Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












De ce a amânat Cîțu restricțiile pana duminică. Luni Bucureștiul trece de 7,5 cazuri la mia de locuitori și intră în vigoare "scenariul doi"!

Postat la: 26.03.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Aveam sa aflam si motivul pentru care premierul Florin Cîțu a decis ca noile restrictii sa intre in vigoare de duminica si nu de vineri. Asta ca bucurestenii sa se mai "bucure" de inca un weekend in semi-libertate. Pentru ca de luni, conform expertilor, rata de infectare va depasi 7,5 la mia de locuitori in Capitala, asa ca se va aplica "scenariul doi", cu restrictii extinse pe intreaga saptamana.

Joi, Bucureștiul avea o rată de infectare de 6,5 cazuri la mia de locuitori. Vineri, deja ajunsese la 6,67. Se poate calcula și pentru zilele următoare, tinand cont de cresterea zilnica si de noua metoda de calcul. Încidența este calculată în București la o populație de 2,2 milioane de locuitori. Astfel, pragul de 7,5 este atins când în 14 zile sunt 16.500 de cazuri adunate. De precizat că joi în Capitala au fost 2.171 de cazuri, cifra ce va intra in calcul incepând de duminică, iar vineri au fost raportate alte 1.286 de cazuri. Așadar, duminică rata de infectare va fi de 7,31 cazuri la mia de locuitori. Iar luni deja va fi ajuns la 7,56.

În România intră în vigoare noi restricții. Magazinele vor avea un program mai scurt, iar noi va trebui să fim în case mai devreme. Asta în funcție de rata de incidență a infectării cu COVID la 14 zile din localitatea în care trăim. Despre acest indice de care depind mobilitatea și programul nostru s-au spus multe în ultima perioadă, punându-se la îndoială, de la cel mai înalt nivel, acuratețea cu care el reprezintă realitatea. Cele mai importante noi restricții, anunțate oficial: se închid magazinele la 18:00 și se interzice ieșirea din casă după ora 20:00.

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a adus modificări modului de calcul de când a preluat postul. Mai întâi a decis ca în calcul să fie reintroduse focarele, decizie ce se aplică deja de o lună, din 26 februarie. Acum a adus o nouă modificare. Cele 14 zile sunt calculate la o diferență de 3 zile. Practic, vorbim de primele 14 zile dintr-un interval de 17 zile. De exemplu, pentru astăzi, 26 martie, rata de incidență este calculată pentru intervalul 10 martie - 23 martie. În ce privește restricțiile, așa cum au fost ele anunțate, avem în vedere 4 praguri:

Întâi cele de 4 și 7,5 la mia de locuitori. Acolo unde rata de infectare este de peste 4 cazuri la 1.000 de locuitori, magazinele închid la 18:00 și cetățenii nu mai au voie să iasă din case după ora 20:00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Dacă în localitate a fost depășit pragul de 7,5/1.000 de locuitori, măsura e extinsă pentru toate zilele săptămânii. Apoi, cele de anulare a restricțiilor. La pragul de 7 cazuri la mia de locuitori se revine la restricții doar în weekend, iar la 3,5 sunt anulate și acestea. Barurile și cluburile din Bucureşti care încalcă regulile pot fi închise direct.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE