Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Florin Roman propune masuri severe pentru cei care nu respectă carantina. Ce sancțiuni le pregătește

Postat la: 21.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liderul deputaților liberali, Florin Roman, propune spre adoptare, în Parlament, un amendament la Ordonanța de Urgență adoptată de Guvern pentru susținerea economiei, al cărui scop este responsabilizarea angajaților aflați în șomaj tehnic. El și-a prezentat intențiile într-o postare pe Facebook.

„Măsurile de protecție ale salariaților disponibilizați trebuie însoțite obligatoriu de responsabilitate, în special în ceea ce privește respectarea condițiilor de carantină sau izolare la domiciliu, dacă acestea sunt dispuse în cazul lor. Încetarea dreptului la indemnizație intervine în momentul încălcării acestor reguli și se stabilește de autoritățile competente în verificarea lor. OUG privind alocarea indemnizației de 75% a fost publicată în Monitorul Oficial și intră în dezbaterea Parlamentului, a postat Florin Roman.

Guvernul a anunțat că va plăti indemnizațiile de șomaj tehnic firmelor a căror activitate a fost suspendată din cauza pandemeii de coronavirus și care au obligate să-și trimită angajații acasă pentru o perioadă determinate, până la finalul stării de urgență. Valoarea indemnizațiilor va fi stabilită la 75% din salariul de bază corespunzător, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE