Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dan Tudorache după incidentul de la Școala Nicolae Titulescu: În timpul mandatului meu erau șase posturi de pază. Madamarmand le-a distrus!

Postat la: 05.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Zilele trecute, în presă au apărut primele informații despre cazul unui copil abuzat de două ori de colegii săi, mușamalizat de conducerea unității școlare. Și, tocmai din cauză că a fost mușamalizat, părinții copilului abuzat nu au îndrăznit să iasă public, până când în sprijin nu le-au venit și alți părinți.

Iar de aici nu a mai fost cale de întoarcere, în condițiile în care zeci de părinți au protestat în fața Școlii „Nicolae Titulescu" din București, solicitând răspunsuri din partea conducerii școlii. Răspunsuri așteaptă însă o întreagă opinie publică, în condițiile în care abuzurile au avut loc la ani distanță, prima oară pe când băiețelul avea doar 8 ani. Ce au făcut autoritățile responsabile?

„În timpul mandatului meu, la Școala 3 Nicolae Titulescu erau șase posturi de pază. În 2021, Madamarmand a decis că doar un post de pază este suficient. Suficient pentru ce?", subliniază fostul primar Dan Tudorache, în condițiile în care prima faptă de viol a avut loc în 2022. Nimănui nu i-a păsat.

Între timp, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 duce, ca de obicei, lupte personale, preocuparea sa fiind să aducă la cunoștință că a făcut o „plângere penală pe numele consilierilor locali PSD PNL". Ceea ce se știe până acum este că inclusiv Inspectoratul Școlar a demarat o anchetă, iar directoarea școlii „Nicolae Titulescu" a făcut primele declarații, susținând că „au fost luate toate măsurile necesare, în conformitate cu procedurile legale ce se impun în aceste situații".

Din ce a detaliat directoarea, citată de Digi 24, „când a fost sesizată posibila comitere a unui abuz asupra unui elev de către un alt elev al școlii, în anul 2022, am pus la dispoziția organelor abilitate, din prima clipă, absolut toate informațiile necesare, conform procedurilor legale în vigoare, pentru facilitarea cercetării cazului. Din perspectiva instituției noastre și a prerogativelor legale ce ne revin, am desfășurat anchete interne din dorința sinceră de a clarifica toate aspectele.

Menționăm că, din considerente legale și procedurale, cât și pentru a proteja intimitatea elevilor potențial implicați, am considerat oportun să existe discreție cu privire la caz, neasumând riscul retraumatizării psihoemoționale sau a excluziunii pentru elevul respectiv. În anul 2022, cercetarea penală a dus la clasarea dosarului și anularea suspiciunii de viol.

În legătură cu cea de-a doua acuzație privind un nou posibil caz de viol, vă aducem la cunoștință că în prezent există un nou dosar de cercetare penală în curs de soluționare. Până la finalizarea cercetărilor și emiterea concluziilor oficiale în legătură cu cea de-a doua acuzație, respectând prevederile legale, nu putem oferi momentan alte detalii.

Precizăm că la nivelul școlii au fost luate toate măsurile necesare, în conformitate cu procedurile legale ce se impun în aceste situații, asumându-ne responsabilitatea ce ne revine pentru protejarea tuturor elevilor și clarificarea acuzațiilor formulate".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE