ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Geoană se delimitează de Vanghelie printr-o minciună. N-a vorbit cu el de 15 ani, dar în 2015 fondau un partid împreună! (P)

Postat la: 14.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mircea Geoană continuă să alimenteze spațiul public cu minciuni, în încercarea sa disperată de a se desprinde de Marian Vanghelie. Fostul edil al Sectorului 5 este unul dintre susținătorii candidaturii lui Geoană, așa cum reiese din niște înregistrări audio făcute publice și în care Vanghelie spune că a strâns inclusiv semnături pentru prezidențiabil.

Mircea Geoană spune că nu a mai vorbit cu Vanghelie de 15 ani, însă acum 10 ani erau excluși împreună din PSD, iar în anul următor, înființau un partid - PSDI.

"Eu înțeleg că este campanie electorală și înțeleg că există o încercare de a asocia numele meu cu persoane cu care am avut o relație acum 15 ani. N-am mai vorbit cu dl Vanghelie de mai bine de 12 ani, nu a existat niciun fel de contact între mine și domnia sa, niciun fel de mesaj din partea mea către dl Vanghelie și niciun fel de asociere a mea și a campaniei mele cu aceste conversații", a declarat Mircea Geoană, potrivit gândul.ro.

Chiar dacă am presupune că Mircea Geoană nu a mai discutat cu Marian Vanghelie de la momentul ruperii partidului înființat de cei doi, adică 2015-2016, nu sunt mai mult de 8 ani. Dacă ar fi să ne luăm după datele invocate de Geoană, asta ar însemna ca cei doi să nu-și mai fi vorbit din 2010-2012. În acest caz, se impune întrebarea: cum au pus bazele unui partid după 2015, dacă cei doi nu aveau niciun fel de relație.

Relația "care este"... una cu istorie

Mircea Geoană și Marian Vanghelie nu sunt deloc străini. Cei doi au o relație lungă, de zeci de ani. Vanghelie a fost unul din liderii de partid cu influență, inclusiv în perioada când Mircea Geoană conducea PSD.

Cei doi au rămas în relații bune și după excluderea din PSD. Întâmplător sau nu, cei doi au fost excluși din partid în aceeași zi, în toamna anului 2014, după ce ar fi încercat să pună la cale un puci împotriva conducerii de la vremea respectivă. Datele arată, din nou, că și în 2014 cei doi aveau o relație apropiată.

Insuccesul politic a lui Geoană și Vanghelie

Ba chiar mai mult, Geoană și Vanghelie și-au încercat norocul și cu un partid nou, partid condus de Mircea Geoană și al cărui președinte executiv era Marian Vanghelie.

La momentul respectiv, Oana Niculescu-Mizil, partenera de viață a lui Vanghelie, și Ana-Maria Cătăuță, consiliera lui Geoană, au înregistrat la OSIM marca „Partidul Social Democrat Independent".

Fără niciun succes, cei doi au abandonat proiectul, însă nu și relația de prietenie.

Cadouri de zeci de mii de euro

Relația dintre cei doi a trecut la un alt nivel, unul personal, având în vedere că familia Geoană primea cadouri de zeci de mii de euro din partea familiei Vanghelie.

Mircea Geoană a primit cadou trei ceasuri de lux de la Marian Vanghelie, în perioada 2008-2009, cu ocazia unor zile de naștere sau onomastice: două ceasuri Vacheron Constantin și unul Glashutte, model Panomatic Crono, care costă, fiecare, în jur de 40.000 de dolari, susțineau procurorii DNA, informație confirmată de cei doi.

Vanghelie, printre susținătorii lui Geoană

În spațiul public au apărut mai multe stenogramele din care reiese clar că Marian Vanghelie îl susține și ajută pe Geoană și în campania actuală pentru alegerile prezidențiale. Vanghelie vorbește cu subiect și predicat despre aportul său în campania lui Geoană și jocurile de putere pe care le pregătește:  "Îl știu cum știu chiloții de pe mine".

"M.VANGHELIE: Știi cât m-au costat doar semnăturile? Te întreb așa? E p**a 300 de mii de euro. Adică doar așa (...)

"M.VANGHELIE: Mi-a zis: «Nu vreau să ne vedem decât 2 minute, unde, când spun eu». I-am zis că nu vorbesc cu Cătăuţă. Cu doamna accept să vorbesc, dar restul? N-am cu cine să vorbesc. (...)

"M.VANGHELIE: PSD partidul... Dar noi, partidul, independent Geoană: „Noi îl susținem pe Mircea Geoană candidat."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE