Daniel Ionaşcu: "Vreau să merg în Parlament bine documentat despre cerinţele oamenilor pe care îi reprezint şi pe baza lor să propun legi"
Postat la: 05.11.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
În judeţul Suceava, unul dintre candidaţii PSD pentru Camera Deputaţilor face o altfel de campanie electorală. Care nu are nimic în comun cu o campanie clasică, aşa cum vedem de 35 de ani încoace. De fapt, ceea ce face candidatul Daniel Ionaşcu nici nu se poate numi o companie electorală. Ci, mai degrabă, o campanie de strângere de informaţii. Informaţii despore cerinţele oamenilor din judeţ. Cerinţe care să fie duse în Parlament şi transpuse în legi.
Aşadar, o campanie fără promisiuni şi fără niciun fel de alte tertipuri pentru a câştiga bunăvoinţa electoratului. Candidatul Daniel Ionaşcu explică:
„Vreau să elimin din politică bunul plac, micul aranajment, mica înţelegere, eventual şi o mică, hai să-i spunem elegant „atenţie" pentru un funcţionar. Să mă fac mai bine înţeles. Campania mea, dacă vreţi să o numim aşa, are două etape. Prima, am încheiat-o deja. A fost aceea de a populariza, prin toate canalele de comunicare pe care le-am avut la dispoziţie, legea în care sunt cuprinse drepturile, dar mai ales îndatoririle unui parlamentar. Am accentuat pe articolul 51, care cuprinde sancţiunile pentru un parlamentar. De ce am considerant necesar să fac acest lucru? Pentru ca alegătorii să cunoască foarte bine ce poate, dar mai ales ce nu poate să facă un parlamentar.
Într-o campanie electorală se promite foarte mult. Deşi, de multe ori, cei care promit nu au atribuţii în a rezolva ceea ce au promis. Eu am considerat că oamenii trebuie să cunoască această lege, astfel încât să poată discerne dacă li se face o promisiune doar de dragul de a li se câştiga votul, sau cel care promite chiar are în atribuţii în rezolvarea cerinţei lor. Mie, dacă îmi va cere cineva să renovez Cetatea Sucevei, îi voi spune că nu pot, pentru că, în calitate de deputat, nu am astfel de atribuţii executive. Dar, dacă trebuie renovată Cetatea Sucevei, pot face altceva. Am să vă explic imediat şi ce. În asta constă de fapt ceea ce am afirmat la început: eliminarea bunului plac, a micii înţelegeri.
Începând cu data de 5 noiembrie, am intrat în cea de-a doua etapă a campaniei. Aceea de strângere de informaţii. Atât pe canalele de comunicare pe care le avem, eu şi echipa mea, cât şi din întâlnirile directe cu alegătorii. Trebuie, dacă voi fi ales, să ştiu ce vor oamenii. Altfel, cum să-i reprezint în parlament? Îi reprezint pe ei, cu ideile mele? Eu sunt de profesie avocat. Lucrez cu legile. Ştiu şi cum se fac legile. Aşadar, ştiind ce vor oamenii, voi şti ce iniţiative legislative să propun. Cerinţele lor le voi transforma în texte de lege, pe care, de la tribuna Parlamentului, le voi supune spre votare. Aici eliminăm bunul plac şi mica înţelegere. Rezolvarea unei probleme ridicată de cetăţeni să nu mai fie condiţionată de bunăvoinţa cuiva din executiv. Ci, devenind legi, acele cerinţe ale cetăţenilor trebuie obligatoriu îndeplinite de către Executiv.
Înţelegeţi care-i diferenţa? Fiind cuprinse în texte de lege, cerinţele cetăţenilor devin obligatorii pentru orice funcţionar din executiv, începând cu un simplu angajat de la o primărie de comună mică, până la premier şi preşedinte. Nu mai trebuie bunăvoinţa nimănui pentru a se rezolva o problemă. Ea trebuie rezolvată, pentru că este lege. Iar legea trebuie aplicată. Revin la exemplul cu Cetatea Sucevei. Eu, în calitate de deputat, nu am atribuţii pentru a o renova. În schimb, pot propune o lege pentru protejarea şi reabilitarea monumentelor istorice. Iar cei care au atribuţii legale să o renoveze, şi nu numai Cetatea Sucevei, că nu se poate da o lege punctual, aşa cum au încercat să dea o lege pentru un singur om, pentru Klaus Iohannis, ci pentru toate cetăţile din ţară, iar cei care au atribuţii pentru a reabilita şi proteja monumentele trebuie să o facă. Pentru că e lege şi, cum spune vorba veche, nu mai e loc de tocmeală."
Aşadar, o campanie fără promisiuni. Sau, dacă vreţi, cu o singură promisiune. Iniţiative legislative făcute strict pe baza cererilor cetăţenilor. Poate fi un început pentru o politică în slujba cetăţeanului, aşa cum se clamează de la Revoluţie încoace, dar nu s-a întâmplat până acum.
Sorin Ovidiu Bălan
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.Cea mai tare teorie a conspiratiei legata de Calin Georgescu și ce rol are Klaus Iohannis in planul din umbra care a dezmembrat alegerile
- 3.Scenariu din USR: Demiterea conducerii SRI și judecarea lui Iohannis pentru înaltă trădare
- 4.Lui Iohannis îi arde de operatii estetice după ce a operat democratia anulând alegerile din România
- 5.Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
- 6.Marcel Ciolacu a aflat că nu va fi premierul desemnat de Călin Georgescu asa ca s-a decis s-o sprijine pe Elena Lasconi
- 7.Șoșoacă acuză că a fost forțată să îl susțină pe Georgescu: "Aici, pe fraierirea voastră, s-a bătut SIE cu SRI, Mossad cu CIA, MI5, FBI"
- 8.Andrei Pleşu se declară uluit de succesul lui Călin Georgescu: "Avem de-a face cu o mediocritate stupefiantă şi paralizantă!"
- 9.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 10.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu