ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Claudiu Tarziu după interzicerea candidaturii Dianei Șoșoacă: "Atenție cu democrația pe scări!". Si alti politicieni au reactionat cu aceeasi vehementa fata de decizie

Postat la: 05.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liderii AUR iau atitudine fata de decizia CCR de interzicere a candidaturii la prezidentiale a Dianei Șoșoacă. După George Simion care a spus ca niciunui român nu i se poate lua dreptul de a candida si a atras atentia ca asta i se poate intampla si lui, Claudiu Tarziu a avut o reactie pe Facebook:

"Decizia CCR de azi de a interzice candidatura Dianei Șoșoacă la președinția României este una politică, nu una motivată legal. E o decizie extrem de gravă, pentru că persoane numite au ajuns să hotărască peste voința poporului și pe baza unor argumente izvorîte dintr-o interpretare strict politică. Dacă lucrurile ar fi stat altfel, iar candidata ar fi adus atingere ordinii constituționale, nu ar fi putut ocupa nici o funcție de demnitate publică și ar fi înfundat pușcăria deja. CCR a creat astăzi un precedent foarte primejdios. Și, în plus, prestigiul CCR este grav afectat. Pentru ce? Pentru că așa își imaginează cineva că va ajunge mai lesne la Cotroceni? Știți bine că nu am nici o simpatie pentru modul în care înțelege Diana Șoșoacă să facă politică, dar aici nu e atît vorba despre ea, cît despre starea democrației în România."

Reamintim ca reactii similare au existat si dinspre PNL, care a acuzat interventia PSD la CCR, Elena Lasconi a concluzionat ca nimanui nu i se poate lua dreptul de a candida. Alte acuzatii la adresa deciziei CCR au venit si de la alti politicieni, mai mult sau mai putin angrenati in cursa electorala, care au acuzat PSD de manevre "de culise" la CCR pentru a face un culoar favorabil lui Marcel Ciolacu in turul 2.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE