Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iohannis nu a apărut în emisiunea "Save Ukraine - StopWar" de la televiziunea ucraineană, președinta Ungariei, da!

Postat la: 31.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

 

Ungaria şi poporul maghiar sunt alături de victimele nevinovate, noi nu ne dorim decât pace, a spus Katalin Novák, preşedintele Ungariei, într-o înregistrare video publicat luni, pe pagina sa de Facebook, material care a fost realizat pentru a fi difuzat pe un post de televiziune din Ucraina, într-o emisiune de strângere de fonduri.

Emisiunea a fost difuzată duminică pe singurul post de televiziune ucrainean care mai funcţionează în prezent. Alături de alţi şefi de stat şi de guvern, şi preşedintele Ungariei, Katalin Novák, a fost invitată să se adreseze telespectatorilor în cadrul emisiunii caritabile intitulate "Save Ukraine - StopWar". În emisiune au mai apărut, printre alţii, lideri ai Albaniei, Letoniei, Austriei, Sloveniei, Macedoniei de Nord şi Marii Britanii, care au transmis, în format video, câte un mesaj din partea popoarelor pe care le reprezintă, transmite agenția maghiară de știri MTI.

Președintele României nu a apărut în emisiune.

În mesajul său, Katalin Novák a subliniat că Ungaria condamnă fără echivoc agresiunea rusă şi atacul armat asupra Ucrainei, că cere investigarea tuturor crimelor de război şi solicită aplicarea unor pedepse adecvate celor care au comis aceste acte barbare împotriva umanităţii.

Preşedintele ungar a subliniat că "Ungaria se angajează în continuare să ofere un adăpost sigur celor peste 700 000 de refugiaţi care au ajuns aici". Vom continua să oferim îngrijire medicală celor răniţi, să trimitem alimente celor care au rămas acasă, să oferim posibilitatea de a merge la şcoală pentru copiii care vin la noi, să asigurăm cazare şi hrană, respectiv locuri de muncă pentru familiile care ajung în Ungaria, cât va fi nevoie de asta", a spus Katalin Novák.

"Ungaria şi poporul maghiar sunt alături de victimele nevinovate, noi nu ne dorim decât pace; cu cât mai devreme, cu atât mai bine", a subliniat preşedintele Ungariei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE