s-a bătut SIE cu SRI, Mossad cu CIA, MI5, FBI"
- 7.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 8.Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
- 9.„Președintele Iohannis devine o vulnerabilitate pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei"
- 10.Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu