Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dăncilă a fost nevoită să numească miniștri interimari, după ce Iohannis a refuzat remanierea

Postat la: 24.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Prim-ministrul Viorica Dăncilă consideră „inacceptabilă și lipsită de fundament" decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile Ministerului Justiției, Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marţi, că remanierea guvernamentală este neavenită și că nu o acceptă, având în vedere persoanele propuse ca înlocuitori pentru cele trei portofolii. „I-am propus premierului Viorica Dăncilă fie să vină cu alte nume, fie să propună miniștri interimari pentru posturile vacante", a afirmat şeful statului. „Nu accept această remaniere așa cum mi-a fost propusă", a spus Iohannis, într-o declarație de presă, argumentând că persoanele propuse - Eugen Nicolicea la Justiție, Oana Florea la Fonduri Europene și Tit Liviu Brăiloiu pentru Diaspora - „nu sunt pregătite, nu au ținuta necesară pentru a ocupa portofoliile".

În cazul în care se va încerca schimbarea miniștrilor prin intermediul unei restructurări a Guvernului în Parlament, Iohannis a avertizat că va trata acest lucru ca o „încercare de a-l ocoli pe președinte" și va analiza ce „acțiuni juridice s-ar impune". Premierul a anunțat că a luat act de decizia președintelui de a nu da curs demisiilor ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, respectiv a ministrului Justiției, Tudorel Toader.

„Sunt un om al dialogului și am încercat, așa cum era și firesc, să am cu președintele Iohannis o discuție premergătoare acestei decizii. Constat, cu regret, că președintele refuză colaborarea instituțională și că, în continuare, prin acțiunile sale încearcă să împiedice buna desfășurare a activității Guvernului României. Din păcate, campania electorală rămâne pentru președintele Iohannis o miză mai importantă decât continuarea activității ministerelor și punerea în aplicare a măsurilor guvernamentale, în beneficiul românilor", afirmă șefa Executivului, într-un comunicat transmis presei după intervenția președintelui.

Viorica Dăncilă mai anunță într-un comunicat că va trimite la Cotroceni numele viitorilor miniștri interimari. Aceștia sunt vicepremierul Ana Birchall, interimar pentru portofoliul Ministerului Justiției, ministrul Eugen Teodorovici, pentru portofoliul Ministerului Fondurilor Europene, și ministrul Radu Ștefan Oprea, pentru portofoliul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Iohannis, presedinte, remaniere, Dancila, propuneri, premier, viceprimer, Eugen Nicolicea, Ana Birchall, Justiție, Eugen Teodorovici , ministrul Fonduri Europene și Radu Oprea, Românii de pretutindeni

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE