ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Interese de grup și de partid în sectorul 2

Postat la: 04.04.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primim la redactie următoarea dezvăluire, completata de fotografii si documente, pe care le punem la dispozitia organelor de ancheta:

"În 2016, în conformitate cu HCL 97/23.06.2016, printre membrii consiliului local sector 2 se numărau Ionut Alexandru Ciornohac și Cătălin Mihăilă. Ambii dornici de afirmare și ascensiune politica rapida.

Astfel, Ionuț Ciornohac a fost trecut rapid pe funcția de director administrativ la DGASPC sector 2, unde a avut o activitate deficitara instaurand o atmosfera tensionata, fără a avea rezultatele așteptate. Nivelul de pregătire profesionala fiind mediocru. Trecut pe la mai multe partide politice (ALDE, PNL ), si-a găsit refugiul la PSD sector 2, de unde continua sa aibă o atitudine defăimătoare la adresa unei instituții extrem de importanta pt comunitatea sectorului 2.

În anul 2020, în urma unei sesizări al unui operator economic care derula un contract de achiziție publica cu Dgaspc sector 2, acesta a fost acuzat ca pretindea un procent substanțial pentru el și un fost viceprimar în funcție, din valoarea acelui contract. La preluatea mandatului de către Radu Mihaiu, persoana care a reclamat conducerea instituției a fast însuși, Ciornohac Ionuț. Și din acest moment a început Jihadul asupra DGASPC sector 2.

Actualul Primar, fără o experienta și maturitate politica, a început sa facă denunțuri la DNA, Politie etc. împotriva conducerii instituției și s-a antepronuntat asupra neregulilor sesizate. De atunci și pana în prezent, salariatii DGASPC lucrează sub o teroare de nedescris, cu o presiune psihica greu de depășit, ceea ce a condus la grave dezechilibre ale unei instituții de importanta locala.

Un alt personaj, fără o experienta în administrație , a fost transferat de către fostul Primar PSD la DGASPC sector 2, iar impreuna cu consilier local Lenuta Popescu a exercitat numeroase presiuni, făcând trafic de influenta asupra salariaților directiei pt a numi în funcții publice diverse persoane. In prezent, persoanele în cauza, fac obiectul unei cercetari penale în cadrul DNA-structura centrala, fiind acuzați de trafic de influenta, abuz în serviciu și luare de mita. Cazul se afla pe rolul cercetării penale.

Însă toate presiuni ale edilului, nu puteau sa aibă substanta fără un control al Directiei de Audit din cadrul Primăriei.Directie condusa de Raluca Barbu. Astfel, Direcția Audit a exercitat un control la DGASPC sector 2 timp de 8 luni. Surse din cadrul Primăriei sectorului 2 susțin ca au "scormonit", tot ce se putea: de la Resurse umane (unde au identificat nenumărate nereguli), dir administrativa, dir.economica, dir achiziții...!

Fireste ca nu au găsit deturnare de fonduri, ci au lăsat cateva recomandări, spre nemulțumirea edilului. Total nemulțumit, edilul a trimis Corpul de Control care emitea adrese cu perioade foarte scurte pt a perturba activitatea tuturor compartimentelor. Toate acestea reprezinta un mijloc de represiune și hartuire sistematica asupra salariaților Dgasoc pt a induce un management neperformant la nivelul conducerii instituției, fără a tine cont de misiunea și obiectivele reale ale instituției. În prezent, Ciornohac este suspendat și lucrează la Compania Smart a sectorului 3, pe care a bagat-o în insolventa."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE