Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Clotilde Armand, cu mâinle curate după ce și-a mărit salariul. Din nou

Postat la: 05.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, a mai dat o dispoziție conform căreia tocmai ce s-a decis majorarea „cu un procent de 50% a indemnizației lunare a Primarului Sectorului 1 al Municipiului București".

În urmă cu un an, Agenția Națională de Integritate atrăgea atenția că aceasta era un „pic" în stare de incompatibilitate și în conflict de interese, în legătură cu sporurile însușite odată cu implementarea unor proiecte europene:

„Agenția a reținut starea de incompatibilitate precum și existența conflictului de interese în materie administrativă strict cu privire la dispozițiile emise de către persoana evaluată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție".

Precizăm că aceste incidente de integritate nu au fost reținute în privința dispozițiilor emise de persoana evaluată în baza art. 16, alin. (2) din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Ca efect al acestui act normativ, indemnizațiile lunare ale tuturor primarilor care implementează proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu până la 25% prin efectul legii, fără obligatia ca aceștia să dețină calitatea de manager în cadrul acelor proiecte.

Distinct de acest spor de 25%, persoana evaluată și-a majorat indemnizația lunară cu până la 30% ca urmare a numirii în funcția de manager de proiect, fapt ce a generat producerea incidentelor de integritate în materie administrativă (...)".

Ei bine, la distanță de aproximativ un an, în Monitorul Oficial Local al primăriei de care dispune cum vrea Clotilde Armand a apărut un „Proiect de dispoziție prin care i se deleagă domnului P. O. L., Viceprimarul Sectorului 1 al Municipiului București, atribuțiile Primarului Sectorului 1 cu privire la emiterea actului administrativ de stabilire a majorării cu un procent de 50% a indemnizației lunare a Primarului Sectorului 1 al Municipiului București, precum și a documentelor conexe ce stau la baza emiterii si în legătură cu aceasta".

Inițialele sunt ale viceprimarului USR Oliver Păiuși (și Leon), consilier local ales al Primăriei Sectorului 1 din anul 2016. Adică un ales care ar cam trebui să știe administrație, în cele aproape două mandate consecutive. Ce spune despre sine Păiuși? Că a „dus o luptă continuă cu un sistem corupt, ȋmpotriva practicilor ilegale şi a tehnicilor politicianiste".

Mai mult, viceprimarul USR Păiuși mai spune că este „un jucător de cursă lungă și lupt cu insistenţă pentru schimbare, pentru stoparea practicilor ilegale şi a risipei banului public". Când vine vorba de salariile primarului, nu mai e risipă, ca să ne înțelegem!

La bază profesor, domnul viceprimar USR a primit „nobila" sarcină de a-i mări salariul colegei sale de partid și totodată șefa sa, Clotilde Armand, iar proiectul legat de dublarea indemnizației a fost „ÎNSUȘIT cu aviz de legalitate", fiind finalizat cu o dispoziție, care are numărul 5127.

Dispoziție care însă nu poate fi accesată de publicul muritor: „Excepție - Nu aveți dreptul să accesați această pagină!", suntem anunțați atunci când dăm click pe dispoziția în cauză.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE