Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












De ce a venit defapt Macron în România: Vom achiziționa echipamente de ultimă generație din Franța spune Vasile Dâncu

Postat la: 16.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a anunțat că a semnat cu omologul său francez Sébastien Lecornu o scrisoare de intenție privind cooperarea în domeniul înzestrării Forțelor Navale Române cu echipamente de ultimă generație, necesare îndeplinirii misiunilor la Marea Neagră.

Ministrul Apărării Vasile Dîncu s-a întâlnit în Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu cu noul ministru francez al forțelor armate, Sébastien Lecornu.

Cei doi miniștri au discutat despre cooperarea bilaterală, dar și în cadrul NATO și UE, despre noul concept strategic al NATO și deciziile care urmează să fie luate în perioada următoare, în cadrul reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO și la Summit-ul NATO de la Madrid.

De asemenea, s-a discutat despre situația de securitate regională în contextul războiului din Ucraina.

„Am mulțumit omologului meu pentru eforturile Franței, în calitate de națiune cadru, pentru constituirea grupului multinațional de luptă din România; este un demers extrem de valoros pentru securitatea întregii Alianțe", a transmis Vasile Dîncu.

Acesta a anunțat că a semnat împreună cu ministrul francez o scrisoare de intenție privind cooperarea celor două ministere ale apărării în domeniul înzestrării Forțelor Navale Române cu echipamente navale de ultimă generație, necesare îndeplinirii misiunilor la Marea Neagră.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE