Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Discursul lui Donald Trump le-a dat fiori: Departamentul de Justiție al SUA amenintă că fostul presedinte poate fi dat în judecată pentru asaltul de la Capitoliu

Postat la: 03.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După deja celebrul discurs al fostului  presedinte, Departamentul de Justiție al SUA a decis că Donald Trump poate fi judecat într-unul dintre procesele legate de asaltarea Capitoliului pe 6 ianuarie 2021, potrivit NBC News și The New York Times.

Doi ofițeri de poliție a Capitoliului, cărora li s-au alăturat 11 membri democrați ai Camerei Reprezentanților, încearcă să-l tragă la răspundere pe Trump pentru rănile fizice și psihologice pe care le-au suferit în timpul revoltelor.

Procesul a fost intentat pe baza unei legi adoptate după Războiul Civil American, care permite despăgubiri în cazul în care funcționarii publici sunt împiedicați să-și îndeplinească atribuțiile prin forță, amenințări sau intimidare.

Trump le-a cerut în 2021 susținătorilor să „lupte ca naiba" pentru a împiedica Congresul să aprobe rezultatele alegerilor prezidențiale.

Un tribunal districtual a decis inițial că primul amendament din Constituția SUA nu poate justifica comportamentul lui Trump. În decembrie 2022, Curtea de Apel a cerut Departamentului de Justiție al SUA să-și exprime opinia.

Răspunsul venit joi prevede că discursul „care vizează incitarea la acte ilegale iminente" sau „capabil să incite astfel de acte" nu este protejat de Primul Amendament din Constituția SUA.

Discursul lui Donald Trump, care a starnit panica la Casa Albă si care a fost rapid cenzurat pe retelele Youtube si Facebook:

„Al treilea război mondial nu a fost nicicând mai aproape de a deveni realitate decât este acum! Trebuie să eliminăm corupția, trebuie să eliberăm America de globaliștii Statului Profund, de cei din Pentagon, din Departamentul de Stat și din Complexul militar-industrial.

Unul dintre motivele pentru care am fost singurul președinte american din ultimele decenii care nu a pus gaz pe focul războiului este tocmai faptul că am fost singurul care a respins sfaturile catastrofale ale generalilor, birocraților și ale așa-zișilor diplomați ai Washingtonului, care nu știu să facă altceva decât să ne bage în război, fără să aibă habar cum să ne și scoată.

Pentru zeci de ani, am avut la conducere aceleași și aceleași persoane, precum Victoria Nuland și alții ca ea, obsedați de a împinge Ucraina în brațele NATO. Nu mai zic despre cum Departamentul de Stat a susținut escaladarea conflictului din Ucraina. Acești oameni au căutat dintotdeauna să instaleze conflictul, așa cum s-a întâmplat și în cazul Irakului, dar și al altor regiuni din lume, iar acum suntem în buza celui de-al treilea război mondial.

Mulți oameni nu observă acest lucru, dar eu da și am avut dreptate în multe privințe. Nimic nu scuză cumplita și oribila invazie a Ucrainei, care a avut loc în urmă cu un an. Asta nu s-ar fi întâmplat dacă aș fi fost eu președinte! Trebuie să ne descotorosim de establishment-ul globalist și corupt care a lăsat în voia sorții fiecare dintre deciziile majore din politica externă decenii la rând! Aici este inclus și președintele Joe Biden în cazul căruia proprii oameni spun că nu a luat nici măcar o decizie bună în ceea ce privește relația SUA cu alte țări și în ceea ce privește gestionarea conflictelor.

Trebuie să înlocuim această administrație coruptă cu oameni care susțin interesele americane! Opoziția noastră este formată din propagandiștii războiului, în timp ce eu sunt președintele care livrează pacea! Conflictul din Ucraina poate fi stopat în 24 de ore odată instaurată o guvernare potrivită."

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE