Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ciolacu dă „undă verde" pentru încă 110 km de drum de mare viteză

Postat la: 29.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Două obiective prevăzute în Programul Investiţional 2021-2030, pentru care este alocată suma totală de 16,53 miliarde de lei, au primit „undă verde" din partea Guvernului Ciolacu.

Astăzi au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru Autostrada Craiova-Filiași și pentru Drumul Expres Filiași-Târgu Jiu, o finanțare de peste 3,2 miliarde de euro, din bani europeni și de la buget. Cei încă 51,5 kilometri de autostradă și 59 de kilometri de drum expres care completează proiectele în derulare demarate de către PSD vor crește eficiența tehnico-economică a rețelei de transport din România, alături de o dublare a vitezei de călătorie între două orașe importante din Vestul țării.

În prezent, cei ce doresc să ajungă pe DN6, de la Craiova, la Târgu Jiu, petrec aproape două ore pe șosea. Pe noua rută de mare viteză, timpul necesar parcurgerii acestei distanțe se va reduce la jumătate. Construcţia acestui drum de mare viteză, care tranzitează judeţele Dolj şi Gorj, este finanţată prin Programul Transport (PT) 2021-2027. Prin ruta de mare viteză ce va lega Craiova de Târgu Jiu, dar și prin tronsoanele București - Alexandria și Pitești-Craiova (DX 12, via A1), PSD susține dezvoltarea județelor Teleorman, Olt, Dolj și Gorj.

Potrivit proiectului, se vor construi 25 de poduri, 41 de pasaje, 13 viaducte, 50 de structuri casetate, 1 ecoduct pentru a se permite traversarea în siguranță a animalelor sălbatice, 12 parcări de scurtă durată, 6 spații de servicii și 9 noduri rutiere, precum și 3 centre de întreținere și coordonare. De remarcat că lucrările secundare aferente proiectului se vor desfășura pe o suprafață totală estimată la 1.316 hectare, iar ANPM s-a asigurat că lucrarea nu va avea un impact negativ asupra mediului.

Traseul traversează teritoriul județului Dolj pe o lungime de 47,3 km și județul Gorj, pe o lungime de 62,7 km. Ruta acoperită de Autostrada Craiova-Filiași și de drumul expres Filiași-Târgu Jiu va traversa teritoriile a 19 unități administrativ-teritoriale din cele două județe.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE