Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












De ce ar vrea de fapt Iohannis ca motiunea sa treaca. Presedintele vs grupul baronilor liberali ai lui Orban

Postat la: 26.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Surse liberale afirma ca o bună parte din membrii PNL nu vor, in realitate, ca moțiunea de cenzură să treacă. O trecere a moțiunii de cenzură ar complica relația PNL-USR și l-ar forța pe Iohannis să negocieze cu Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu.

Nici Iohannis însuși nu dorește acest lucru și vrea să se țină departe de un scandal guvernamental. El preferă locul călduț din opoziție care-i oferă șansa de a lovi din plin în PSD. Pe de alta parte, candidatura Vioricai Dancila si posibilitatea de a ajunge in turul doi cu aceasta se poate petrece numai daca ea raamen la guvernare.

Există însă un grup de baroni locali PNL, ne spun aceleasi surse, care doresc să se instaleze la Guvernare. Ei sunt conduși de Ludovic Orban care știe că Iohannis dorește să-i ia partidul și să-l înscăuneze pe Rareș Bogdan președinte la PNL. De aceea, Orban înțelege că dacă nu preia acum guvernarea va fi tras pe linia moartă. Orban nu este o locomotivă electorală, câștigarea guvernării la masa verde este singura opțiune politică pentru ca el să supraviețuiască.

De aceea, și-a construit un grup de gherilă în PNL, cu ajutorul căreia să preia guvernarea. Scopul acestor liberali nu este de a-l ajuta pe Iohannis în alegeri. Vor să se instaleze în fruntea merindelor guvernamentale pentru a putea să-și tragă resursele necesare cât mai repede. Este singura lor șansă pentru supraviețuire politică. În acest demers, Orban este sprijinit inclusiv de oameni de afaceri puternici care țintesc cu precădere contracte bănoase cu statul.

Moțiunea de cenzură pentru care Orban se luptă este de fapt primul pas în instalarea unei familii de crimă organizată mascată în fruntea Palatului Victoria. Moțiunea nu va trece tocmai pentru că Iohannis nu dorește materializarea acestei situații câtă vreme el candidează pentru un nou mandat la Cotroceni. El vrea să evite scandalurile de corupție pe care un guvern mafiot Orban le-ar aduce cu sine.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE