ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Diana Șoșoacă nu poate candida: CCR a admis contestația împotriva candidatei SOS România la Președinția României

Postat la: 05.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Curtea Constituțională a României a admis sâmbătă contestația împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Decizia CCR este definitivă, în acest moment Diana Șoșoacă fiind exclusă din cursa prezidențială.

CCR a mai hotărât respingerea contestațiilor referitoare la candidaturile lui Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor. S-a menținut decizia de respingere a candidaturii lui Miron Cozma. Votul pentru candidatura lui Mircea Geoană a fost amânat.

Potrivit art. 31 din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, în cel mult 24 de ore de la înregistrarea candidaturii și a semnului electoral, candidații, partidele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțele politice, alianțele electorale și alegătorii pot contesta înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturilor sau a semnelor electorale, după caz. Contestațiile se fac în scris și se depun la Curtea Constituțională. Curtea Constituțională soluționează contestațiile în termen de cel mult două zile de la înregistrare. Hotărârile sunt definitive, se comunică de îndată Biroului Electoral Central și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Diana Șoșoacă, prima reacție după respingerea candidaturii: "Evreii au acționat împotriva României!"

Diana Șoșoacă, președinta partidului SOS România, reacționează la vestea respingerii candidaturii sale la Președinția României. „Nici măcar nu am fost citată. Este imposibil așa ceva. Nu știu nici măcar cum arată citația, ceea ce înseamnă că s-au încălcat grav toate drepturile procesuale. Solicit românilor să iasă în stradă! Așa ceva este inacceptabil. Singurul naționalist care putea să câștige aceste alegeri... Deci asta înseamnă că evreii au acționat împotriva României. Îi acuz pe evrei de implicare în procesul constituțional. Nu se poate așa ceva!", a declarat Șoșoacă, într-o transmisiune live pe Facebook.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE