Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iese cu scandal: Iohannis nu a chemat UDMR-ul la consultările cu PSD și PNL. Ce funcție ar urma să preia Nicolae Ciucă după demisia de la guvern

Postat la: 12.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liberalii se reunesc marţi, 13 iunie, în şedinţa conducerii, pentru a definitiva lista miniştrilor din noul Executiv, după demisia lui Nicolae Ciucă de la conducerea guvernului.

Luni seară va avea loc o discuţie internă în partid şi se vor strânge candidaturile pentru funcţiile de miniştri. Potrivit unor surse liberale, formaţiunea va decide în şedinţa BPN de marţi cine va face parte din viitorul Executiv, în şedinţa coaliţiei de luni seară urmând să se negocieze portofoliile care vor reveni PNL şi PSD.

În noul Executiv condus de Marcel Ciolacu vor fi trei ministere liberale. Variantele vehiculate sunt Ligia Deca, care îşi va păstra portofoliul Educaţiei, Raluca Turcan, care ar putea ajunge la Ministerul Culturii şi Nicoleta Pauliuc, care ar putea prelua unul dintre portofoliile de forţă, MAI sau Apărare.

Marţi, Nicolae Ciucă ar urma să fie votat în funcţia de preşedinte al Senatului.

Programul consultărilor de la Cotroceni

Administraţia Prezidenţială a anunţat programul oficial al consultărilor care vor avea loc marți la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier.

Programul oficial arată că UDMR a fost invitat separat de PNL şi PSD, ca si cum nu ar mai face parte din Coalitia viitoarei guvernări.

• Ora 12:00:
- Partidul Social Democrat (PSD);
- Partidul Naţional Liberal (PNL);
- Grupul Parlamentar al Minorităţilor Naţionale.
• Ora 12:30
- Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR);
• Ora 13:00
- Uniunea Salvaţi România (USR);
• Ora 13:30
- Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE