Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cozmin Gușă: "Ce i se întâmplă lui Kovesi este răzbunarea lui Dragnea pe americani"

Postat la: 29.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Consultantul politic Cozmin Gușă consideră că punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lui Kovesi este un "eveniment gravissim" pentru fosta șefă a DNA care ar putea însemna chiar "închiderea drumului" spre șefia parchetului european. Din momentul în care Kovesi a primit calitatea de "inculpat", se presupune că există "probe clare" împotriva acesteia la dosar.

Laura Codruţa Kovesi a fost plasată, joi seara, sub control judiciar de către procurorii Secţiei speciale de investigare a magistraţilor, potrivit unor surse citate de Realitatea TV. Cozmin Gușă consideră că trecerea la calitatea de "inculpat" pentru Kovesi presupune existența unor probe temeinice la dosar și că asta reprezintă o "lovitură de baros" în capul fostei șefe anticorupție.

"În afara bătăliilor politice, acest eveniment cu Laura Codruța Kovesi, fosta șefă anti-mafia, este un eveniment unghiular, care polarizează lupta între susținătorii anticorupției și ceilalți. Trebuie să precizăm că, din punct de vedere juridic, evenimentul de azi este gravissim pentru Kovesi. Semnificația punerii în mișcare a acțiunii este că Kovesi a căpătat calitatea de inculpat. Dacă ești doar suspect, înseamnă că sunt doar "indicii temeinice", când ai calitatea de inculpat vorbim de "probe clare" la dosar. Am mai vorbit de Onea, Portocală și alți oameni din DNA care au formulat denunțuri împotriva lui Kovesi, probabil au prezentat și probe, mailuri, altfel acest dosar nu ar fi ținut. Dosarul va ajunge pe masa CSM-ului, la secția de procurori, și acolo procurori mai experimentați decât Adina Florea vor analiza dosarul. Poate să ducă la suspendarea din activitatea profesională, dacă nu cumva s-a propus deja în măsura controlului judiciar. Este o lovitură de baros în capul lui Kovesi, este ceva foarte foarte grav", a explicat Cozmin Gușă într-o intervenție telefonică la Realitatea TV.

Consultantul politic spune că a vorbit cu mai mulți juriști după anunțul venit de la Secția specială și că aceștia i-au precizat că decizia procurorilor poate conține și interdicția de a părăsi țara sau raza de domiciliu și că punerea în mișcare a acțiunii înseamnă că sunt probe temeinice la dosar. "Mă îndoiesc că Florea nu are asemenea lucruri la dispoziție, altfel când ajunge dosarul la CSM vor fi probleme", spune Gușă.

Cu toate acestea, este evident că Adina Florea vine din zona PSD și că acționează la comandă politică. Această punere în calitatea de inculpat a lui Kovesi este răspunsul lui Dragnea pentru americanii care i-au refuzat viza săptămâna trecută, crede consultantul politic:

"Dacă ne uităm la cauze, ele pot să fie multiple. În primul rând, poate fi un blocaj ca să nu poată să candideze. Asta a fost evident de la început. Și-a făcut mulți dușmani în mediul politic, cei cu dosare sunt la putere. Adina Florea este numită politic, a fost propunerea PSD la șefia DNA, vine din gruparea aceea ciudată gri-cenușie de la Constanța, cu Stroe și celebrul Teșeleanu de care am mai vorbit. Adina Florea, dacă are la dispoziție martori, acționează la comandă politică. Mă gândeam care va fi răzbunarea lui Liviu Dragnea pentru că americanii nu i-au dat viza. Această punere în calitatea de inculpat este răspunsul lui Dragnea către americani, Kovesi fiind considerată omul americanilor, protejată de americani. Săptămâna trecută i s-a retras viza lui Dragnea și acesta e răspunsul, prin manevre politice, prin această secție specială care e desemnată să pedepsească", consideră Gușă.

Cozmin Gușă a amintit faptul că de peste un an de zile îi tot cere public lui Kovesi să vină și să explice ce s-a întâmplat la unitatea specială de la Ploiești, ce abuzuri s-au făcut și la comanda cui la DNA Oradea sau Brașov.

"Chiar dacă munca DNA a fost serioasă, aceste cazuri de notorietate, cu 15-20% abuzuri au pus-o pe Kovesi să dea socoteală, nu cred că pentru faptele ei. L-am auzit pe Băsescu zicând la Realitatea, la "Legile Puterii": „Păi nu Coldea era seful lui Kovesi?!" Cred că Kovesi trebuie să dea lămuriri publice despre excesele din justiția românească. Conform informațiilor mele, Onea și Portocală au depus denunțuri împotriva Laurei Kovesi".

Un amănunt semnificativ invocat de Cozmin Gușă: Kovesi nu mai are nici posibilitatea de a candida la europarlamentare pe listele USR-PLUS, pentru că de azi s-au închis oficial listele.

"Uitați-vă cum se joacă șah în România. S-au închis posibilitățile de a depune listele la europarlamentare, Kovesi nu mai poate ajunge pe lista USR-PLUS. Asta era frica multora, uite că jocul de magneți de sub masă aranjează treburile și nu mai poate să candideze la europarlamentare. Putem vorbi de închiderea drumului spre șefia parchetului european. Dacă la CSM sunt probe, acei procurori nu au ce să facă, vom discuta asta zilele viitoare", a mai spus consultantul politic.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE