Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cioloş: "M-aş imuniza cu un vaccin antiCovid care e autorizat de Autoritatea Medicamentului nu cu unul rusesc sau chinezesc!"

Postat la: 14.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Întrebat dacă s-ar vaccina cu un vaccind rusesc sau chinezesc împotriva COVID-19, Dacian Cioloş a declarat că s-ar vaccina doar cu un ser credibil, aprobat de Autoritatea Europeană a Medicamentului.

"M-aş vaccina cu un vaccin care e autorizat de Autoritatea Europeană a Medicamentului. Un vaccin care e aprobat, da, din punctul meu de vedere e credibil. Nu susţin folosirea vaccinurilor ca armă geo-politică şi ca şmecherie, de influenţă sau ca armă, ca instrument de influenţă politică într-o parte sau alta a lumii. Vaccinurile trebuie să fie accesibile pentru oamenii care au nevoie, trebuie să fie vaccinuri sigure, trebuie să fie vaccinuri de calitate şi pentru asta, în Uniunea Europeană şi în spaţiul Uniunii Europene avem o autoritate care e abilitată să valideze, să autorizeze, punerea pe piaţă a unor vaccinuri, indiferent de unde vin ele din producţie", a declarat Cioloş.

"Pe de altă parte, pentru a mă asigura de asigurarea corectă, constantă şi corectă cu vaccinuri în Uniunea Europeană, mă bazez pe producţia în spaţiul european şi tocmai în urmă cu câteva zile, la insistenţa Parlamentului European, pentru mai multă transparenţă şi calitatea coordonării producţiei şi distribuţiei de vaccinuri din partea Comisiei Europene, preşedinta Comisiei Europene tocmai a anunţat că comisarul european pentru industrie şi piaţă internă, are ca atribuţie să formeze un grup de lucru care să urmărească felul în care companiile care produc pe teritoriul Uniunii Europene vaccinuri, au tot ce le trebuie, respectă un anumit calendar, un ritm de producţie şi de distribuţie, ca să nu mai avem sincopele cu aprovizionarea", a mai declarat Cioloş.

De asemenea, europarlamentarul a îndemnat autorităţile din România să achiziţioneze vaccinuri din producţia europeană. "Îndemn autorităţile din România să ia vaccinuri de producţie europeană care sunt şi mai sigure", a mai spus Cioloş. Întrebat, de asemenea, dacă s-a vaccinat deja, Cioloş a explicat că încă nu i-a venit rândul, dar că va face acest lucru. "Nu m-am vaccinat încă, nu mi-a venit rândul. Când o să îmi vină rândul, da, dar încă mai sunt alte categorii care trebuie să meargă în faţă", a mai declarat europarlamentarul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE