Ieșenii nu îl vor pe penalul Alexe: Bogdan Cojocaru (PSD) conduce în cursa pentru șefia CJ Iași
Postat la: 06.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Cel mai recent sondaj de opinie realizat la nivelul județului Iași plasează PSD pe primul loc în intenția de vot. Datele arată că actualul președinte liberal al Consiliului Județean, Costel Alexe, pornește cu șansa a doua în competiția electorală, fiind devansat de Bogdan Cojocaru, candidatul PSD.
Dacă alegerile ar avea loc astăzi, Bogdan Cojocaru, președintele filialei PSD Iași și Prefectul Județului Iași, ar reuni 33,2% dintre opțiuni, iar PSD ar contabiliza 34,7% dintre preferințele participanților la sondaj pentru lista de consilieri județeni. Costel Alexe ar avea 30,1% dintre voturi, în timp ce lista PNL pentru județ ar obține 28,5% dintre sufragii. În ambele cazuri, primul loc le revine social-democraților.
Aceste cifre sunt un semnal puternic al faptului că ieșenii își doresc ca un vot util pe 9 iunie, prin care să capitalizeze progresul puternic de care s-a bucurat județul Iași prin politicile social-democraților. Guvernul PSD a alocat investițiilor de aici sume record pentru istoria post-decembristă și a demarat proiecte capitale pentru cetățeni, cum ar fi Spitalul Regional Iași, Autostrăzile A7 și A8 sau noul terminal al Aeroportului Iași.
Vot de blam pentru un penal
În cântărirea opțiunilor de vot, ieșenii iau în calcul și faptul că un vot pentru Costel Alexe ar fi un vot irosit deoarece acesta riscă să nu își termine mandatul. Actualul șef de Consiliu Județean are deja două dosare penale în instanță, și este cercetat de Parchet într-o a treia speță.
În primul caz, numit "Tabla", care se judecă pe fond, actualul președinte al CJ Iași este acuzat de procurorii DIICOT de dare de mită și instigare la delapidare. Conform articolului 290 din Codul Penal, promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
În dosar, Alexe este acuzat că pe vremea în care acesta a fost Ministru al Mediului ar fi primit 22 de tone de tablă de la conducerea combinatului siderurgic „Liberty Galați", în schimbul avizelor din partea ministerului necesare companiei pentru a închide halda de zgură din Galați. Cele 22 de tone de tablă au fost primite pe 23 aprilie și 7 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrate de o rudă de-a sa, potrivit procurorilor DNA.
Tot în 2022, Costel Alexe a fost trimis din nou în judecată, pentru abuz în serviciu, în calitate de șef al Consiliului Județean Iași și pentru care riscă închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
Seful CJ Iași este acuzat de procurorii DNA că, în noiembrie 2020, ar fi dispus detaşarea unuia dintre consilierii săi personali, Vlad Babă, în funcţia de director al Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici" din subordinea CJ. Aceasta, deşi Babă nu îndeplinea condiţiile legale. Ulterior, Alexe i-a prelungit detaşarea în funcţie şi ar fi elaborat un proiect de hotărâre a CJ prin care se schimbau condiţiile de participare la concursul pentru numirea definitivă. În urma modificărilor făcute ilegal, Babă a obţinut desemnarea ca manager al Şcolii de Arte pe o perioadă de cinci ani.
În plus, Alexe este cercetat penal şi într-un dosar la sesizarea ANI. În noiembrie 2023, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa unor indicii referitoare la posibila săvârşire de către Costel Alexe a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal.
„Persoana evaluată nu a declarat în declaraţiile de avere depuse în anul 2020 (când era ministru al Mediului, apelor şi pădurilor - n.r.) împrumutul în valoare de 107.600 lei, reprezentând creditarea unei societăţi comerciale în cadrul căreia soţia acestuia deţinea calitatea de asociat şi funcţia de administrator", a precizat ANI într-un comunicat făcut public pe 17 noiembrie 2023.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Șoc în lumea serviciilor secrete: Un mare șef al spionilor a pierdut documente clasificate și a fost demis pe loc
Henrik Landerholm, consilierul pentru securitate națională al Suediei, și-a dat demisia luni după ce poliția a deschis o anchetă privind mai multe incidente în care a uitat documente clasificate și dispozitive personale în locuri publice.
-
Cum a apărut teoria conform careia Pamantul ar fi gol pe dinauntru si civilizatii superioare locuiesc spre centrul Terrei
În mod cert, credinţa că Pământul este gol, a fost şi încă mai este, extrem de răspândită în multe părţi ale lumii. De-a lungul vremii, mulți scriitori au preluat această idee și au scris romane pe această temă, iar Jules Verne, cu a sa Călătorie în centrul Pământului este cel mai cunoscut.
-
Au facut un experiment cu plățile cash în Suedia, țara care a renunțat aproape în totalitate la tranzacțiile cu numerar și uite ce au pățit!
Cash-ul mai poate fi folosit doar în așa numitele „insule de numerar" în Suedia. E vorba de niște zone de unde oamenii în vârstă, care nu știu să se descurce cu tehnologia, îți procură alimentele de bază. Pe lângă acestea realități un studiu efectuat în țara scandinavă a dat peste cap toate datele specialiștilor.
-
Timeo Danaos: Theodoros Roussopoulos e cel care a sesizat Comisia de la Venetia in privinta loviturii de stat patronata de Klaus Iohannis
Raportul devastator al Comisiei de la Veneția despre lovitura de stat din România - anularea arbitrară a alegerilor - care a fost dat azi publicității și care punctează gravele abateri de la democrație ale statului român este meritul unui om pe care îl putem numi eroul necunoscut al luptei contra abuzurilor regimului Iohannis.
-
Cercetare cu peste 2 milioane de subiecti: Vaccinurile mARN folosite la Covid modifică personalitatea oamenilor
Cercetătorii din Coreea de Sud au realizat un studiu amplu, cu peste 2 milioane de participanți, care a fost publicat în renumitul National Journal.
-
S-a găsit satul din România unde locuiesc aproape 100 de daci: Locuitorii păstrează obiceiurile străvechi și au porecle de animale
Satul Târsa, situat în Munții Șureanu, cu o populație de sub 100 de locuitori, a devenit un loc tot mai vizitat de turiști datorită îmbunătățirii drumurilor și includerii sale pe traseul Via Transilvanica.
-
Contractul prin care a fost închiriat tezaurul furat. Olandezii erau obligați să asigure paza DOCUMENT
Corpul de Control al prim-ministrului a ajuns luni dimineața la Ministerul Culturii pentru a ridica documentele referitoare la obiectele de patrimoniu împrumutate unui muzeu din Olanda și ulterior furate.
-
De ce mai cere si trump bani in plus pentru inarmarea NATO: Complexul industrial militar american a avut o crestere de vânzări de sute de miliarde de dolari în 2024
Vânzările de echipamente militare americane către guverne străine în 2024 au crescut cu 29%, până la un record de 318,7 miliarde de dolari, a anunţat vineri Departamentul de Stat al SUA, în condiţiile în care țările încearcă să îşi reînnoiască stocurile de armament trimise în Ucraina și să se pregătească pentru conflicte majore.
-
Marcel Ciolacu nu cere nicio demisie desi a aflat că aurul dacic a fost scos ilegal din țară și confirmă acest fapt
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că nu a existat o hotărâre de guvern prin care să se fi permis ca aurul dacic să fie scos din țară, astfel că scoaterea tezaurului din România s-a făcut ilegal.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.RAISA 8283 - APOCALIPSA A ÎNCEPUT! "PATRIA A PRIORI!"
- 2.De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
- 3.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 4.Concluzia lui Robert Turcescu despre Călin Georgescu după interviu: "Are foame de putere" VIDEO
- 5.Războiul Becali - Georgescu a ajuns la alt nivel: „E prea dobitoc, țăran, prost"
- 6.Reglementări draconice: Guvernul adoptă măsuri speciale pentru candidați de tip Călin Georgescu
- 7.Presa din SUA îi face portretul lui Călin Georgescu și susținătorilor acestuia: Noii Rasputini!
- 8.Lovitură pentru Guvern chiar înainte de ședință: Ordonanța de austeritate are aviz negativ de la Consiliul Economic și Social
- 9.Să vedem cât o ține: Diana Șoșoacă anunță că se retrage din viața publică. Europarlamentara și copiii săi au fost amenințați
- 10.Ciolacu și Bolojan vor conduce împreună un Departament de eficientizare, construit după modelul lui Trump. Ce se va întâmpla cu bugetarii în plus
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu