Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Guvernul României, mesaj dur pentru Kiev și Bruxelles, după ce restricțiile la cereale nu au fost prelungite

Postat la: 16.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Guvernul României a anunțat că va decide măsurile pe care le va lua pentru protejarea fermierilor români, în funcție de planul care va fi prezentat de Kiev. Anunțul vine după eliminarea de către CE a restricțiilor la importul de cereale ucrainene.

Guvernul României transmite că așteaptă din partea Ucrainei prezentarea Planului de Acțiune cu privire la măsurile eficiente de control al exportului pentru prevenirea denaturării pieței cerealelor din țara noastră, măsuri pe care s-a angajat că le va prezenta până la finalul zilei de luni, 18 septembrie 2023.

Totodată, Guvernul își exprimă regretul cu privire la faptul că „nu a fost identificată o soluție în plan european pentru prelungirea restricțiilor la importul de cereale din Ucraina, măsură solicitată de statele membre afectate de aceasta decizie".

„În funcție de Planul de Acțiune prezentat de partea ucraineană, Guvernul României va decide măsurile potrivite pentru protejarea fermierilor români", se arată într-un comunicat al Executivului.

Conform acestuia, Guvernul este în contact permanent cu Comisia Europeană și cu partea ucraineană pentru a se asigura că noul mecanism de limitare a efectelor importurilor produselor ucrainene, propus de CE, va preveni distorsiunile piețelor statelor membre UE care au fost protejate prin măsurile preventive de limitare a importurilor din Ucraina.

Polonia va prelungi interdicția de intrare a cerealelor ucrainene în țară începând cu miezul nopții, a declarat vineri premierul Mateusz Morawiecki, citat de The Guardian.

Comisia Europeană a decis vineri că nu va prelungi interdicția privind importurile de cereale ucrainene în cele cinci țări vecine ale Ucrainei din UE, care expiră vineri, transmite Reuters.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE