Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cristian Rizea a rămas fără cetățenia Republicii Moldova, susținând că "procesul de azi a fost pe ascuns"

Postat la: 29.12.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ex-deputatul român Cristian Rizea a rămas fără azil politic și cetățenia Republicii Moldova. O decizie definitivă în acest sens a fost luată cu puțin timp în urmă de către magistrații de la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că, la 3 noiembrie 2020, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a anulat cetățenia moldovenească lui Rizea. În aceeași zi, Poliția a anunțat că acesta a fost reținut și audiat. Pe 4 noiembrie, Ministerul român al Justiției anunța că a trimis o cerere autorităților din Republica Moldova având ca obiect extrădarea fostului deputat Cristian Rizea. Pe 6 noiembrie, Judecătoria Chișinău a emis mandat de arest pe numele fostului deputat PSD, Cristian Rizea.

Pe 9 decembrie, procurorii au stabilit că ex-deputatul român Cristian Rizea a obținut cetățenia Republicii Moldova contrar legii. Pe 11 decembrie, mandatul de arest pe numele acestuia a fost prelungit cu 30 de zile. Pe 31 martie 2021, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis spre examinare în judecată dosarul de învinuire a fostului deputat român Cristian Rizea, care a primit cetățenia Republicii Moldova prin procedura de recunoaștere a cetățeniei, în anul 2017.

Ulterior, la începutul lunii februarie, acesta a fost eliberat din motiv că a expirat termenul maxim de zile până la care o persoană poate fi reținută în Republica Moldova până să fie extrădată. Totodată, potrivit unui canal de Telegram, Cristian Rizea ar acuza câteva site-uri de știri de faptul că ar promova "un fake news" despre faptul că și-a pierdut cetățenia moldovenească. Rizea susține că "procesul de azi a fost pe ascuns" și că el "nu și-a pierdut cetățenia". Acesta mai susține că procesul referitor la cetățenia moldovenească "este încă în prima instanță".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE