Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Florin Citu, desemnat prim-ministru: "Voi face tot ceea e posibil pentru a avea o guvernare stabila si de durata"

Postat la: 22.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut o declaratie de presa, marti, la ora 19.00 in care a desemnat premierul, la finalul consultarilor de la Palatul Cotroceni, in persoana lui Florin Cîțu. Cu acest prilej a felicitat majoritatea formata prin coalitia de dreapta pentru "negocierile fructuoase".

"Saptamana trecuta, dupa prima runda de consultari, am spus ca este nevoie de inca cateva zile ca lucrurile sa se cristalizeze si s-au cristalizat. O coalitie formata intre USR-PLUS, PNL si UDMR a fost formalizata. Liderii s-au prezentat impreuna si au propus un candidat pentru pozitia de prim-ministru. Am decis sa il desemnez pe domnul Florin Citu pentru pozitia de prim-ministru", a precizat presedintele Iohannis.

Noul premier, Florin Citu, i-a multumit presedintelui si a facut si o promisiune. "Multumesc domnule presedinte, multumesc coalitiei de centru-dreapta pentru incredere. Vreau sa garantez ca voi face tot ceea e posibil pentru a avea o guvernare stabila si de durata. Rolul acestei guvernari e sa treaca cat mai rapid Romania prin criza de sanatate si sa asezam Romania pe picioarele ei sanatoase. Fiecare ministru va avea obiective clare care vor fi monitorizate trimestrial. Va asigur, domnule presedinte, de un parteneriat transparent si onest, pentru ca obiectivul este dezvoltarea Romaniei", a declarat Citu.

Presedintele Klaus Iohannis a felicitat marti, la consultarile cu partidele si formatiunile parlamentare, in vederea desemnarii unui prim-ministru, liderii PNL-USR PLUS-UDMR, pentru formalizarea coalitiei si pentru viteza demersurilor din parlament. Presedintele s-a intalnit simultan cu liderii celor trei formatiuni si cu premierul propus Florin Citu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE