Cum a eşuat mitingul de susţinere a lui Cioloş, iniţiat pe Facebook
Postat la: 20.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Sâmbătă după-amiaza ar fi trebuit să se adune în Piaţa Victoriei, pentru a marca un an de când Dacian Cioloş a preluat şefia Executivului, peste 500 de români, care au răspuns unui apel lansat pe Facebook, însă în stradă nu au fost mai mult de 14 oameni.
"Pe 17 Noiembrie se împlineşte un an de când avem un guvern tehnocrat. Întrucât în Noiembrie soarele apune la ora 17:00, ne întâlnim sâmbătă, 19 Noiembrie în fata guvernului, de la ora 15:00. Noi, toate persoanele care suntem mulţumite de acestă guvernare, de ce s-a schimbat în România în acest an, începând de la comisia de tăiat hârtii, Implemetarea de măsuri fiscale bune pentru economie, etc, ne întâlnim în faţa guvernului în semn de mulţumire pentru acest efort. Am avut un an de pace, de linişte. Am avut un guvern care a încercat să facă cât mai multe lucruri posibile, în mandatul limitat pe care l-a avut. Acesta este pentru prima oară în istoria României când ne strângem în număr mare, nu ca să dăm jos ceva, nu ca să protestam pentru vreo lege imbecilă pe care parlamentul vrea sa o implementeze, ci doar ca să susţinem şi să încurajam progresul şi bunul simţ", era îndemnul de mobilizare postat pe pagina special creată pentru organizarea evenimentului "Întâlnire apreciere guvern Cioloş - 1 an de guvern tehnocrat".
Circa 2400 de oamenii s-au declarat interesaţi de eveniment, iar 544 dintre ei chiar au declarat că vor participa. La ora anunţată, 15.00, în Piaţa Victoriei erau adunaţi doar jurnaliştii care doreau să transmită de la eveniment. Circa un sfert de oră mai târziu, în faţa Palatului Victoria au apărut trei tineri. "Bună ziua, ştiţi cumva unde se organizează mitingul pentru susţinerea guvernului? Poate am venit noi prea devreme...", a întrebat, mirat, unul dintre ei. La un moment dat, a apărut o tânără, pe biclicletă, care a încercat să găsească o scuză pentru absenteismul susţinătorilor premierului. "Sunt acasă, în faţa calculatoarelor. Lucrează", a spus ea, schiţând un zâmbet cu subînţeles. O oră mai târziu, timp în care a plecat până şi maşina Jandarmeriei, în Piaţa Victoriei se adunaseră zece oameni, care discutau. "Nu vă supăraţi... Mitingul?!", a întrebat o altă femeie. La răspunsul celor prezenţi că mitingul se transformase într-o şuetă, femeia, însoţită de alte trei persoane, şi-a manifestat vizibil dezamăgirea. "Nu se poate aşa ceva", a răbufnit ea.
Unul dintre cei care o însoţeau a susţinut-o. "Este dezamăgitor. De asta e România unde e! Nu poţi să anunţi că vii şi apoi să stai acasă", s-a lamentat bărbatul. Cei 14 oameni au mai discutat aproximativ 10-15 minute, după care au plecat, fiecare spre treburile sale. Unul dintre organizatori, Florin Bădiţă, care a mai creat evenimente pe Facebook pentru a chema românii să protesteze, a dezvăluit, sâmbătă, că, de fapt, el nu este în ţară. "Am făcut acest eveniment pentru a avea o platformă unde să puteţi sa comunicaţi online, şi apoi să vă întâlniţi în lumea reală. Eu sunt plecat din România, ajung înapoi abia în Ianuarie, deci sper să documentaţi şi pentru posteritate şi să faceti ceva poze, filmari şi să le postaţi pe pagina la voi sau aici la eveniment, ca să pot să văd şi eu şi alte persoane care nu se află fizic în România", a scris Bădiţă pe pagina evenimentului.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Adoratorii de femei voluptoase care vânau uriași ai Epocii de Gheață. Ce moștenire genetică ne-au lăsat după 32.000 de ani
Primii oameni moderni care au trăit în Europa erau extrem de înalți și au lăsat în urmă, pe lângă moștenirea genetică, numeroase statuete enigmatice cu femeie voluptoase și arme cu ajutorul cărora vânau uriași ai Epocii de Gheață.
-
Giganticele râuri din cer. Un fenomen atmosferic foarte puțin cunoscut în România, care uneori produce inundații catastrofale
Râuri nu există doar la sol, ci și în atmosferă, iar meteorologii vorbesc despre „râuri atmosferice", practic despre benzi de mii de kilometri lungime, care conțin foarte multă apă ce aduce ploi record în diverse locuri de pe Terra. Cum iau naștere aceste întinse râuri cerești? De ce sunt puțin cunoscute în România și cum le schimbă clima tot mai caldă?
-
Panică în industria IT; Ce tăieri salariale vor fi în anul 2025
În România anului 2025 vor exista ajustări salariale, în sens negativ, în anumite domenii, respectiv posturi. Zona IT este prima "bântuită" de austeritate, un domeniu privilegiat de guvern, până de curând, prin scutirea plății unor impozite.
-
Cercetătorii au descoperit de ce tot mai mulți oameni fac cancer. Pe primul loc nu e mâncarea de proasta calitate asa cum se credea
În urma unei revizuiri ştiinţifice ample, cercetătorii afirmă că au identificat o cauză pentru mai multe tipuri de cancer, pentru care nu există explicaţii genetice sau legate de dietă şi stilul de viaţă.
-
Românii pot călători în SUA fără viză - Dar cât costă de fapt să ajungi în America. Nu mai punem cat cheltuiesti cu masa si casa
Din 31 martie 2025, cetățenii români vor putea călători în Statele Unite ale Americii fără viză, după includerea oficială a României în Programul Visa Waiver. Decizia a fost anunțată de Secretarul american pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, în consultare cu Secretarul de Stat, Antony Blinken, consolidând parteneriatul strategic dintre cele două țări.
-
Serviciile de informații occidentale avertizează asupra unei posibile amenințări devastatoare din partea Rusiei
Serviciile de informații occidentale avertizează asupra unei posibile amenințări din partea Rusiei: o armă electromagnetică capabilă să reproducă efectele devastatoare ale fenomenului Carrington din 1859.
-
Incendiile din California se intensifică. Sunt grav amenințate zonele Brentwood și Bel Air
Pompierii încearcă totul pentru a preveni ca cel mai mare dintre incendiile mortale care amenință Los Angeles să se răspândească într-unul dintre cele mai exclusiviste cartiere ale orașului, relatează BBC.
-
Furtună pe piața energiei regenerabile din cauza lui Donald Trump
Noile declarații ale președintelui ales al SUA, Donald Trump, despre turbinele eoliene au creat confuzie și îngrijorare pe piața energiei verzi. Cu două săptămâni înainte de a prelua oficial mandatul, el a spus că va încerca să se asigure că nu vor fi instalate noi turbine eoliene în timpul mandatului său.
-
Zuckerberg se gudură la Trump: Acuză că oficialii administrației Biden țipau și înjurau când solicitau cenzurarea Facebook
Într-un episod al emisiunii "The Joe Rogan Experience" difuzat vineri, Mark Zuckerberg, directorul general al Meta, a prezentat o imagine a funcționarilor administrației Biden care certau personalul Facebook în timpul cererilor de eliminare a anumitor conținuturi de pe platforma social media.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
- 3.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 4.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
- 5.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 6.Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
- 7.Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
- 8.„Președintele Iohannis devine o vulnerabilitate pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei"
- 9.Mandatul Președintelui României încetează de drept în 21 decembrie 2024, nici o clipă peste ora 00:00!
- 10.Lovitură pentru Guvern chiar înainte de ședință: Ordonanța de austeritate are aviz negativ de la Consiliul Economic și Social
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu