Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dan Dungaciu: A venit războiul, nu doar cel din Ucraina, se schimbă lumile. România ar putea încerca un joc la mijloc: cu China și cu Occidentul!

Postat la: 02.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Profesorul Dan Dungaciu, director al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, a declarat, în cadrul unei dezbateri că lumea trece prin niște schimbări majore, urmând o perioadă „gri".

Războiul din Ucraina este doar o parte a acestor schimbări, a spus profesorul Dungaciu. Perioada de „pace" s-a încheiat, urmează perioada „războiului" între Asia și Occident. Aceasta poate fi o oportunitate pentru România, a explicat sociologul.

„Dacă ne uităm înapoi, sigur că performanța României a fost una nu foarte spectaculoasă. Dar suntem în altă logică. E ca scena din Nașul cu consilierii pe timp de pace și consilierii pe timp de război. „Pacea" s-a încheiat, e adevărat că România a fost mediocră, nu a realizat nimic la adevăratele ei dimensiuni, nici măcar regional, dar acum a venit „războiul", nu doar cel din Ucraina, se schimbă lumile. Când vine războiul, se gândește altfel, trebuie să gândești altfel. Nivelul pe termen scurt, intuiția, sunt calitățile acestui spațiu, care nu excelează în constanță, în proiecte pe termen lung. Deci, dacă se gândește altfel, oportunitatea este acolo. Este mult mai greu să ieși din rând când toate lucrurile sunt așezate, dar acum este o șansă, poți să joci o carte dacă vrei să o joci. Dar în primul rând trebuie să conștientizezi că lucrurile sunt un pic altfel și trebuie să ne mișcăm un pic altfel. Ultimele mișcări strategice au alimentat zona „griului", care este o zonă de potențial", a spus Dan Dungaciu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE