ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Ciolacu verifică zonele lovite de inundații acum trei săptămâni: Am promis că nu voi lăsa niciun român în urmă

Postat la: 05.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liderul PSD a ajuns în zonele afectate de inundațiile devastatoare din urmă cu trei săptămâni. Marcel Ciolacu s-a declarat mulțumit de eforturile depuse de autoritățile locale care lucrează la refacerea infrastructurii distrusă de ape.

„Am promis că nu voi lăsa niciun român în urmă! De aceea m-am întors astăzi în localitățile afectate de inundații din județul Galați, pentru a vedea ce s-a realizat până acum și pentru a discuta cu oamenii.

Felicit autoritățile locale pentru eforturile depuse! Grație lor, speranța a renăscut aici! Și la Slobozia Conachi, și la Pechea, și la Cudalbi, și la Costache Negri, și la Valea Mărului și în toate localitățile afectate!

Se lucrează intens la refacerea infrastructurii. Sper ca, în cel mai scurt timp, cele 4 poduri, 4 podețe și cei peste 20 km de drum, pentru care au fost alocate în regim de urgență 62 de milioane de lei să fie refăcute complet. De asemenea, se lucrează și la consolidarea terasamentelor și refacerea porțiunilor deteriorate ale căii ferate pe ruta Galați - Bârlad. De aceea, am venit împreună și cu Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, ca să ne asigurăm că lucrările se vor face rapid.

Premierul a precizat că până la finalul acestei luni va transmite Comisiei Europene evaluarea pagubelor pentru ca ulterior cu banii primiți să se refacă în totalitate infrastructura în zonele lovite de inundații.

„Îi mulțumesc în mod deosebit colegului meu, Costel Fotea, și tuturor primarilor de aici, implicați nu doar în coordonarea lucrărilor, dar și în evaluarea pagubelor. Până pe 1 noiembrie vom transmite la Bruxelles, evaluarea completă a tuturor pagubelor astfel încât cu banii primiți de la Comisia Europeană ( aprox. 1,5 miliarde de euro) să refacem integral infrastructura de aici și să realizăm amenajările hidrografice necesare pentru protejarea localităților și oamenilor de aici.

Țin să le mulțumesc în mod special pompierilor, militarilor, tuturor forțelor de intervenție care sunt aici încă de la început ajutând în permanență oamenii! ! Știu că nu a fost ușor! Dar efortul lor se vede cu ochiul liber - drumurile sunt curățate, iar mâlul a fost scos în mare parte din casele și curțile oamenilor", a scris pe Facebook, Marcel Ciolacu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE