Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Florin Roman, deputat PNL: Șoc și groaza - nu mai sunt bani pentru PNDL

Postat la: 21.06.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman: "In calitate de președinte al Comisiei de Administrație Publica din Camera Deputatilor, am fost informat ca săptămâna viitoare, MDRAP urmează sa transmită notificări către primarii, prin care anunța ca banii pentru Programul National de Dezvoltare Locală sunt aproape epuizați la mijlocul anului. Mai exact, vorbim de o notificare in care se spune alb pe negru ca a fost atins procentul de 80% din totalul creditelor de bugetare, pentru PNDL, alocate in acest an. Adică s-a ajuns la fundul sacului și nu mai sunt bani pentru lucrarile in executie. Solicitarea MDRAP de suplimentare a sumelor s-a lovit de zidul numit, Eugen Orlando Teodorovici care a repartizat doar 25% din ce a cerut Ministerul Dezvoltării pentru anul 2019. Gestul pare premeditat, având in vedere ca un draft de HG in acest sens este întocmit încă din luna aprilie. Decizia deblocării celor peste 15000 de proiecte derulate pe PNDL 1 și 2 sta in pixul lui Teodorovici, care folosește argumentul financiar și in jocul politic de la congresul PSD. Mesajul transmis primarilor PSD este simplu: "Votați cu mine la congres va dau bani, nu ma votați, nu primiți bani!".

PNL a atras atenția in nenumărate rânduri ca PNDL este un instrument util administrației publice locale, atât timp, cât modalitatea lui de aplicare se tine departe de jocuri politice. Am mai spus ca sumele alocate pentru anul in curs nu vor fi suficiente. Sper ca ministrul Teodorovici sa înțeleagă ca desele lovituri aplicate primăriilor, mai întâi prin așa-zisa revoluție fiscală care a tăiat bugetele locale, apoi prin trecerea cheltuielilor sociale, in totalitate in sarcina autorităților locale, nerespectarea angajamentelor asumate pentru primele 3 luni ale anului, este deja prea mult. Blocarea celor circa 15000 de santiere, alimentări cu apa, canalizări, poduri, podețe, străzi interioare, in mijlocul anului ar însemna un faliment total al PNDL. Proiectele începute nu pot fi finalizate din bugetele locale mai ales in conditiile existentei contractelor de finantare cu conditii clare, pentru ca acum toți banii merg in partea socială.

Solicit primului-ministru Viorica Dancila, chemarea urgentă la ordine a ministrului de finanțe și deblocarea finantarii investițiilor! Altfel, doamna prim-ministru veți rămâne in istoria României ca fiind premierul care a pus cruce PNDL, premierul care a lăsat țara in noroaie! Nu va jucati cu focul! PNL solicita ca degraba,inainte de rectificarea bugetară, guvernul sa se țină de cuvântul dat primarilor și sa nu blocheze investițiile începute sau in curs de finalizare.", a mai afirmat Florin Roman, care este si vicepresedinte PNL.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE