Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Klaus Iohannis s-a închinat la Markus Söder - urmașul Angelei Merkel la funcția de Cancelar al Germaniei și șef al Europei!

Postat la: 02.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Uniunea Creștin Democrată (CDU), formațiunea Angelei Merkel, a coborât la 28% din opțiunea alegătorilor germani, relevă ultimele sondaje de opinie, cu doar șase luni înainte de alegerile viitorului cancelar al Germaniei. Mandatul Angelei Merkel expiră în toamna anului 2021.

De ceva vreme a început bătălia internă dintre Armin Laschet (CDU) și Markus Söder (CSU) din Bavaria. Cele două formațiuni merg împreună în alegeri de mai mulți zeci de ani. Energicul Markus Söder este preferatul taciturnului Armin Laschet, relevă ultima cercetare social publicată de institutul Forsa din Berlin, la comanda grupului media Redaktionsnetzwerk Deutschland.

În luna ianuarie 2021, Klaus Iohannis i-a făcut o vizită la Munchen premierului bavarez. În declarația comună de presă, președintele român a subliniat că etnicii germani din România, care muncesc în Bavaria, reprezintă o punte deosebită. Surse din presa germana au sustinut ca intre Markus Söder si Klaus Iohannis s-a legat o stransa relatie "de afaceri", bazata pe un parteneriat comun România-Bavaria. Tot presa bavareza a remarcat ca "Iohannis, in prima sa vizita externa dupa ce a fost reales presedinte, s-a dus la Markus Söder si nu la Angela Merkel, careia sa-i reafirme loialitatea." Ziaristii germani speculeaza ca asta "s-a intamplat pentru ca "proaspatul reales presedinte al Romaniei il recunoaste pe Söder ca viitor sef al Europei, care cauta aliati in est!"

Informatii de presa atrata ca 68% dintre membrii Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a lui Merkel îl susţin pe Söder drept candidat la postul de cancelar la scrutinul din septembrie. Numai 21% dintre membrii CDU vor ca preşedintele actual al formaţiunii, Armin Laschet, să fie vârful de lance al campaniei conservatorilor, în vreme ce 11% sunt indecişi. Markus Söder este primul ministru al landului Bavaria. Candidatul social democraților germani SPD este Olaf Scholz, ministrul de Finanțe al Germaniei. El e acuzat de implicarea în două imense scandaluri financiare ce cutremură în prezent politica germană: scandalurile Wirecard și Cum-Ex. Markus Söder are toate șansele să devină noul Cancelar al Germaniei.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE