Fratia Dreptei pentru locale nu a depasit nici macar faza pe declaratii. "Nu se pune problema sa negociem nimic pe coltul mesei"
Postat la: 07.07.2020 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Alegerile locale se vor desfasura pe 27 septembrie, iar formatiunile politice amintite nu s-au hotarat daca vor sa mearga impreuna sau separat in lupta impotriva fortelor de stanga.
Intr-o conferinta de presa care a avut loc duminica, 5 iulie, Claudiu Nasui, liderul USR in Bucuresti, a declarat ca este optimist cu privire la existenta unor "candidati anti-PSD comuni (cu PNL - n.r.) in toate sectoarele. Singura conditie, si este o conditie de bun simt, daca vrei o alianta anti-PSD sa fie anti-PSD, nu cerem ceva absurd, nu cerem ceva nerealist. Nu se poate ca formatiunea care a sustinut 'Fara penali in functii publice' sa sustina doua persoane, pe care le-am nominalizat zilele acestea, care au grave problemele pe partea aceasta", a spus Nasui.
Aceeasi declaratie a facut-o si Vlad Voiculescu, liderul PLUS in Bucuresti, care a sustinut ca "unitatea Dreptei se impiedica in doi apropiati ai PSD-ului" si ca daca PNL ar renunta la cei doi candidati, "negocierile pentru candidatii comuni se pot finaliza rapid".
"Cele mai mari piedici pentru candidaturi comune la Bucuresti sunt candidaturile potentiale ale domnilor Dan Cristian Popescu si Dan Croitoru", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook la data de 3 iulie 2020.
"Domnul Dan Cristian Popescu a strans o avere fabuloasa de cand lucreaza in primarie si are legaturi stranse cu PSD. Conduce Primaria Sectorului 2 din functia de viceprimar al domnului Toader, primar PSD. Si a format si coordonat majoritatea PSD-PNL in Consiliul Local sector 2.
Domnul Dan Croitoru, de asemenea, s-a afirmat prin faptul ca a fost un mare sustinator al domnului Vanghelie (PSD) in Consiliul Local sector 5. Astfel a devenit viceprimar si mana dreapta a domnului Vanghelie.
Fara astfel de candidaturi, negocierile pentru candidati comuni se pot finaliza rapid. Punem doar conditii de bun simt. Genul acesta de candidati nu sunt "adversari ai PSD, dimpotriva s-au dovedit a le fi prietenii lor buni si loiali.", mai scrie Vlad Voiculescu.
In fapt, desi cei doi lideri sustin ca se poate vorbi de o alianta, la data de 26 iunie, Vlad Voiculescu si Claudiu Nasui au prezentat cei sase candidati pe care USR-PLUS i-a desemnat pentru sectoarele din Bucuresti: Clotilde Armand - Sectorul 1, Radu Mihaiu - Sectorul 2, Ana Ciceala - Sectorul 3, Simona Spataru - Sectorul 4, Alexandru Dimitriu - Sectorul 5 si Alexandru Gadiuta - Sectorul 6.
"Acesti candidati sunt singurii candidati care au rezultat intr-un proces democratic din interiorul USR-PLUS", a declarat Vlad Voiculescu, in cadrul conferintei de presa.
Dan Barna sustine ca cei sase candidati pentru primariile de sector, nu candideaza pentru functiile de primari.
Dan Barna, a declarat la date de 30 iunie ca "negocierile sunt deschise, desi USR-PLUS isi anuntase deja candidatii.
"Candidatii pe care noi ii propunem, nu ii propunem cu eticheta de primar, unii pot sa fie viceprimari, city manager, exista solutii, toata aceasta negociere cu Ludovic Orban - tocmai asta incercam, sa construim un scenariu, o alternativa, in care bucurestenii sa regaseasca o speranta de credibilitate, pentru ca ce propune PSD se vede in orice colt al orasului", a sustinut Dan Barna, invitat in studioul Digi24.
Afirmatile liderului USR contrazic discursurile celor sase candidati din timpul conferintei de presa:
Alexandru Gadiuta: "Sunt viitorul Primar al Sectorului 6. Iubesc Sectorul 6, m-am nascut si crescut aici, aici este casa mea."
Ana Ciceala: "Voi fi primarul care pentru prima data dupa 1989 va construi paduri urbane in Sectorul 3."
Alexandru Dimitriu: "Este momentul sa avem o administratie locala pe bune, asta imi doresc sa fac in calitate de primar si e momentul ca oamenii buni de la USR-PLUS sa conduca Sectorul 5."
Clotilde Armand: "Era greu de imaginat ca voi fi astazi candidatul pentru Primaria Sectorului 1 (...) In 2016 am fost candidatul USB pentru Primaria Sectorului 1 pentru ca am zis ca nu putem sa fim spectactori la ce se intampla. Am pierdut in 2016 alegerile, dar am castigat increderea voastra."
USR, pisica lui Schrodinger din politica - nu negociaza si negociaza, in acelasi timp
Daca la data de 30 iunie, Dan Barna sustinea ca negociere sunt deschise si ca priveste cu optimism varianta in care se poate face o alianta si la nivel de sectoare, la data de 17 iunie, liderul USR spunea pentru RFI ca "nu mai putem continua cu acest tip de targuiala, care ignora orice principiu minimal."
"Deci ideea e ca reluam persoane si personaje care au fost in zona PSD sau care au votat ani de zile cu PSD, daca vorbim de consilieri si de liste comune si spunem OK, batem palma si mergem toti impreuna, intr-o mare veselie nu este una pe care USR sa poata sa o sustina", afirma Dan Barna.
Aceleasi mesaje mixte veneau si de la cei doi lideri USR-PLUS din Bucuresti.
Daca in luna iulie Vlad Voiculescu si Claudiu Nasui vorbesc cu optimism despre posibilitatea ca USR si PNL sa aiba liste comune pentru sectoare, in data de 16 iunie, Voiculescu si Nasui au lansat un mesaj in comun in care scriau ca: "Nu se pune problema sa negociem nimic pe coltul mesei, iar de liste comune nici nu poate fi vorba".
"Vedem astazi declaratiile unui lider liberal care vorbeste despre impartirea listelor intre USR PLUS, PNL si PMP. Totul sub aceeasi placa repetata de 30 de ani:
. Este o placa obosita. Si e prea putin. Am investit prea mult in anii astia ca sa scapam doar de PSD. Asta e valabil pentru toti cei care au iesit sa protesteze in toata tara si pentru toti cei care au patimit cu adevarat de pe urma nemerniciei PSD. Stim ca si in PNL sunt cativa care gandesc la fel, nu lor ne adresam aici, ci tuturor celorlalti: Nu mai tine cu chemarile la oaste impotriva PSD, cand voi recrutati primari de la ei. Schimbatul de tricouri, geci si intre partidele voastre si PSD e un sport prea vechi", afirmau Voiculescu si Nasui.
USR, recuteaza politicieni de la PNL, in timp ce-i acuza pe liberali ca recruteaza primari de la PSD
In data de 18 iunie, la doua zile dupa ce cei doi lideri USR-PLUS au afirmat ca nu vor sa faca negocieri cu PNL pentru ca "recruteaza primari" de la PSD, asa cum s-a intamplat in Iasi unde fostul PSD-ist Mihai Chirica a fost desemnat candidat din partea PNL, tot la Iasi, USR-PLUS anunta ca deputatul PNL, Marius Bodea, va fi candidatul Aliantei pentru Presedentia Consiliul Judetean.
"Astazi sloganul #OSinguraEchipa incepe sa devina realitate. Am cumpanit foarte mult aceasta decizie - de a-mi asuma candidatura din partea Aliantei USR-PLUS la Presedintia Consiliului Judetean Iasi si de a sustine cu toate fortele mele candidatura lui Cosette Chichirau la Primaria Municipiului Iasi. Si am hotarat sa construim aceasta echipa! (...)Sunt increzator ca impreuna cu Cosette si echipa USR-PLUS vom depasi decalajele care ne separa de vestul tarii", a declarat Marius Bodea.
USR-PLUS le-a promis alegatorilor "oameni noi in politica" si "fara penali in functii publice", dar l-au adus in partid pe Marius Bodea care in august 2014, la inaugurarea unei noi piste a aeroportului Iasi, unde Bodea era director, ii multumea lui Relu Fenechiu "parintele acestui proiect", care la acel moment era in inchisoare, condamnat in dosarul Transformatorul.
De altfel, directorul Aeroportului Iasi a citit, la acea ceremonie, un mesaj trimis de Relu Fenechiu.
Marius Bodea nu e prima "exceptie" de la traseism politic pe care USR a facut-o. In martie 2020, pe listele USR pentru Consiliul general al Capitalei au aparut doua nume: Ariel Chis si Andrei Rigu, fosti PSD-isti.
"Da, stiam. O parte din colegii mei au aflat acum, cei care nu cunosteau informatia. Sunt in partid dinainte sa fi fost eu membru in USR. Sunt printre primii oameni care au intrat in USR, chiar in perioada de inceput, a lui Nicusor Dan. Sunt oameni care, intr-adevar, in perioada de studentie au facut parte din PSD. Au anuntat lucrul acesta de la bun inceput. In momentul in care au intrat in partid, la alegerile din 2016, nu au candidat. Noi avem acele criterii de integritate care spun ca trebuie sa nu fi fost in conducerea unui alt partid. Si nu a fost niciunul dintre ei in conducere. Dupa care, sa fi avut o perioada de doi ani, sa nu mai fi desfasurat activitate politica. Sunt oameni care muncesc de ani de zile in USR si au primit votul colegilor", a precizat Barna, intr-un interviu pentru Europa FM.
USR negociaza, dar si ataca
Atat Dan Barna, cat si Ludovic Orban sustin ca negocieriile sunt inca deschise. Ludovic Orban a declarat sambata, 4 iulie, ca faptul ca USR isi lanseaza candidati proprii la sectoarele Bucurestiului in alegerilor locale "nu este un semn de intelepciune". Premierul, invitat la Digi24, a mai spus: "Mi-as dori, ar fi bine sa mergem impreuna, daca nu se poate, nu e nicio problema".
"Oricum adversarul nostru politic este PSD-ul si tot ce va depinde de Partidul National Liberal pentru a elibera Bucurestiul de incompetenta si coruptia impuse de PSD, noi o vom face.", a sustinut Ludovic Orban.
Replica a venit de la liderul PLUS Bucuresti, Vlad Voiculescu, care sustine ca PNL nu poate castiga singur alegerile in Capitala.
"Am vazut ca Ludovic Orban face apel la intelepciune. Credem ca intelepciune este ceva diferit de a declara public ca suntem transparenti si a imparti Bucurestiul ca pe o roata de cascaval. Credem ca intelepciune nu inseamna sa pretinzi ca poti castiga alegerile singur, atunci cand in ultimii 15 ani nu ai depasit niciodata 15% si asta este cazul PNL.", a precizat Vlad Voiculesc, duminica, 5 iulie, intr-o conferinta de presa.
Rares Bogdan a intrat si el in razboiul declaratiilor, acuzandu-i pe cei de la USR ca nu il sustin pe Nicusor Dan "asa cum o facem noi pentru ca noi ne-am dovedit maturi."
La data de 1 iulie 2020, PNL a lansat programul de relansare economica. Surse Digi24 au sustinut ca liderul formatiunii, Dan Barna, a fost deranjat ca liberalii nu l-au invitat la evenimentul de lansare, in prezenta lui Klaus Iohannis, unde a fost prezentat Planul de Relansare Economica a Romaniei.
Ulterior, mai multi lideri USR au atacat dur masurile Planului propus de PNL-isti. Deputatul USR Claudiu Nasui a spus despre Planul de Relansare Economica propus de Guvernul Orban ca este "o salata plina cu scheme de subventii din banii contribuabililor, combinata cu vesnica ciorba reincalzita a "investitiilor" in prag de alegeri".
"O avalansa de subventii si o colectie de ganduri bune si sperante fara o sursa de finantare clara. Am socotit rapid ca sunt masuri de aproximativ 125 miliarde de euro. E neclar DE UNDE vin banii astia. Mai lipsea la final, vorba Catavencilor, "si vara o sa vina la noi elvetienii sa ii angajam la coasa si la strans fanul", spune Ionut Mosteanu.
"Planul de relansare economica al Guvernului. Subventii + idei vechi si un pic de populism. Pe banii cui?", a scris Barna pe Facebook.
"Pe scurt - hartia suporta orice - slide-urile sunt frumoase, dar intentia de reforma structurala nu exista si, daca rezervorul de cadre e partidul, e clar ca nici nu prea are cu cine dl. Orban", a mai afirmat deputatul USR, Catalin Drula
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 3.Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
- 4.De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
- 5.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
- 6.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 7.Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
- 8.„Președintele Iohannis devine o vulnerabilitate pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei"
- 9.Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
- 10.Mandatul Președintelui României încetează de drept în 21 decembrie 2024, nici o clipă peste ora 00:00!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu