Cozmin Gușă l-a demobilizat total pe Selly intr-un conflict referitor la armata obligatorie. Omul lui Geoană s-a retras din lipsă de munitie!
Postat la: 03.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Mircea Geoană pare că își face campanie cu vedete și influenceri. Vloggerul Selly (Andrei Șelaru) a fost invitat la un important eveniment al NATO, care se ține la Miami.
Invitat în emisiunea „Lupta pentru România", moderată de Nicoleta Cone la Realitatea PLUS, Selly a dezvăluit că va fi speaker la evenimentul NATO de la Miami și va vorbi despre pericolele social media în anul electoral 2024. Pornind discuția de la acest subiect, Cozmin Gușă l-a întrebat pe Selly, în vârstă de 23 de ani, care este perspectiva lui cu privire la reintroducerea armatei obligatorii în România și a explicat de ce este necesară o astfel de măsură la noi în țară.
Cozmin Gușă își propune ca, în programul său de candidat independent la prezidențiale, să introducă serviciul militar obligatoriu. Selly, care va participa la un eveniment al NATO, organizație militară, a fost întrebat de către Cozmin Gușă care este opinia sa cu privire la necesitatea reintroducerii armatei obligatorii, din postura sa de portavoce a tinerilor, dar și de model al acestora. „Mi se pare o idee proastă, nu ader la această idee. Consider că nu acolo este potențialul meu", a răspuns Andrei Șelaru.
Totuși, în eventualitatea în care se va da o lege pe această temă, serviciul militar va fi o obligație a bărbaților care îndeplinesc condițiile necesare pentru a se înrola. Așadar, Cozmin Gușă l-a întrebat pe influencer care ar fi soluția sa în acest scenariu.
„Vă garantez că armata nu va deveni obligatorie. Eu nu voi vota această lege. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, totuși, probabil că m-aș înrola și eu în serviciul militar obligatoriu. Dacă este o obligație pentru toți cetățenii, e o obligație și pentru mine. Dar mi-e foarte greu să mă gândesc la asta, având în vedere probabilitatea extrem de redusă ca acest lucru să se întâmple", a declarat Selly.
Dezbaterea pe tema reintroducerii serviciului militar obligatoriu s-a intensificat odată cu izbucnirea războiului ruso-ucrainean, țări precum Letonia repezindu-se să ia această decizie pentru a-și apăra țara. Inclusiv în România s-a discutat despre această posibilitate, Klaus Iohannis, actualul președinte al țării, spunând că momentan se poate implementa serviciul militar voluntar.
„Probabilitatea nu-i deloc redusă, să știi. Cea mai mare dezbatere despre serviciul militar obligatoriu este în Germania, unde chiar Ministrul Apărării militează pentru acest lucru. De ce? Îmi pare rău că îi întristez înaintea sărbătorilor pe cei care ne urmăresc, dar, din toate calculele mele geopolitice, următoarele două decade din viața noastră, deci vreo 15-20 de ani, vor fi marcate de război. Noi, renunțând la serviciul militar obligatoriu, trebuie să apelăm la mercenari, la trupe străine, pe care nu putem să le comandăm direct. O țară se apără de către cetățenii ei.
În campania electorală vreau să militez pentru reintroducerea armatei obligatorii și, dacă voi ajunge președinte, o voi face, însă trebuie să fim judicioși. De exemplu, noi ne-am angajat la 2,5% din PIB pentru apărare. N-am cheltuit decât 1,6%. Acești 2,5% sunt ceruți de către industria americană de producție militară, de război, de armament pentru ca să facă profit. N-ai ce face cu acel armament dacă nu ai o armată bine antrenată și bine disciplinată. Noi am avut infrastructură de producție de armament. Dacă am investi acei 2,5% în infrastructura de armament, dacă pe tinerii pensionari, care s-au pensionat mult mai devreme, îmi pare rău că trebuie să vă spun, i-am aduce din nou la muncă cu expertiza lor, și i-am plăti bine, am reuși să avem și o infrastructură de producție de armament. Niciodată nu vom putea ajunge la tehnologia la care a ajuns America, Rusia, China, Israelul. Nu trebuie să cumpărăm lucruri inutile, pentru că noi nici nu avem oameni care să le manevreze. Care-i bucuria că avem ofițeri străini pe teritoriul nostru, pe care-i și plătim și care ne și costă? Nu mai bine să-i avem pe ai noștri?
Plus educația. Eu mă gândesc la educația acestor tineri ca Selly sau ca alții. Noi putem să recuperăm părțile proaste din sistemul de învățământ în acele 9 sau 12 luni în care introducem serviciul militar obligatoriu. Ar fi și o detoxifiere de la social media, că tinerii n-or să poată să stea toată ziua pe telefon. Doar cu program, cum am făcut și noi în armată; ne uitam la televizor, cu program, la meciuri, la filme, ascultam muzică seara la pick-up, dar în rest era muncă, luptă, pregătire fizică și pregătire specifică de război.", a explicat Cozmin Gușă.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
CEO-ul unei companii financiare admite că poate fi înlocuit de A.I.: „Acum dispune de capacități de raționament."
Sebastian Siemiatkowski a admis că inteligența artificială (A.I.) este capabilă să îi preia atribuțiile de director general al companiei financiare Klarna, relatează Business Insider.
-
Călin Georgescu acuză că Ursula von der Leyen a fost implicată în anularea afacerilor din România
Călin Georgescu acuză că România se află într-o stare de practic război după anulare alegerilor. Georgescu spune, în presa din străinătate, că oamenii ies zilnic să protesteze. De fapt, protestele sunt organizate de AUR și nu de societatea civilă.
-
România în Schengen: o analiză economică dezvăluie dezavantajele ascunse ale integrării
România ar putea avea numeroase beneficii odată cu aderarea la spațiul Schengen, însă această schimbare vine și cu o serie de provocări și aspecte discutabile, care merită analizate cu atenție. Economistul Radu Georgescu atrage atenția asupra unor posibile implicații economice.
-
Moment astronomic extrem de rar - Se întâmplă la 160.000 de ani
O cometă strălucitoare ar putea fi vizibilă pe cerul din întreaga lume în următoarele zile, pentru prima dată în 160.000 de ani, relatează BBC.
-
China pregătește o minune științifică: "Soarele artificial" care va revoluționa energia
Un generator liniar de plasmă a atins specificaţiile de proiectare, făcând din China a doua ţară din lume, după Ţările de Jos, care dezvoltă un astfel de generator de plasmă cu flux ridicat, a anunţat marţi Institutul de Ştiinţe Fizice Hefei din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe.
-
Călin Georgescu, liber spre o nouă candidatură? Concluzia lui Tudorel Toader după articolele din Reuters și Politico
Eu cred că va putea sau ar trebui să poată candida, a spus Tudorel Toader despre o nouă candidatură a lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale. El a admis, însă, că procedura electorală nu poate fi viciată doar prin penal și că judecătorii CCR pot lua în considerare și manipulări și influențe.
-
Claudiu Târziu: „AUR nu mai este acel partid care vrea să schimbe sistemul, un partid Făt Frumos, Harap Alb sau Prâslea cel voinic" VIDEO
Copresedintele AUR Claudiu Târziu a fost invitat marti in emisiunea Denisei Rifai de pe canalul Gandul. Puteti afla ce a raspuns Tarziu la principalele intrebari ale moderatoarei:
-
Reglementări draconice: Guvernul adoptă măsuri speciale pentru candidați de tip Călin Georgescu
Guvernul pregătește adoptarea OUG pentru organizarea alegerilor prezidențiale din anul 2025, care vor avea loc pe 4 și 18 mai. În draftul de OUG sunt prevăzute măsuri speciale pentru a nu se mai repeta o situație precum cea a lui Călin Georgescu
-
Sondaj devastator: Călin Georgescu câștigă din orice poziție cu un procent greu de imaginat pentru Coalitia de la guvernare
Călin Georgescu are toate șansele, în continuare, să iasă câștigător și după reluarea alegerilor prezidențiale. Potrivit celor mai recente sondări sociologice, pe Georgescu l-ar vota cel puțin 60% dintre români, spune sociologul Mirel Palada.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
- 3.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 4.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
- 5.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 6.Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
- 7.Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
- 8.Războiul Becali - Georgescu a ajuns la alt nivel: „E prea dobitoc, țăran, prost"
- 9.Presa din SUA îi face portretul lui Călin Georgescu și susținătorilor acestuia: Noii Rasputini!
- 10.Lovitură pentru Guvern chiar înainte de ședință: Ordonanța de austeritate are aviz negativ de la Consiliul Economic și Social
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu