Ședință importantă la Guvern: Marcel Ciolacu declară război total mafiei pădurilor
Postat la: 21.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Guvernul va aproba în şedinţa de joi un proiect de lege privind Codul Silvic. În baza proiectului de lege se reglementează înfiinţarea Registrului Forestier Naţional pentru evidenţa exploataţiilor forestiere, pentru evidenţa proprietăţilor din FFN (Fondul Forestier Naţional), pentru facilitarea prin modalităţi informatice a avizărilor şi raportărilor între diferite entităţi publice şi monitorizarea implementării serviciilor silvice.
Acelaşi proiect prevede constituirea Consiliului Naţional al Silviculturii (CNS) a cărei funcţionare se reglementează prin hotărâre a Guvernului. Principalul scop al CNS este urmărirea exercitării în condiţii de etică profesională şi respectarea standardelor profesionale de către personalul silvic. Proiectul privind Codul silvic reglementează clar obligaţiile şi drepturile proprietarilor de terenuri forestiere, diferenţia pentru micile (până la 10 ha) şi marile proprietăţi forestiere (peste 10 ha).
Prin acelaşi proiect se definesc serviciile ecosistemice ca obligaţia proprietarului de asigurare a condiţiilor pentru regenerarea pădurii, evitarea degradării pădurii şi promovarea regenerării naturale atunci când este posibil din punct de vedere tehnic. De asemenea, se instituie obligativitatea elaborării Normelor referitoare la provenienţa lemnului, provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund, precum şi cele privind provenienţa şi circulaţia materialelor lemnoase destinate consumului propriu al proprietarului.
Guvernul va adopta şi un proiect de lege pentru completarea Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală. Va fi aprobat şi un proiect de ordonanţă de urgenţă, pentru modificarea şi completarea OG nr. 15/2013 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru suportarea de la bugetul de stat a sumelor aferente reducerilor procentuale şi corecţiilor financiare aplicate pentru abaterile de la conformitatea cu legislaţia din domeniul achiziţiilor publice pentru Programul operaţional sectorial Mediu 2007-2013 şi pentru Programul operaţional Infrastructură mare 2014-2020.
"Prezenta ordonanţă de urgenţă reglementează suportarea de la bugetul de stat, cu încadrarea în prevederile bugetare anuale aprobate cu această destinaţie, a corecţiilor financiare şi reducerilor procentuale stabilite pentru contractele de achiziţie publică finanţate din Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027. Astfel, pentru contractele de achiziţie publică/contractele de achiziţie sectorială, încheiate de beneficiarii Programului Dezvoltare Durabilă 2021-2027, a căror procedură de atribuire a făcut obiectul verificării la nivel naţional, plata corecţiilor financiare şi a sumelor aferente reducerilor financiare va fi asigurată din bugetul de stat", se arată în nota de fundamentare a proiectului.
Printr-o ordonanţă de urgenţă se vor stabili unele drepturi specifice personalului Ministerului Apărării Naţionale şi a unor cheltuieli determinate de pregătirea şi executarea unor misiuni în afara teritoriului naţional, în vederea realizării şi menţinerii capabilităţii aferente achiziţiei Sistemelor de aeronave fără echipaj uman la bord Bayraktar TB2 şi a altor programe de înzestrare.
"Luând în considerare necesitatea urgentării reglementării unor drepturi specifice personalului de specialitate din structurile care vor avea în dotare sistemele de avioane fără pilot la bord Bayraktar TB2, în mod asemănător personalului care exploatează avioanele multirol ale Forţelor Aeriene, sistemele de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM) ori sistemele de instalaţii mobile de lansare rachete anti-navă (SIML), prin proiectul de act normativ se aigură un mod echitabil de acordare a drepturilor, similare celor acordate personalului faţă de care s-au recunoscut deja astfel de drepturi financiare, în cadrul altor programe de înzestrare aflate în derulare (tip "Guvern la Guvern") ", se precizează în nota de fundamentare a proiectului.
Executivul va aproba printr-o hotărâre indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Relocare, dezvoltare şi construire ansamblu medical nou Institutul Clinic Fundeni". Vor fi aprobaţi şi indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii care prevede construirea Arenei multifuncţionale C.S. Dinamo Bucureşti. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 854.573.000 de lei.
"Obiectivul de investiţii care face obiectul prezentului proiect va dispune, pe lângă stadion, de spaţii complementare pentru sport: sală box cu trei ringuri, sală haltere, sală judo şi lupte, cu un tatami judo şi două suprafeţe pentru lupte, sală gimnastică, fitness, sală scrimă - corp central; spaţii utilizate pentru amenajarea vestiarelor şi a altor spaţii conexe pentru personal - corp perimetral; spaţii pentru patru vestiare pentru zona de handbal/tenis şi pentru două vestiare pentru zona atletism; spaţii cantonament - amplasat în corpul perimetral; cantină şi amfiteatru", se arată în nota de fundamentare a proiectului.
Guvernul va aproba, prin hotărâre, instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea producţiei de opere audiovizuale pe teritoriul României. Un alt proiect de hotărâre prevede instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv dezvoltarea regională prin stimularea realizării de investiţii. Va fi aprobat, printr-o altă hotărâre, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Serbia privind cooperarea în domeniile educaţiei, ştiinţei, culturii, mass-media, tineretului şi sportului, semnat la Bucureşti, la 27 iunie 2022.
În analiza Guvernului se va afla şi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Va fi aprobat şi un memorandum privind relocarea în afara zonelor urbane a unor penitenciare, respectiv cele amplasate în Craiova, Brăila, Târgu Jiu şi Miercurea Ciuc.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.Cea mai tare teorie a conspiratiei legata de Calin Georgescu și ce rol are Klaus Iohannis in planul din umbra care a dezmembrat alegerile
- 3.Scenariu din USR: Demiterea conducerii SRI și judecarea lui Iohannis pentru înaltă trădare
- 4.Lui Iohannis îi arde de operatii estetice după ce a operat democratia anulând alegerile din România
- 5.Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
- 6.Marcel Ciolacu a aflat că nu va fi premierul desemnat de Călin Georgescu asa ca s-a decis s-o sprijine pe Elena Lasconi
- 7.Șoșoacă acuză că a fost forțată să îl susțină pe Georgescu: "Aici, pe fraierirea voastră, s-a bătut SIE cu SRI, Mossad cu CIA, MI5, FBI"
- 8.Andrei Pleşu se declară uluit de succesul lui Călin Georgescu: "Avem de-a face cu o mediocritate stupefiantă şi paralizantă!"
- 9.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 10.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu