Greii fostului PDL i-au anihilat pe răzvrătiţii din PNL si au facut bloc in jurul lui Ludovic Orban
Postat la: 19.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Liderii politici liberali din fostul PDL nu sunt de acord cu demisia lui Ludovic Orban, fiind de părere că tensiunile interne vor fi tranşate la următorul congres. La rândul său, şeful PNL a subliniat că nu are de gând să facă un pas în spate.
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, le-a transmis contestatarilor săi, într-un mesaj public tranşant, că nu are de gând să facă vreun pas în spate până la următorul congres, când va fi stabilit noul preşedinte al formaţiunii. „PNL a avut un congres in iunie 2017 şi va avea unul în acest an, până atunci eu sunt preşedinte, dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunţa public acest lucru", a afirmat Orban, într-o declaraţie de presă, după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19. Fiind întrebat ce răspuns are pentru Rareş Bogdan, Orban a răspuns sec: „Nu am obiceiul să polemizez cu colegii de partid în public".
Atacul fulger al lui Rareş Bogdan şi al lui Robert Sighiartău la adresa lui Orban a fost domolit de trei lideri liberali din fostul PDL, Emil Boc, Gheorghe Falcă şi Alin Tişe, persoane cu experienţă politică şi buni cunoscători ai jocurilor de culise. Deşi fac parte din grupul de nemulţumiţi faţă de modul cum au fost negociate ministerele în Guvernul Cîţu, dar şi de rezultatele împărţirii altor funcţii de la centru, cei trei au îndemnat la prudenţă.
„PNL e un partid viu, dinamic şi până la un punct acest lucru este firesc. Cele exprimate de colegii mei au reprezentat puncte de vedere din interior, exprimate acum în exterior. Şi eu consider că până la un punct precizarea acestor lucruri este firească, dar continuarea acestor lucruri mi se pare nefirească. Cred că dezbaterile trebuie să rămână de aici înainte în partid", a declarat Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca, la rândul său fost şef al PDL în perioada 2004-2012. Soluţia avansată de Boc: tranşarea disputelor la congres.
Şi europarlamentarul Gheorghe Falcă, primar al Aradului timp de patru mandate şi lider al fostului PDL, a declarat cu subiect şi predicat faptul că Orban nu trebuie să-şi dea demisia acum. „Eu cred că, în acest moment, domnul Orban împreună cu echipa PNL au responsabilitatea să sprijine legislativ această guvernare", a declarat Falcă, în prezent vicepreşedinte al PNL, într-o intervenţie la RFI.
Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, s-a delimitat în mod clar de demersul lui Rareş Bogdan, precizând că persoanele care sunt de părere că totul se rezolvă prin demisia unui singur om se înşală. „Nu vreau să înlocuiesc pe cineva cu altcineva doar pentru că îi vânează scaunul de mult timp. Sau pentru că are costume mai frumoase şi este mai tânăr", a scris pe pagina sa de Facebook Alin Tişe. Ulterior, liberalul a venit cu precizări în cadrul unei intervenţii televizate, acolo unde a subliniat că schimbarea trebuie să fie a unei întregi echipe, nu a unui om, iar acest lucru să aibă loc printr-un congres. „Nu cred în acest scenariu al demisiei, pentru că e nevoie de o decizie colectivă. Sper să mai avem partid până în vară, să nu ajungem la 7%, 8%", a completat Alin Tişe, într-o intervenţie la o televiziune. Întrebat ce ar putea duce PNL în această situaţie, şeful CJ Cluj a precizat: „O guvernare proastă, nereuşită, care să aibă oameni neperformanţi".
Constestatarii lui Orban au vorbit de formarea unui grup „reformist" în care au fost nominalizate persoane ca Ilie Bolojan, Emil Boc, Florin Roman, Mircea Hava, Gheorghe Falcă sau Romeo Dunca. De asemenea, surse politice din conducerea PNL au punctat pentru „Adevărul" că printre contestatari sunt şi europarlamentarii Cristian Buşoi şi Dan Motreanu. De altfel, potrivit calculelor făcute de „pucişti", până în prezent de partea lor ar fi mai mult de zece filiale, majoritatea din Ardeal, însă sunt şi organizaţii din Moldova şi sudul ţării.
Surse politice din tabăra pro-Orban au precizat pentru „Adevărul", sub condiţia anonimatului, că în prezent Ludovic Orban se bazează în mod sigur pe sprijinul a cel puţin jumătate din organizaţii, iar în urma numirilor la nivel central numărul acestora ar putea să crească. Mai mult, Ludovic Orban a avut luni după-amiază o întâlnire cu Klaus Iohannis, şeful statului cerând stabilitate în partid şi concentrarea pe guvernare, potrivit unor surse politice liberale. Mai mult, luni seară, Rareş Bogdan şi-a anulat un interviu pe care îl avea pregătit la o televiziune, iar prim-vicepreşedintele PNL a oprit ofensiva împotriva lui Ludovic Orban.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
-
Elon Musk ar regiza o mare lovitură în Marea Britanie: Mazilirea premierului Keir Starmer
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, ar fi discutat în privat cu aliaţii săi despre posibilitatea de a-l înlătura pe Sir Keir Starmer din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit înainte de următoarele alegeri generale, potrivit unor surse apropiate subiectului, raportează Financial Times.
-
Cum poți plăti RCA la aproape jumătate de preț dacă locuiești în București sau Ilfov
Șoferii din capitală și județul Ilfov, care în bună parte funcționează ca un „cartier dormitor" al Bucureștiului, plătesc pentru un RCA cu mult mai mult decât locuitorii altor zone. Tariful de referință este un indicator orientativ, care nu reflectă prețurile efective de vânzare, dar al cărui trend relevă, totuși, realitățile din piață.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.Lui Iohannis îi arde de operatii estetice după ce a operat democratia anulând alegerile din România
- 3.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 4.Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
- 5.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
- 6.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 7.Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
- 8.Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
- 9.„Președintele Iohannis devine o vulnerabilitate pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei"
- 10.De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu