Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Congres PSD: Viorica Dăncilă, candidat al partidului la alegerile prezidențiale. Vot unanim!

Postat la: 24.08.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Social-democrații s-au reunit astăzi, la Parlament, la Congresul care va marca lansarea candidaturii liderului PSD Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte al României. Două ore a durat Congresul PSD început la ora 11.00. Delegații vor vota prin ridicare de mână.

În urma Congresului, Viorica Dăncilă a fost desemnată de către Congresul PSD drept candidat al partidului la alegerile prezidențiale. Votul a fost unanim, prin ridicare de mână, informează presa centrală.

Discursul președintelui PSD, Viorica Dăncilă, după Congresul social-democraților:

„Îmi iau energia de aici, dintre oameni. Este un Congres despre România și despre noi, PSD, despre cum ne scriem mai departe istoria și despre viitorul nostru. Avem o competiție electorală în care unitatea va fi cheia succesului.

Sunt un om dintre oameni, născut într-un oraș mic, într-o familie simplă de oameni muncitori. Sunt soție, mamă, am o familie frumoasă pe care o iubvesc enorm și care mi-a stat mereu alături. Cred enorm în oameni , în poporul român care merită și poate întotdeauna mai bine. Sunt și voi rămâne mereu alături de oameni, asta cred că este menirea omului politic.

Spre deosebire de alții, eu țin cu oamenii. Eu nu mă lupt împotriva nimămui, ci țin cu oamenii. Sunt 23 de ani de muncă în PSD. Am plecat de laa baza partidului, am lipit afișe, am făcut campanie din ușă în ușă.

Sunt un om plecat de jos, am pornit în viață cu aceleași premise cu care pleacă majoritatea tinerilor. Am muncit mereu pentru lucrurile în care am crezut.

Această țară nu poate fii conduusă de la Cotroceni sau de la Guvern. România trebuie condusă alături de oameni și nu o dată la cinci ani ci în fiecare zi de muncă pentru că președintele este dator să muncească pentru țară, să înceapăp o transmofrare profundă de la rădăcini. Vreau o Românie în care nimeni nu trebuie să se teamă. Domnia legii și garantarea securității sunt priorități. Am promis pedepse drastice pentru violatori, criminali și pedofili și asta voi face. Am promis o reformă a MAI care se va încheeia atunci când nimănui nu-i va mai fi teamă pentru el și ai lui. Mă voi lupta pentru o Românie sigură în care cei vulnerabili să nu devină victime din cauza vullnerabilităților sistemului.

Reformele în sănătate și învățământ trebuie susținute. Avem nevoie de un act educațional modern care să dea României noi generații de profesioniști. Reforma în sănătate a început cu dotrarea spitalellor cu aparatură performantă și creșterea salariilor medicilor ca să rămână în țară.", a spus liderul PSD.

„Am arătat dragi colegi, că putem coordona proiecte europene de interes pentru România și am făcut-o bine. Președenția României la Consiliul Uniunii Europene a fost un proiect de succes în care România și-a dovedit puternicul atașament față de valorile europene și a lucrat pentru consolidarea marelui proiect european.

Modul în care am reușit să gestionăm toate provocările apărute și să conducem lucrările Consiliului Uniunii Europene a dovedit că România poate exercita credibil cele mai importante atribuții în cadrul Uniunii Europene.
Țara noastră a reușit să contribuie la avansarea Agendei Europene și la crearea de oportunități pentru români și asta vom continua să facem și când vom prelua Președenția României pentru că asta este esența noastră. Ne punem țara și semenii pe primul loc.

Avem de dus această luptă în fața unor adversari politici, din ce în ce mai hotărâți să ne vadă îngenucheați, slăbiți, dezorganizați și fragmentați. Știm deja că vor scoate toate armele și ne vor ataca. Suntem conștienți, dar suntem și pregătiți, însă nu putem fi atât de ușor înfrânți așa de ușor cum cred în toată aroganța lor. Pentru că noi avem ceva ce ei nu și-au putut însuși niciodată, apropierea de români. Noi nu am fost niciodată cei care au tăiat pensiile și salariile, nu am blocat măsuri menite să aducă mai bine în viața de zi cu zi a fiecaruia, noi nu am fost cei ce dezbină și seamănă ură, noi nu am fost absenți, noi nu am disprețuit. Noi nu am avut niciodată viziunea celor două Românii: a noastră și a lor.", a adăugat Dăncilă în fața delegaților PSD.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE