Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












"Idioții utili" in frunte cu Grindă au umilit un ambasador. Cum pleznesc conservele rusești din Focșani!

Postat la: 16.07.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În 15 iulie a.c., majoritatea din Consiliul Local Focșani formată din pluseriști și peneliștii lui celebrului fost ministru Grindă, a refuzat propunerea primarului municipiului de pe Milcov Cristi Misăilă, de a-i conferi titlu de cetățean de onoare fostului ambasador al României în federația Rusă și actual ambasador în Azerbaidjan, Excelența Sa dl. Vasile Soare, născut și crescut în Vrancea.

În afară de faptul că ambasadorul a avut și are o remarcabilă carieră diplomatică, la cel mai înalt nivel, propunerea de a-i fi decernat titlul de cetățean de onoare al Focșaniului, are legătură strânsă cu faptul că diplomatul a reuşit să scoată la lumină istoria prizonierilor români în lagărele din Rusia și să le cinstească memoria. Lucru care nu s-a putut realiza de peste 70 de ani, încoace. Peste 10 ani de zile a cercetat arhivele ruse ambasadorul Soare împreună cu dr. în istorie Ilie Schipor, cercetări în urma cărora a fost descoperit un număr impresionant de prizonieri de război români, care au suferit și au decedat în lagărele de pe întreg teritoriul Rusiei.

Din raportul pe anul 2020 al ambasadorului Vasile Soare, munca de cercetare a acestuia s-a finalizat prin publicarea unei liste nominale cu aproximativ 21.000 de prizonieri români identificați, precum și lagărele unde aceștia au murit și locurile lor de înhumare. O muncă titanică de redare a unui adevăr istoric dureros, nume de eroi și locuri de veci pe care rudele din România le credeau pe veșnicie uitate. Totodată, în anul 2019, datorită efortului ambasadei României de la Moscova, pe întreg teritoriul Rusiei au fost ridicate - în colaborare cu ONCE - monumente închinate memoriei prizonierilor români de război morți în lagărele NKVD între anii 1941-1956. În plus, în Rusia au fost amenajate și inaugurate mai multe Cimitire Militare Românești unde au fost reînhumați o parte din ostașii români căzuți în bătăliile din cel de-al Doilea Război Mondial.

Înainte de votul la acest proiect primarul Misăilă a ținut să sublinieze importanța istorică și simbolistica muncii asidue depusă de înaltul diplomat vrâncean. În acest moment intervine în ecuația discuțiilor și a votului consiliera PNL-ista Livia Cracu care și-a adus aminte că a avut un bunic prizonier. Nu știa dacă la ruși sau la nemți! De la "înălțimea sa" a vituperat pe un ton jalnic la adresa ambasadorului Soare, care în concepția sa "n-a ajuns mai devreme prin Focșani!" Năbădăioasa consilieră PNL, unsă de Grindă chiar șefă a Casei Corpului Didactic vrâncean, a recomandat colegilor din CL: „să fim mai ponderați atunci când vorbim de relația cu Rusia". Urmarea... majoritatea pluseristo-penelistă s-a abținut de la vot, iar proiectul de hotărâre a căzut cu numai 9 voturi pentru, ale PSD.
Așa ar putea arăta în toată splendoarea sa o "conservă rusească" ce pleznește la comandă. Sau cum ar spune propaganda de la Kremlin: "avem și noi idioții noștri utili!"

"Dar pentru faptul că dumnealui a reprezentat România în spațiul ex-sovietic, consilierii PNL-USR PLUS s-au gândit că nu este posibil să îi oferim un gest simbolic de recunoștință acestui mare om, mare diplomat, refuzând oferirea titlului de cetățean de onoare. Pentru tot ceea ce s-a întâmplat astăzi, domnule ambasador, vă rugăm să ne iertați. Se pare că nu putem să înțelegem și să apreciem cu adevărat ceea ce faceți dumneavoastră pentru trecut, pentru prezent, dar mai ales pentru viitorul României. Iertați-ne, dar cred că Focșaniul nu vă merită", a declarat după ședința de CL Focșani primarul Cristi Misăilă.

De remarcat că atunci când s-au abținut de la vot unii consilieri aflați în on-line, Costy Bîrțac, Milișor Ciortea sau Zbîrnă se auzeau cum jucau table și gârâiau după fiecare gură de bere. Dacă la tot acest manej de politruci cu damf de vodcă de pufoaică, mai adăugăm că ședința de toată jena a fost moșită de un Grindă care a băgat două milioane de euro într-o campanie electorală pentru primăria Focșani, în care a ieșit pe locul doi și ulterior, de oftică, s-a luat la trântă cu o macara, avem imaginea completa a unui spectacol penibil, concluzionand ca nici măcar macaraua in cauza nu a coborât așa de jos!

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE