Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cozmin Gușă: "Cine l-a împins pe Iohannis să dea guvernul jos acum?"

Postat la: 05.10.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Consultantul politic Cozmin Gușă a declarat că președintele Klaus Iohannis face o greșeală fatală prin declanșarea moțiunii în plină campanie. Asta o va arunca pe Dăncilă pe un loc patru, iar Barna va intra în turul 2, având șanse reale de a-l învinge pe președintele în exercițiu.

"Nu pricep de ce a trebuie să grăbească o moțiune care nu tranșează problema. Pe Iohannis îl pândește un pericol mortal, legat de neaccederea în turul 2 a lui Dăncilă, decât Dan Barna, care într-un tur 2 îl poate învinge pe Iohannis.

Cinva l-a sfătuit să forțeze căderea Guvernului Dăncilă în interiorul campaniei. Este o lovitură pentru Dăncilă, dar putea fi dată jos și după alegerile prezidențiale. Dar, asta înseamnă că va crește Barna. Dacă moțiunea trece, Iohannis îl poate avea în turul 2 unde se va discuta despre votul anti-sistem. Barna, daca trece moțiune, va etala votul anti-sistem, adică anti-Iohannis. La grupul care nu îl apreciează deloc pe Iohannis, deci vor vota cu Barna, se adaugă și votantii lui Diaconu, Paleologu, Cumpănașu sau chiar și pesediștii pe care Iohannis nu evită să-i înjure la fiecare apariție, în loc s-o înjure pe Viorica Dăncilă.

Un tur doi Iohannis-Dan Barna, câți pesediști se vor duce la vot, îl vor vota pe Barna, pe Iohannis îl paște un pericol mortal. S-ar putea să-i pună cu botul pe labe pe oamenii lui Iohannis și vor zbura dacă vine Barna la Cotroceni.

Al doilea mare mister la alegerile prezidențiale! Cine l-a împins pe Iohannis să facă așa prosti , când putea după turul doi să dea jos Guvernul Dăncilă și să pună unul mai bun. Exista riscul ca PNL să preia guvernarea și să deconteze factura lăsată de PSD. Este riscul fiecărui guvern, dar un partid responsabil își asumă guverbarea, că nu are altceva de făcut. Astea sunt riscuri de domnișoară frivolă, apropo de USR, care țipă "Jos Dănciolă", dar nu vor să intre la guvernare pentru a nu-și arăta incompetența.

Puteau să facă aceste lucruri după ce Iohannis ar fi cîștigat, riscul e să cadă guvernul la moțiunae de cenzură, Viorica să cadă pe locul trei sau patru și să ajungă cu Dan Barna. Sondajele Europa FM, sunt false, cu Diaconu pe locul doi. Iohannis nu se mai poate întoarce, poate peste 5 ani și minciuna e foarte mare pentru că miza e una foarte mare.

Toti rezerviștii plecați s-au unit pentru că ei cred că Iohannis este vinovat pentru că nu s-a indicat clar, deși Coldea e de vină, mă refer la serviciile secrete, Iohannis dacă nu e deschis și clar riscă să piardă alegerile în fața lui Barna, nu a lui Dăncilă și nici Diaconu, care e departe de turul doi.

Ziceau de la Pro România să se retragă Dăncilă în favoarea lui Diaconu, de ce nu invers, dacă scopul e ușurarea accederii lui Barna în turul 2, atunci se va merge în continuare pe aceeași rețetă.

Nu era bine să avem un ministru al Educației? Iohannis e slab asistat din punct de vedere al jocului de campanie și nici nu este un președinte care excelează în joc, și ca să nu greșească, rămâne pe aceleași rețete predictibile. Faptul că e slab asistat s-a văzut și până acum în această campanie, are noroc că la PNL duduie motoarele și echipa lui Orban i-a asigurat un scor de peste 30 la sută.

Dacă ar fi cu Dăncilă scorul ăsta, îi va fi suficient în turul 2, nu știu, dacă se bate cu Barna nu e suficient, am condus campanii pe care le-am câștigat, cu Adrian Năstase în 2004, când am câștigat cu 50%. Iohannis este prost sfătuit sau trădat de câțiva colaboratori din jurul lui. După moțiune partidele nu se vor repoziționa, singurii care o vor face sunt cei de la Pro România și o să trădeze majoritate de semnătura ceea ce este foarte urât, ăsta nu este un lucru care să-i afecteze, problema e că asta vor face.

Va fi un joc care să poată să atragă pesediști, e posibil un guvern minoritar, format din PNL și PMP, eventual să treacă în Parlament", conchide Cozmin Gușă.

Conducerea de partid la PSD, în acest moment, este divizată chiar moartă. Teodorovici face un joc de trădare, el este cu statul paralel, este evident ce joc execută, practice, PSD e subminat din interior.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE