Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Klaus Iohannis își recompensează apropiații cu posturi importante în justiție

Postat la: 07.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În timp ce clamează în fața camerelor de luat vederi că vrea o justiție independentă și dreaptă, Klaus Iohannis încearcă din răsputeri să rămână stăpânul absolut al împărțirii dreptății în România.

O dovedește ultima mișcare a șefului statului prin care a numit-o membru în CCR pe Simina Tănăsescu, adică cea care i-a fost mână dreaptă la Cotroceni până când a fost acuzată de presiuni asupra unui judecător al Curții Constituționale. Concret, Simina Tănăsescu, pe vremea când era consilierul lui Iohannis, l-a chemat la ea pe judecătorul CCR Petru Lăzăroiu și i-a pus în vedere că președintele ar intenționa revocarea lui din funcție. Și asta se întâmpla chiar în timp ce solicitarea de revocare din funcție a fostei șefe a DNA se afla pe masa CCR.

„Nu ştiu ce a găsit domnul preşedinte. Eu bănuiesc şi aproape sunt convins că doamna Tănăsescu nu a făcut ce a făcut din proprie iniţiativă. Am această bănuială. Declaraţiile preşedintelui au fost de la o zi la alta modificate, de la a nega totul, până la a-şi asuma că a ştiut ce s-a întâmplat este o cale.", a declarat Petru Lăzăroiu, adică omul căruia Simina Tănăsescu a fost trimisă de Iohannis să îi ia locul.

Și după cum bine știm nu este singurul caz în care Iohannis trage cu dinții să își pună sau să își păstreze oamenii bine înfipți în inima justiției românești.
Am vorbit mai sus de Laura Codruța Kovesi pentru revocarea căreia din fruntea DNA a fost nevoie de o decizie a CCR pentru că altfel Iohannis a refuzat să îi semneze demiterea, iar pe lângă asta avem și cazul, mai recent al fostului procuror general Augustin Lazăr. Cel care i-a clasat toate dosarele penale ale lui Iohannis, iar în schimb ar mai fi vrut un mandat la șefia Parchetului General. Nu s-a putut din cauza dezvăluirilor privind activitatea lui Lazăr la penitenciarul Aiud.

Klaus Iohannis a găsit în schimb o formulă prin care Augustin Lazăr să fie recompensat cu vârf și îndesat. Șeful statului a refuzat orice decizie de revocare până când fostul procuror general a solicitat ieșirea la pensie. Pe care Klaus Iohannin a semnat-o în doar câteva ore din momentul în care cererea a ajuns pe masa sa. Miza, aproape 28.000 de lei pe lună încasați drept pensie de Augustin Lazăr.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE