Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum se apără regizorul austriac acuzat că a folosit copii români în scene scandaloase. Reacția lui Lucian Romașcanu

Postat la: 07.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Regizorul austriac Ulrich Seidl este acuzat că a exploatat minori români în timpul turnării noului său film 'Sparta', a cărui premieră va fi pe 9 septembrie la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto şi candidează pentru Coaja de Aur la Festivalul de Film de la San Sebastián. Un regizor de film de origine austriacă este acuzat că a produs un film despre pedofilie în care câțiva minori români au apărut dezbrăcați sau în scene violente.

Scenele au fost filmate în județul Satu Mare, în urma unui casting despre care autoritățile locale spun că nu au fost informate. Conform unei investigaţii realizate de săptămânalul Der Spiegel, regizorul austriac le-a ascuns în mod deliberat minorilor - actori neprofesionişti cu vârste între 9 şi 16 ani - şi părinţilor acestora faptul că pelicula abordează de asemenea tema pedofiliei.

Se pare că în procesul de turnare a peliculei aceştia au fost confruntaţi cu alcoolism, violenţă şi nuditate, fără o pregătire suficientă şi fără supravegherea cuvenită, indică publicaţia citată. Mai mult, remarcă Der Spiegel, regizorul a încălcat normele şi instrucţiunile în vigoare pentru lucrul cu minori în cinematografie.

Regizorul Ulrich Seidl se apără pe internet.

"Niciun copil nu a fost filmat dezbrăcat sau într-o situație, poziție sau context sexual. Asemenea scene nu au fost niciodată în intențiile mele și nu au fost niciodată filmate. În timpul filmărilor nu am călcat niciodată linia eticii sau granițele moralității. În vara lui 2019, după câteva zile de la finalizarea filmărilor, am vizitat toți copiii și părinții acasă la ei pentru a le mulțumi pentru participarea în film. Niciunul dintre ei nu și-au exprimat vreo plângere, disconfort sau critici", a scris Ulrich Seidl pe pagina sa oficială.

Cei de la Protecția Copilului s-au autosesizat și fac acum cercetări. Și DIICOT cercetează cazul, iar Ministerul Culturii s-a pronunțat în legătură cu această situație. "Este foarte grav. Sigur că atunci când îți duci copilul să joace într-un film trebuie să vezi și scenariul, să ai un contract, să ai toată informația necesară pentru decizia pe care o iei. Consider că cel mai bun lucru care trebuie sa urmeze acum este o acțiune în justiție pentru repararea acestor daune morale extrem importante", spune ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE