Gabriela Firea, scrisoare deschisă pentru Nicușor Dan
Postat la: 23.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, îl provoacă pe actualul primar general, Nicușor Dan, la o dezbatere publică. Într-un mesaj postat pe contul său de socializare, senatoarea PSD spune că acceptă orice invitație de a participa la dezbaterile electorale, dar doar dacă participă și Nicușor Dan.
În plus, candidata PSD la fotoliul de edil afirmă că a refuzat în 2020 să participe la o confruntare cu Nicușor Dan din cauza campaniei de manipulare și atacurilor repetate la adresa sa. Firea amintește de incidentele din dezbaterea în care a participat alături de Nicușor Dan, în 2016.
Citiți mai jos mesajul Gabrielei Firea:
"Accept orice invitație, din partea societății civile, a televiziunilor sau a radiourilor, de a participa la o dezbatere pentru viitorul Capitalei! Am o singură condiție, să fie prezent și actualul primar general!
Este datoria mea de candidat și fost primar general să-mi prezint programul, să spun ce vreau să fac, să reamintesc ce realizări am avut și să răspund tuturor acuzațiile care mi-au fost aduse în ultimii patru ani.
Cred, însă, că aceasta este, în primul rând, o datorie și a actualului primar general!
În 2016, am participat la toate dezbaterile. M-am comportat mai mult decât civilizat. Actualul primar general, candidat la vremea respectivă, a venit în dezbateri însoțit de oameni care m-au jignit, umilit, care nu au respectat regulile, cadrul, decența.
Acesta a fost motivul principal pentru care în 2020 m-am ferit să fiu, din nou, victima celor care țipau în emisiuni, vorbeau peste mine, proferau amenințări. Știm cu toții cum s-a desfășurat campania în urmă cu patru ani, sub semnul urii dezlănțuite, a minciunii, manipulării și scandalurilor provocate.
În orice dezbatere, eu și colegii mei vom fi, ca de fiecare dată, cu bun simț, decență, vă vom asculta, nu vă vom întrerupe.
Cu această ocazie, îi transmit următoarele gânduri domnului primar general.
Scrisoare deschisă ,
În atenția Primarului General al Capitalei, domnul Nicușor Dan,
Domnule Nicușor Dan, v-ați depus candidatura, declarând: „cel mai important din campania asta, dincolo de șosele, conducte și cele care țin de viața completă a bucureștenilor, va fi o luptă de valori, o luptă între oameni care doresc pur și simplu respectarea legii, care își doresc funcționarea instituțiilor."
Aveți dreptate.
Vă invit să discutăm direct, într-o dezbatere în fața bucureștenilor, chiar despre aceste valori: despre respectarea legii și despre instituții funcționale.
Schimbarea discuției din planul realizărilor administrative, unde aveți explicații mai complicate de dat, spre discuția despre valori, chiar vi se potrivește, la prima vedere.
În definitiv, ați și câștigat o dată, în 2020, când ați fixat o țintă falsă - „caracatița Firea" și o altă „luptă de principii".
Trei ani mai târziu, ați recunoscut public, că oamenii „caracatiței" sunt în primăria pe care o conduceți și chiar au promovat concursurile pentru posturile respective, deci sunt pregătiți pentru aceste funcții.
Să nu vorbim, deci, despre administrarea Bucureștiului, ci despre valori, despre respectarea legii și instituții care funcționează.
Să vorbim despre cum respectați legea când, cu bună știință, amânați numirea pe post a directorilor de teatre și, în mod ilegal, - cum ați și recunoscut public - păstrați interimate mai lungi de termenul legal?
Nu cumva, încălcați legea și astfel și una dintre valorile pe care le susțineți, când declarați că numirea nu este o „urgență", după 3 ani și jumătate?
Sau de fapt, nici nu contează pentru dvs., pentru că vă bazați, așa cum și spuneți mereu, că cei care vă susțin, vor vota anti-PSD, oricât i-ați dezamăgi?
Să vorbim despre cum susțineți funcționalitatea instituțiilor, când puneți presiune pe un angajat al poliției locale să dea o amendă altfel decât prevede legea? Cumva așa-zisul „obiectiv instituțional" era de fapt o diversiune, o „amenda istorică" menită doar să producă știri?
Chiar cred că merită să discutăm despre cum susțineți funcționarea primăriei și de ce instituțiilor care funcționează în directa dumneavoastră subordonare le-a luat 35 de ore să reacționeze public într-o situația extrem de gravă, cum s-a întâmplat în cazul Ana Oroș?
Ce valori și principii susțineți atunci când, întrebat de un jurnalist, simplu și concret, ce ați făcut pentru a respecta promisiunea din programul din 2020 că „din cartiere în centrul Bucureștiului se va ajunge în 25 de minute", prima reacție este să râdeți și să driblați răspunsul, întrebând dacă promisiunea celor 25 de minute a existat într-adevăr?
Din toate aceste motive și multe altele, este mai ușor să pretindeți că susțineți „principii", decât să explicați de ce nu ați făcut ce ați promis pentru „șosele, conducte și cele care țin de viața completă a bucureștenilor".
Problema, domnule primar general, este că recunoscând că încălcați principiile pe care pretindeți că le apărați, faceți așa-zisul „rău cel mic", din ce în ce mai mare. Și greșiți cu bună știință și alimentați dezamăgirea oamenilor în față lucrurilor concrete care pot fi făcute și care nu se mai întâmplă.
Dar despre toate acestea, putem vorbi față în față, chiar pe subiectele care vă fac să credeți că aveți votul „ANTI" în buzunar și este de ajuns să fluturați „lupta pentru principii" pentru a-i asmuți suficient pe oameni, încât să uite ce ați promis să faceți concret pentru administrarea Capitalei."
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Există bani care ar putea fi ai tăi: 10 lucruri pe care nu știai că ChatGPT le poate face
Majoritatea oamenilor se limitează la utilizările de bază ale ChatGPT. Îl folosesc pentru postări pe rețelele sociale și schițe de e-mailuri, adresează întrebări simple și primesc răspunsuri simple. Renunță după câteva încercări. Dar potențialul de productivitate este imens, iar cu câteva idei ingenioase poți face mult mai mult.
-
Bătălia pentru Arctica! După Groenlanda, SUA vrea să preia o fostă bază norvegiană subterană: Locaţia vorbeşte de la sine
Donald Trump, care preia funcţia la 20 ianuarie, a descris controlul SUA asupra Groenlandei, un teritoriu danez semi-autonom, drept o „necesitate absolută". De data aceasta, Marina SUA dorește să se întoarcă la o fostă bază a Marinei Regale Norvegiene, care ar putea servi drept punct de sprijin convenabil pentru operaţiunile submarine din Arctica, arată War Zone.
-
Adoratorii de femei voluptoase care vânau uriași ai Epocii de Gheață. Ce moștenire genetică ne-au lăsat după 32.000 de ani
Primii oameni moderni care au trăit în Europa erau extrem de înalți și au lăsat în urmă, pe lângă moștenirea genetică, numeroase statuete enigmatice cu femeie voluptoase și arme cu ajutorul cărora vânau uriași ai Epocii de Gheață.
-
Giganticele râuri din cer. Un fenomen atmosferic foarte puțin cunoscut în România, care uneori produce inundații catastrofale
Râuri nu există doar la sol, ci și în atmosferă, iar meteorologii vorbesc despre „râuri atmosferice", practic despre benzi de mii de kilometri lungime, care conțin foarte multă apă ce aduce ploi record în diverse locuri de pe Terra. Cum iau naștere aceste întinse râuri cerești? De ce sunt puțin cunoscute în România și cum le schimbă clima tot mai caldă?
-
Panică în industria IT; Ce tăieri salariale vor fi în anul 2025
În România anului 2025 vor exista ajustări salariale, în sens negativ, în anumite domenii, respectiv posturi. Zona IT este prima "bântuită" de austeritate, un domeniu privilegiat de guvern, până de curând, prin scutirea plății unor impozite.
-
Cercetătorii au descoperit de ce tot mai mulți oameni fac cancer. Pe primul loc nu e mâncarea de proasta calitate asa cum se credea
În urma unei revizuiri ştiinţifice ample, cercetătorii afirmă că au identificat o cauză pentru mai multe tipuri de cancer, pentru care nu există explicaţii genetice sau legate de dietă şi stilul de viaţă.
-
Românii pot călători în SUA fără viză - Dar cât costă de fapt să ajungi în America. Nu mai punem cat cheltuiesti cu masa si casa
Din 31 martie 2025, cetățenii români vor putea călători în Statele Unite ale Americii fără viză, după includerea oficială a României în Programul Visa Waiver. Decizia a fost anunțată de Secretarul american pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, în consultare cu Secretarul de Stat, Antony Blinken, consolidând parteneriatul strategic dintre cele două țări.
-
Serviciile de informații occidentale avertizează asupra unei posibile amenințări devastatoare din partea Rusiei
Serviciile de informații occidentale avertizează asupra unei posibile amenințări din partea Rusiei: o armă electromagnetică capabilă să reproducă efectele devastatoare ale fenomenului Carrington din 1859.
-
Incendiile din California se intensifică. Sunt grav amenințate zonele Brentwood și Bel Air
Pompierii încearcă totul pentru a preveni ca cel mai mare dintre incendiile mortale care amenință Los Angeles să se răspândească într-unul dintre cele mai exclusiviste cartiere ale orașului, relatează BBC.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
- 3.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 4.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
- 5.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 6.Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
- 7.Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
- 8.„Președintele Iohannis devine o vulnerabilitate pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei"
- 9.Mandatul Președintelui României încetează de drept în 21 decembrie 2024, nici o clipă peste ora 00:00!
- 10.Lovitură pentru Guvern chiar înainte de ședință: Ordonanța de austeritate are aviz negativ de la Consiliul Economic și Social
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu