Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












George Simion se angajează să recunoască dreptul Israelului de a construi în Iudeea și Samaria și să promoveze studiile despre Holocaust

Postat la: 29.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Consiliul Regional Samaria își continuă activitățile de advocacy în întreaga lume, iar în această dimineață (luni), șeful Consiliului Samaria, Yossi Dagan, a avut o întâlnire cu principalul candidat la președinția României, George Simion, care conduce partidul românesc AUR.

Întâlnirea a avut loc în prezența ambasadorului Israelului în România, Reuven Ezer, și cu aprobarea ministrului de externe Eli Cohen, având în vedere declarația clară a partidului că va lupta împotriva antisemitismului, scrie Israel National News.

Într-o declarație istorică, Simion și-a recunoscut public responsabilitatea pentru Holocaustul evreilor din România, a promis că va lupta împotriva antisemitismului și a anunțat oficial sprijinul pentru dreptul istoric al poporului evreu de a construi și de a trăi în Iudeea și Samaria.

Întâlnirea are loc după mai mult de șase luni de discuții și întâlniri informale. În secretul contactelor din întreaga perioadă, Yossi Dagan i-a fost alături, activ în această chestiune, fostul MK Michael Kleiner, președintele tribunalului Likud și responsabil cu relațiile externe al Likud, a fost alături de Yossi Dagan.

Partidul AUR a obținut locul al doilea în sondaje la alegerile parlamentare prezidențiale și senatoriale din România și este așteptat să formeze următorul guvern. Este un partid relativ nou, care s-a concentrat pe războiul împotriva corupției și este foarte popular în rândul publicului românesc.

Simion a afirmat la reuniunea menționată mai sus "dreptul istoric al poporului evreu de a construi și de a trăi în comunități și orașe din Iudeea și Samaria, leagănul istoriei poporului evreu încă din zilele Bibliei".

Potrivit acestuia, "recunoaștem responsabilitatea României pentru Holocaustul evreilor din România (în teritoriile controlate de România în timpul celui de-al doilea război mondial) și și-a exprimat regretul cel mai profund. A precizat că astfel de orori nu trebuie să se mai întâmple niciodată evreilor, românilor, țiganilor sau altor națiuni ale lumii".

El a cerut țării sale să adopte definiția IHRA a antisemitismului și să predea, în cadrul materiei de istorie națională, memoria Holocaustului. Dagan l-a invitat pe Simion la o vizită reciprocă în Iudeea și Samaria și la Ierusalim, iar candidatul a acceptat invitația.

Dagan a declarat: "Războiul nostru împotriva spiritelor BDS și antisemitismului va continua peste tot. Îi mulțumim prietenului nostru George Simion, care și-a propus să lupte împotriva antisemitismului și să fie un partener strategic al Statului Israel și al Iudeii și Samariei. România este prima țară din Uniunea Europeană care are candidatul său la președinție și, posibil, un partid de guvernământ, precum și politica sa în mod clar de a sprijini în mod oficial așezarea și construcția în Iudeea și Samaria și stăpânirea noastră pe pământul Ierusalimului. Acesta este începutul unei schimbări în Uniunea Europeană."

"Drumul către un milion de locuitori în Samaria trece prin obținerea de sprijin în fața tuturor presiunilor internaționale și a campaniei BDS și de teroare a Autorității Palestiniene și trece, de asemenea, prin obținerea legitimității în războiul pentru dreptate și adevăr. Aderarea României este strategică pentru noi. Vom continua să acționăm pentru a proteja statul Israel de BDS și să explicăm Iudeea și Samaria în întreaga lume, așa cum am făcut-o și până acum."

Fostul MK Michael Kleiner a adăugat: "Partidul AUR sunt singurii prieteni adevărați pe care îi avem în România. Este un partid al tinerei generații, care este în continuă schimbare, deoarece dă speranță de schimbare, iar marca sa este puritatea morală. Partidul este pro-israelian, iar Israelul poate conta pe acest partid atât în Parlamentul European, cât și în România. Oricine sugerează să-i întoarcă spatele din cauza calomniilor false ale adversarilor politici care se tem de ea sabotează un interes vital al statului Israel. Nu avem atât de mulți prieteni în Europa încât să putem renunța la cei care ne întind mâna și ne susțin fără rezerve poziția noastră. Faptul că acest partid are poziții clare împotriva antisemitismului și în favoarea perpetuării studiilor despre Holocaust - contrar a ceea ce se spune despre ele - are o greutate enormă."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE