ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Inginerii financiare marca Mircia Gutau - afaceri cu panselute si corupti

Postat la: 28.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Electrovâlcea SRL, societatea omului de afaceri Ovidiu Eugen Ciogescu, notoriu exponent al unei grupări din Vâlcea dovedite și condamnate pentru grave fapte de corupție, a primit in noiembrie 2022 încrederea operatorului județean de canalizare și alimentare cu apă APAVIL SA pentru un contract de peste 2 milioane de euro.

Investiția este un rest rămas de executat în Râmnicu Vâlcea și Ocnele Mari dintr-un proiect mai amplu, cu finanțare europeană de 139 de milioane de euro, ratat scandalos de conducerea societății vâlcene, pentru care foarte probabil va răspunde și ea în fața legii, "Realizarea ratei de conectare 100% în Râmnicu Vâlcea, Ocnele Mari, Drăgășani, Călimănești, Băbeni și Băile Olănești, Cod SMIS 2014+ 161869, derulat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare POIM 2014-2020.

Municipiul Râmnicu Vâlcea este acționar majoritar la APAVIL, cu 66% din acțiuni. Contractul sectorial de lucrări dintre APAVIL, în calitate de beneficiar și Electrovâlcea, societatea lui Ovidiu Eugen Ciogescu, a fost semnat în data de 27 noiembrie a.c., Electrovâlcea fiind lider în asocierea cu Impecabil SRL (firma omului de afaceri Dan Ploscă, cumătrul primarului Mircia Gutău) și AS TRANS SR, în calitate de antreprenor. Investiția are o valoare de 10.985.594,19 lei (echivalentul a aproximativ 2,1milioane de euro) fără TVA și o durată de execuție de 14 luni de la data emiterii Ordinului Administrativ de începere.

În perioada 2010-2015, Ovidiu Eugen Ciogescu, alături de alte persoane cu nume notorii la nivel local (cum ar fi prim-procurorul județean de atunci, Teodor Trancă, directorul CEC Bank Vâlcea Dorin Dobrișan - achitat pentru o parte din acuzațiile inițiale de ÎCCJ, sau primarul de atunci al unei comune vâlcene), a fost pus sub acuzare de procurorii DNA în nu mai puțin de patru dosare, aproape toate cauzele finalizându-se în instanțe cu condamnări definitive. În 2017, Ciogescu a fost eliberat condiționat, înainte de termen, printr-o decizie a Tribunalului Gorj.

Administrația locală obișnuită a primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea gestionează alte instituții, dintre care unele ar trebui să fie finanțate în mod autonom. De exemplu, ETA SA gestionează transportul public, iar APAVIL SA gestionează furnizarea de apă în oraș. Există și situații unice, cum ar fi Teatrul Municipal Ariel, care se încadrează în domeniul divertismentului și oferă spectacole diferite vâlcenilor, dar este încă dependent de primărie pentru obținerea finanțării anuale.

Oricum ar fi, primăria este centrul administrației locale, iar aceste instituții sunt ca niște mici găuri care colectează o mulțime de bani din taxele și impozitele afacerilor vâlcene sau ale oamenilor de rând. Până acum, nu a existat nicio problemă; în cele din urmă, orice primărie din România funcționează în acest fel. Cu toate acestea, sunt acești bani utilizați în mod eficient pentru a asigura funcționarea orașului într-un mod rezonabil? Depinde de noi.

SC Markets Prest SA gestionează piețele, curățenia stradală, parcările, administrarea cimitirelor și întreținerea parcurilor, în același mod în care ETA SA și APAVIL SA lucrează în domeniile lor. Cumpărarea și plantarea de flori în tot orașul este, fără îndoială, cea mai vizibilă și semnificativă sarcină a acestei instituții.

Chiar in anul 2022 a avut loc una dintre cele mai mari tranzacții de flori, care a implicat o investiție de 806.695 de lei exclusiv în flori de înmulțire. Această sumă totală este de 163.000 de euro. Într-adevăr, este o sumă considerabilă care a fost tranzacționată doar pentru flori. Cu toate acestea, Râmnicu Vâlcea este un oraș mic cu o populație de aproximativ 110.000 de persoane.

Este vorba doar de răsaduri pentru tot anul 2022. În ciuda acestui fapt, primăria plătește încă 244.800 de lei pentru bulbi de flori. Valoarea totală a răsadurilor achiziționate este dublă față de anul precedent. Acești bani reprezintă doar suma de cumpărare. Pe lângă această sumă, administrația trebuie să mai investească și în forța de muncă, întreținerea, sortarea și alte activități necesare finalizării procesului de aranjamente florale.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE