Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












e 23 mai, CEDO va condamna România pentru nelegalizarea parteneriatului între persoane de același sex. Lobby-ul LGBT exulta deja

Postat la: 18.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe 23 mai, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) va pronunța o hotărâre în cauza ridicată de activiștii LGBT împotriva României, pe motiv că țara noastră nu recunoaște parteneriatele sau căsătoriile între persoane de același sex.

În proporție de 99,9%, CEDO va condamna România, urmând să emită o hotărâre conform căreia țara noastră va trebui să legifereze cumva parteneriatele între homosexuali și/sau lesbiene.

În acest caz există deja un precedent, petrecut în cazul Rusiei. Și în acea speță, CEDO a condamnat țara respectivă, pentru că nu a legiferat o formă de parteneriat între persoanele de același sex, după cum relata R3media la vremea respectivă.

Hotărârile Curții, însă, nu pot fi implementate decât de statele naționale. Altfel spus, Parlamentul României este cel care decide dacă va transpune în lege/legi, decizia CEDO.

Activiștii LGBT exultă deja. Asociația Accept, cea care a instrumentat cauza, a anunțat deja că pe 23 mai „CEDO va pronunța o hotărâre istorică privind familiile formate din
persoane de același sex".

De pe 23 mai, Parlamentul României, în care majoritatea este deținută de coaliția PSD-PNL, are două opțiuni: să ignore hotărârea CEDO, dar să respecte voința majorității românilor sau să facă invers.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE