ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




După ce a văzut revolta românilor de la Leeds, Diana Șoșoacă i-a scris lui Marcel Ciolacu: Ce îi cere eurodeputata premierului

Postat la: 22.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După ce a văzut revolta românilor din marea Britanie, de la Leeds, europarlamentarul S.O.S România Diana Iovanovici-Șoșoacă i-a trimis o scrisoare premierului Marcel Ciolacu.

Referitor la situația românilor din Leeds, Marea Britanie, ai căror copii au fost preluați de autoritățile britanice, încălcându-li-se dreptul de a fi anunțați și de a avea dreptul la apărare și cărora nu li s-a acordat prezumția de nevinovăție, vă solicit să luați măsurile care se impun, intervenind ferm pe lângă autoritățile britanice pentru redarea copiilor către familiile lor și repatrierea acestor familii în România.

Ca urmare a tulburărilor care au avut loc la Leeds și care au fost provocate de Poliția britanică prin preluarea forțată a copiilor, unul dintre minorii urmăriți de Poliție în urma incidentelor care au avut loc pe stradă a sărit pe geam de frică și a decedat astăzi în urma rănilor provocate de cădere. Această tragedie este inacceptabilă, iar cei care au provocat-o trebuie să fie trași la răspundere! Responsabilitatea acestui deces îl au autoritățile britanice care răpesc efectiv copiii din familiile lor!

De-a lungul anilor, cazurile de preluare a copiilor români au devenit o obișnuință periculoasă pentru că statul român nu îi protejează. Deja se nasc mai mulți copii români în afara granițelor țării decât în România și este inadmisibil că România niciodată nu își protejează cetățenii deși are această obligație.

Instituțiile statului român trebuie să își exercite atribuțiile în acest sens, mai ales că Legea 272/2004 instituie ca prioritară păstrarea copiilor în mediul familial, inclusiv la rude. De aceea statul român, în cazul în care există o posibilă formă de abuz împotriva copiilor, trebuie să facă tot ce îi stă în putință pentru a apăra interesul superior al copiilor și a-i salva pe copii, ducându-i în sânul familiilor lor. Este îngrijorător faptul că statele străine încearcă să preia copii românilor, copii care ajung în general la cupluri de același sex, lucru interzis în România, și tocmai pentru a preveni aceste abuzuri copiii trebuie păstrați în mediul familial, românesc, iar statul român trebuie să facă tot posibilul să îi repatrieze pe acești români și astfel să ne aducem o parte din diaspora acasă.

Precizez că grupul de români din Leeds este un grup credincios, aparținând cultului penticostal, ceea ce înseamnă că există o grijă deosebită pentru principiile familiale și pentru copii. Știm care sunt diferențe de educație și de apreciere între sistemul educațional românesc și cel din țările occidentale, așa încât, mai ales pentru că Marea Britanie nu mai este țară UE, MAE trebuie să se implice prin Ambasada română cu abnegație pentru a putea salva acești copii.

Vă solicit de aceea, domnule prim-ministru, să acționați de urgență pentru reîntoarcerea copiilor în sânul familiilor lor și pentru repatrierea acestor familii în România, dând astfel un semnal cancelariilor occidentale că România nu va mai tolera asemenea comportamente abuzive față de copiii români indiferent unde s-ar afla.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE