Gabriela Firea ii adresează o Scrisoarea deschisă lui Nicușor Dan (P)
Postat la: 02.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Domnule primar general, Nicușor Dan, este a două oară când vă scriu pentru a vă chema la o dezbatere despre ce am făcut fiecare la Primăria Capitalei, o dezbatere pe care toți bucureștenii o așteaptă.
V-am cerut în mesajul anterior să discutăm chiar despre ce ați declarat la lansarea candidaturii, despre „valori, respectarea legii și instituții funcționale".
Acum, vă solicit să discutăm tot despre ce spuneți dvs., despre obstacolele pe care le-ați întâlnit și cum argumentați nerealizarea lucrurilor pe care le-ați promis acum 4 ani.
Nu datoria a împiedicat dezvoltarea capitalei, ci stilul de a conduce și de a comunica cu oamenii, de a acționa și a decide. Prin toate acestea v-ați dovedit liderul unei echipe care a stat...pe timpul bucureștenilor.
Acum câteva zile, vorbind despre eșecul de a extinde parcările, ați spus: "cu parcările, nu e să trimiți o racheta în cosmos, e o chestie care necesită un management pe care nu l-am avut, ce să mai...".
Domnule primar, sunteți serios? Care management v-a lipsit, chiar al dumneavoastră?
Afirmați, într-o discuție publică, pe 15 mai, că unul din motivele din cauza căruia n-ați reușit să faceți mai mult, a fost că nu ați putut să vă creați o echipă de colaboratori: „ce n-a ieșit în mandatul asta, a fost să conving oameni să vină în primărie, am invitat 100 de oameni...".
Cum să fie oamenii motivați să vină lângă dvs., când nu răspundeți la telefon nici măcar oamenilor din actuala echipă, cei care v-au susținut să câștigați, să nu-i mai amintesc pe cei din echipa adversă.
Comunicarea cu primarii de sector nu a existat și a fost una dintre cele mai defectuos îndeplinite responsabilități pe care le-ați avut ca manager.
Spuneați, vrând să descrieți „lupta" dvs. cu administrația, că este „un context în care oamenii nu se ajută între ei, sunt tot felul de lucruri subterane, că asta este administrația publică, într-o limbă necunoscută".
Problema cea mai mare este că nici măcar nu vorbiți despre problemele reale ale administrației, ci construiți o poveste cu aluzii, pe ideea că administrația este „bau-bau", chiar adversarul ascuns al dorinței dvs. de a înainta. Administrația are nevoie de un bun manager cu mână forte, însă, și dacă ați avea aparatul administrativ perfect, la fel ați decide și ați acționa.
Cum puteți justifica nerealizarea programului dvs. pentru trafic, spunând despre promisiunile din campanie: „când am spus lucrurile astea, aveam informații parțiale"?
Cum poate un om cu experiența dvs. - activ din 2006 în dezbaterea despre administrația Bucureștiului, candidat pentru Primăria Capitalei în 2012, în 2016 și care în 2020 avea susținerea USR și PNL, două partide mari care aveau consilieri generali și locali cu experiență directă în administrarea Capitalei - să declare că a fost „semi-realist" când a venit la primărie?
Arată asta cumva că programul de campanie a fost scris fără nicio bază, și odată ajuns la Primărie, v-ați gândit că oricum veți acoperi promisiunile, cu recunoașterea dulce-naivă a lipsei de realism?
Domnule primar general, nimic din ce spun aici nu este un atac. Puteați fi - mergând pe terenul pregătit în mandatul meu, 2016-2020 - un exemplu de bun primar și n-ați fost. Și dacă, prin minune, ați avea acel aparat administrativ perfect și acei colaboratori, așa cum vi-i doriți, la fel de încet v-ați mișca și acționa, la fel de greu ați colabora si comunica.
Pentru că, așa cum spuneți despre sine, într-o discuție publică pe 28 mai: „sunt ciufut și încăpățânat". Sunt acestea trăsături de bun manager? Răspunsul îl oferă timpul pierdut al bucureștenilor și declarațiile publice exasperate, din toți acești ani, ale celor cu care aveați datoria să colaborați.
Gabriela Firea
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.Cea mai tare teorie a conspiratiei legata de Calin Georgescu și ce rol are Klaus Iohannis in planul din umbra care a dezmembrat alegerile
- 3.Scenariu din USR: Demiterea conducerii SRI și judecarea lui Iohannis pentru înaltă trădare
- 4.Lui Iohannis îi arde de operatii estetice după ce a operat democratia anulând alegerile din România
- 5.Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
- 6.Marcel Ciolacu a aflat că nu va fi premierul desemnat de Călin Georgescu asa ca s-a decis s-o sprijine pe Elena Lasconi
- 7.Șoșoacă acuză că a fost forțată să îl susțină pe Georgescu: "Aici, pe fraierirea voastră, s-a bătut SIE cu SRI, Mossad cu CIA, MI5, FBI"
- 8.Andrei Pleşu se declară uluit de succesul lui Călin Georgescu: "Avem de-a face cu o mediocritate stupefiantă şi paralizantă!"
- 9.Traian Băsescu, sustinător fervent al Elenei Lasconi: "Călin Georgescu nu este omul Moscovei, el a fost finanțat din țară nu din străinătate!"
- 10.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu