Klaus Iohannis, în Parlamentul European: "Românii și-au făcut auzită vocea apărând statul de drept"
Postat la: 23.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS
0
"Este o onoare și un privilegiu să mă aflu azi în PE, vă mulțumesc pentru invitația de a participa la dezbatere.
UE a fost marcată de provocări multiple care ne-au testat unitatea și coeziunea, de la criza economică și criza refugiaților, până la ascensiunea formațiunilor populiste, a spus președintele.
Principala constatare pozitivă este că există un element care ne unește - identitatea europeană bazată pe principii, valori și interese comune, aceste valori trebuie mereu redescoperite.
Pledez ferm pentru unitate, suveranitate și pentru calea comună în eforturile de consolidare a uniunii.
UE este un proiect evolutiv, noile realități impun o dezvoltare și o consolidare a proiectului european și în niciun caz o repunere în discuție a valorilor. O Uniune puternică nu trebuie realizată în detrimentul unității.
O UE în mai multe viteze nu poate reprezenta o soluție în măsura în care menținem caracterul de unitate.
Sper că viitorul ne va arăta că Europa are o singură inimă care face ca cetățenii noștri să se identifice și să se definească în mod natural ca europeni. Trebuie să ne asumăm acest ideal comun.
Depinde de înțelepciunea și voința noastră ca acest obiectiv să devină realitate.
Cetățenii trebuie să vadă că lucrăm pentru a proteja și consolida simbolurile Uniunii - moneda euro, libertatea de circulație și spațiul Schengen.
Trebuie să ne întoarcem la esența principiului coeziunii. Uniunea Europeană se află într-un moment de redresare economică. Siguranța economică este la fel de importantă ca securitatea frontierelor.
Aderarea la zona euro este un obiectiv național fundamental pentru România. Nu putem să ne imaginăm UE fără piața unică și fără cele trei libertăți fundamentale alea acesteia. Avem nevoie de o piață competitivă, astfel încât cetățenii să simtă beneficiile.
Europa trebuie să rămână lider. Trebuie să asigurăm o adaptare cât mai bună a forței de muncă. Vorbim de un viitor în care uniunea își va recâștiga proprii cetățeni prin întărirea sentimentul de securitate. Provocările generate de migrație și securitate sunt aspecte de maxim interes pentru noi toți, trebuie să acordăm o atenție sporită combaterii terorismului și radicalizării.
UE trebuie să rămână un spațiu de liberă circulație unde tinerii să poată călătorii, studia, oamenii să poată munci oriunde. Pentru România aderarea la Schengen reprezintă un obiectiv important.
Politica de extindere a UE a contribuit la prosperitatea și securitatea continentului, nu trebuie să rămână doar un deziderat ci continuă să fie o necesitate.
Nu putem fi cu adevărat relevanți la nivel global dacă nu reușim să influențăm semnificativ mediul din vecinătatea noastră. Menținerea angajamentului lor pentru reforme ireversibile depind și de capacitatea noastră de a ne îndeplini angajamentele față de ele.
Este responsabilitatea noastră că UE va dispune de instrumentele necesare pentru securitate. Un alt obiectiv ar fi evitarea paralelismelor cu NATO și consolidarea parteneriatului transatlantic.
În urmă cu 11 ani, când România s-a alăturat acestei familii mă simțeam extrem de mândru. Anul viitor când România va prelua președinția va fi un an de răscruce. Este datoria noastră să creionăm viitorul Europei, alături de toți românii mă simt mândru în calitate de român și de cetățean european pentru că mândria națională și mândria europeană nu constituie noțiuni erodate. Europa este România și România este Europa.
Lecția democrației este una dintre cele mai importante de aceea apreciem cu atât mai mult valorile europene. România este o țară profund atașată proiectului european. Suntem o democrație tânără.
Românii și-au făcut auzită vocea atunci când au trebuit să apere statul de drept. Tânăra generație crede în democrație, din entuziasmul acestor tineri remarcabili se hrănește și optimismul în privința viitorului Europei.
Pentru România securitatea este un domeniu important, suntem capabili să fim un furnizor de securitate pentru întreaga UE așa cum o facem în cadrul NATO.
UE s-a clădit pe o dorință cât se poate de umană și profundă, aceea de pace pe continentul european această pace internă, cu toate ingredientele sale, a devenit un bun de export extrem de prețios. A venit momentul să ne întoarcem cu acest model către interior".
Discursul președintelui Klaus Iohannis a început la ora 11.30, în fața unei săli arhipline. Înainte, de a vorbi în fața parlamentarilor țărilor membre UE, cel mai puternic om din România, a fost primit de președintele PE, Antonio Tajani și de președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Alinierea a șapte planete în 2025, data când o poți vedea pe cer. Fenomen fascinant foarte rar care uimește lumea
Pasionații de astronomie sunt foarte entuziasmați, deoarece în perioada următoare din 2025 au ocazia să observe un fenomen absolut fascinant, foarte rar, pe cerul nopții: alinierea a șapte planete. Conjuncția lui Saturn, Mercur, Neptun, Venus, Uranus, Jupiter și Marte poate fi văzută în seara zilei de 28 februarie 2025.
-
VLC revoluționează redarea multimedia. Subtitrări și dublaje, în orice limbă, generate în timp real cu inteligență artificială
VLC, una dintre cele mai populare aplicații de redare multimedia din lume, pregătește o inovație majoră. La CES 2025, echipa VideoLAN a anunțat integrarea inteligenței artificiale în player-ul open source, ceea ce va permite generarea în timp real a subtitrărilor și dublajelor pentru orice tip de conținut video.
-
Mediatorul Orban - Întâlnirea dintre Putin și Trump ar putea avea loc în Ungaria
Președintele ales al SUA Donald Trump și liderul rus Vladimir Putin s-ar putea întâlni în Ungaria, a declarat jurnaliștilor ruși Vladimir Djabarov, prim-vicepreședinte Comisiei pentru afaceri externe al Consiliului Federației ruse (camera superioară a Parlamentului rus).
-
Politica lui Căcărău - Antonescu nu regretă că l-a ajutat pe Iohannis să devină președinte al României: "Am avut o relație impecabilă"
Crin Antonescu, fost președinte al PNL și potențial candidat la prezidențiale din partea PSD+PNL+UDMR, nu regretă că l-a promovat pe Klaus Iohannis, cel care din 2014 avea să devină președinte al României.
-
Medicul Vlad Ciurea avertizează: Aceste dispozitive electronice pot cauza tumori la creier
Medicul Vlad Ciurea avertizează că multe dispozitive electronice pe care le folosim ne pot cauza boli extrem de grave, precum tumorile pe creier. Ciurea a dat exemplul unui afacerist care a făcut o astfel de tumoră, fiindcă vorbea foarte mult la telefon, folosind urechea stângă.
-
Porți un smart watch? Ai risc crescut de cancer din cauza unor substanțe toxice despre care companiile nu scot o vorbă
Ceasurile inteligente câștigă încrederea a din ce în ce mai multor utilizatori. Cu ele este posibil să ne monitorizăm activitatea fizică, să redăm muzică, să conversam, să facem apeluri și, practic, să realizăm orice funcționalitate a smartphone-urilor noastre.
-
Se cere cenzură extremă - Organizațiile de internet din Olanda vor ca guvernul să blocheze accesul la rețelele sociale
Organizațiile olandeze de internet cer guvernului să închidă rețelele de socializare Instagram, Facebook și X. Platformele reprezintă o amenințare la adresa statului de drept și a libertății noastre, susțin acestea, deoarece companiile-mamă caută "cu nerușinare" "puterea politică".
- Crin Antonescu a anunțat Coaliția de la putere cum vrea să fie eliminat Călin Georgescu de la prezidențiale
-
Oamenii sunt dați la o parte: Inteligența Artificială dezvăluie modele ciudate de cipuri, descoperind în același timp noi funcționalități
Inteligența artificială reduce costurile și timpul de proiectare a cipurilor, dar asta nu este tot. Designul AI prezintă modele de circuite neobișnuite și eficiente. Microcipurile specializate care gestionează semnalele la vârful tehnologiei fără fir sunt lucrări uimitoare de miniaturizare și inginerie. Ele sunt, de asemenea, dificil și costisitor de proiectat.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
- 3.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 4.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
- 5.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 6.Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
- 7.Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
- 8.„Președintele Iohannis devine o vulnerabilitate pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei"
- 9.Mandatul Președintelui României încetează de drept în 21 decembrie 2024, nici o clipă peste ora 00:00!
- 10.Colegi de globalism: Klaus Iohannis îl cunoaște pe Călin Georgescu de peste 20 de ani. Cei doi discutau despre implementarea "Agendei 21"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu